Ya Kore Dili ve Edebiyatini okuduktan sonra ne oluyorsun ögretmen gibi bir sey mi? Lütfen yardimci olun arkadaslar. :*

Konuyu Oyla:
Türkiye'de Kore Dili ve Edebiyatı Bölümü Bulunan Üniversiteler
|
@aysealan
Iki kere sormadan önce ilk sayfayi okusaydin keske. ![]() "Kore Dili ve Edebiyati Anabilim Dalimiz ilk mezunlarini 2007 yilinda vermistir. Mezunlarimiz çogunlukla Kore ile ekonomik iliskiler gelistigi için ve Korece bilen elemana her geçen gün daha da ihtiyaç duyuldugu için Koreli sirketler ya da Kore ile is yapan Türk sirketlerde is bulabilmektedir. Ayrica profesyonel turizm rehberligi, seyahat acentelerinde yöneticilik, Türkiye’de yatirim yapan büyük Kore firmalarinda (Hyundai, Kia, Samsung vb.) ya da Kore ile ticari iliskileri olan firmalarda, THY’nda, Üniversitelerde akademisyen olarak çalisma imkânlarini bulabileceklerdir."
08-04-2011, Saat: 1:29
Bende Erciyes Üniversitesini istiyorum. Insallah girecegim seneye.
![]()
08-04-2011, Saat: 1:34
Benimde hedefim Ankara üniversitesi insallah 2 sene sonra . Konu için tesekkürler
![]()
Bende çok büyük bir Kore hayraniyim Kore dili ve edebiyati okumak için yanip tutusuyorum ama sadece bu iki yerde oldugu için olmuyor.
![]()
27-05-2011, Saat: 23:25
Arkadaslar size Erciyes Üniversitesi Kore Dili ve Edebiyati bölümünü tavsiye ediyorum. Ankara Üniversitesinde'kileri bilmiyorum ama Erciyes Üniversitesi'nde ki hocalari yakindan taniyorum. Gerçekten çok harika ögretiyorlar. Ben Korece'yi ordaki ögretmenlerden ögrenmistim.
![]() 난 아주 행복 해요! ㅎㅎ ^^ ♥ HyuNur ♥ █║▌│█│║▌║││█║▌ ║▌║ © %1oo Kσяeαη ®
01-06-2011, Saat: 16:55
ya ben de tm ögrencisiyim.ama ingilizcem iyi bu yüzden lys de dil sinavina girmek istiyorum.ama sinav sistemi degistigi için bu konuda pek bilgim yok.nasil ders çalismam gerekiyo, kaç puan, kaç net yapmaliyim? dil bölümündeki arkadaslar yardimci olursa sevinirim
01-06-2011, Saat: 17:57
Simdiki sisteme göre (yani YGS-LYS'lerden olusan ögrenci seçme sistemine göre) Dogu dilleriyle ilgili üniversite bölümleri Dil-3 puan türünden ögrenci alir.
[Çin Dili ve Edebiyati, Kore Dili ve Edebiyati, Japon Dili ve Edebiyati, Japonca Ögretmenligi, Çince Mütercim Tercümanlik,,,, Rusça, Urduca,..] YGS 12. sinifin ikinci döneminin baslarinda olur, tabiki üniversite mezunu olanlar veya üniversitede okuyanlar falan da girebilir. (Bu yil 27 Mart 2011 tarihinde yapilmistir.) (Açilimi: Yüksekögretime Geçis Sinavi) LYS'ler ise 5 adet sinavdan olusur ve bu sinavlar okullar kapandiginda baslar. YGS'den yeterli puani almis olanlar istedigi tüm LYS'lere katilabilir. (Bu yil 18-19-25-26 Haziran tarihlerinde yapilacaklardir.) (Açilimi: Lisans Yerlestirme Sinavi.) Çok fazla kafa karisikligi olusturmamak için sadece Dil-3 puan türünü anlatip birakacagim. YGS'den sonra 6 adet puan türünüz hesaplanir, bunlardan herhangi birinin 180'in üzerinde olmasi; LYS'lere girebileceginiz anlamina gelir. LYS-5 giren adaylarin sonuçlari açiklandiginda 3 adet puan türü görürler sonuç tablosunda; Dil-1, Dil-2 ve Dil-3. Tercih dönemi geldiginde ve bahsettigim Dogu dillerinden bir bölüm seçtiklerinde, yalnizca Dil-3 puanlari göz önüne alinarak yerlestirilirler. (Insallah o günleri de görecegim, dua ve iyi dileklerinizi beklerim ![]() Simdi Dil-3 puaninizin yüksek olmasi için neler yapmaniz gerektigini anlatayim. YGS'ye girdiginizde Çok iyi Türkçe, Iyi derece Sosyal, Orta derece Matematik ve Fen bilgisi çözmelisiniz. LYS'de ise 80 adet Ingilizce sorusunu çözebildiginiz kadar çözmelisiniz. YGS=> Türkçe : %48 Sosyal Bilimler : %20 Matematik : %7 Fen Bilimleri : %5 LYS=> Ingilizce : %20 oraninda etkiler. [Tesekkürleriniz konu altina yazmayin lütfen, bilgiye ulasmak daha kolay olsun. Özel mesaj daha temiz ve etkili olur ;) ]
30-01-2012, Saat: 0:16
Keske istanbulda veya trabzonda olsa o zaman düsünmeden okurdum
jeonmal yeppuji
(\ /) ( . .) C('')('') |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi