yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turkey-South Korea Match (2002-World Cup)
3. fotograf... Kadinin içi sizlamis. Ya gözleri kizarmis zavallimin. (Ilhan Mansiz'a olan hayranliklari hala aklimdan gitmiyor.) Paylasim için tesekkürler.
Ben bu maçi izleyemedim ve hala da içimde kaldi... Ama bununla ilgili ufak bir kare de olsa bir yerlerde yayinlanir diye günlerce gazete ve televizyonun basindan ayrilmamistim...
Çok sonra internete kavusunca ilk isim de bununla ilgili her seyi ögrenmek oldu... Bendeki Kore askinin ilk tohumu bu galiba...

O fotograf karelerinde baska bir milletin bayragini öyle laf olsun diye degil de seve seve açmalari, yenilmelerine ragmen bizim takima tezahurat etmeleri ve tabi ki her iki takimin maç sonunda el ele tutusarak selamlamalari beni çok sevindirmisti...

Ya düsünüyorum da geçmiste pek çok millete yardim etmisiz ama simdilerde bu milletlerin çogu bize karsi önyargililar. Fakat Kore halki her defasinda bize karsi minnettarliklarini dile getiriyorlar... Yani bizim onlara karsi sevgimiz bosuna degil...
Bu maç dünya kupasinin en anlamli maçiydi. O maçta kendimizi evimizde gibi hissetmis olabiliriz. Insallah bir kez daha Dünya Kupasi'nda onlarla bu sefer birincilik için oynariz, ve iki ülke açisindan iyi bir maç olur. Smile
Gerçekten de güzelmis.
seperate
세페라테
Çok güzel bir maçti ya, maçtan sonra sarildilar ya birbirlerine... Galatasaray Arsenal maçindan sonra asla unutamayacagim maçlar arasinda. Smile
Bende maçla ilgili önemli ayrintilari anlatan bir yazi buldum.
Paylasmak istedim. Smile

[Resim: turkeylky4.jpg]

[Resim: southkoreaflagy.jpg]

Dakika: 1 Türkiye Hakan Sükür'ün 11. saniyede attigi golle Güney Kore karsisinda 1-0 öne geçti.

Dakika: 7 Ceza sahasinin disinda Yildiray'in düsürülmesiyle kazandigimiz serbest vurusu organize kullanan A Milli Takim'da sutu Emre çekti. Top yandan auta çikti.

Dakika: 9 Yildiray'in yaptigi faulden dogan serbest vurusu Lee E.Y kullandi. Muhtesem vurusu tam 90'a giderek gol oldu. Güney Kore A Milli Takim karsisinda skoru 1-1'e tasidi.

Dakika: 13 Orta sahada topla bulusan Hakan, pasini Ilhan Mansiz'a aktardi. Ilhan Mansiz, hareketlenen Hakan Sükür'ü gördü. Hakan Sükür tekrar kale sahasi ön çizgisi üzerindeki Ilhan'a topu atti. Ilhan Mansiz'in vurusunda top filelerle bulustu. A Milli Takim durumu 2-1 yapti.

Dakika: 21 Orta sahada topu kapan Güney Kore ataginda Ahn'in ceza sahasinin hemen içinden yaptigi vurusta Rüstü, 90'a giden topu parmaklarinin ucuyla kornere çeldi.

Dakika: 23 Güney Kore'nin beraberlik golünün sahibi Yong Lee, Yildiray'a yaptigi hareket sonrasinda sari kart gördü.

Dakika: 27 Güney Kore'nin organize ataginda defansin arkasina derinlemesine atilan topu kaleci Rüstü iki hamlede kontrol etti.

Dakika: 30 Soldan yapilan ortaya kademedeki Bülent son anda Ahn'in önünden müdahale ederek kornere gönderdi.

Dakika: 31 Soldan kale sahasi içine yapilan ortaya Rüstü son anda müdahale ederek tehlikeyi uzaklastirdi.

Dakika: 32 Rüstü'nün pasinda Hakan Sükür kafayla Ilhan'a indirdi. Ilhan'in Hakan'la verkaçinda topla bulusan golcü futbolcu asirtma bir vurusla topu filelere gönderdi.

Dakika: 37 Emre'nin sagdan kullandigi kornere çok iyi yükselen Hakan, kafayla çok sert vurdu. Kaleci Woon-Jae, yerden seken topu son anda ayaklariyla kornere çeldi.

Dakika: 41 Ani gelisen G.Kore ataginda ceza sahasi içnde topla son bulusan Ahn'in vurusunda top filelere gitti. Ancak yan hakemin kalkan bayragiyla bu top gol olarak deger kazanmadi.

Dakika: 41 A Milli Takim'da oyuncu degisikligi: Emre'nin yerine Hakan Ünsal oyuna girdi.

Dakika: 43 Orta sahadan uzun gönderilen pasla ceza yayi üzerinde topla bulusan Hakan Sükür, ceza sahasi içine girdi. Vurusunda kaleci Woon-Jae golü önledi.

Dakika: 45+1 Güney Kore-Türkiye karsilasmasinin ilk yarisi, Türkiye'nin 3-1'lik üstünlügüyle sona erdi. Türkiye'nin gollerini Hakan Sükür ve Ilhan Mansiz(2) atarken, ev sahibi ekibin tek golü Yong Lee'den geldi.

Dakika: 45
Üçüncülük mücadelesinde ikinci 45 dakika basladi.

Dakika: 52 Sagda topla bulusan C.G. Song, ceza sahasina girer girmez önünü bosaltti. Sert vurusunda, top az farkla üstten auta gitti

Dakika: 54 Paslasarak gelisen G.Kore ataginda E.Y Lee'nin hafif sol çaprazdan ceza sahasina girer girmez yaptigi sert vurusunda top kaleci Rüstü'de kaldi.

Dakika: 62 Ani gelisen atagimizda Hakan Sükür, sagdan ceza sahasi kösesine kadar gitti. Ortasinda Ilhan Mansiz vuramadi. Atagi devam ettirmeye çalisan Ilhan Mansiz'in çabasi sonuç vermedi.

Dakika: 64 Güney Kore'de oyuncu degisikligi: Eul Lee oyundan çikarken, yerine Cha girdi.

Dakika: 68 Orta sahadan gönderilen topla bulusan Hakan, ceza sahasi içinde bombos pozisyondaki Yildiray'i düsündü. Savunma pas vermesini engelledi.

Dakika: 72 K.H.Seul'un ceza sahasi ön çizgisi üzerinden yaptigi vurusta top auta gitti.

Dakika: 76 A Milli Takim'da oyuncu degisikligi: Ümit Davala oyundan çikarken, yerine Okan girdi.

Dakika: 79 Ceza sahasindaki karambolde top son olarak Chun-Soo'da kaldi. Vurusunda topa Rüstü sahip oldu.

Dakika: 83 Ani gelisen G.Kore ataginda paslasmalar sonunda top en son Ahn'da kaldi. Ahn'in sert sutu savunmanin müdahalesi sonunda kornere çikti.

Dakika: 84 Cha'nin ceza sahasi disindan yaptigi sert vurusta Rüstü topa iki hamlede sahip oldu.

Dakika: 86 A Milli Takim'da oyuncu degisikligi: Yildiray oyundan alinirken, yerine Tayfur girdi.

Dakika: 90+3 Chong-gug'un ceza sahasi disindan yaptigi vurus savunmamiza çarparak Rüstü'nün müdahalesine ragmen filelerle bulustu. Güney Kore bu golle skoru 3-2'ye tasidi

Dakika: 90+3 Güney Kore ile Türkiye arasindaki Dünya Kupasi üçüncülük karsilasmasi Milli Takim'in 3-2'lik üstünlügüyle sona erdi. Bu skorla Milli Takim "Dünya Üçüncüsü" oldu.
Melike'cigim eline saglik. Tekrar o günleri yasamis gibi olduk, tesekkürler. Hiç unutmam, her yer kirmizi beyaza dönmüstü. Dilimizde dua, kalplerimiz küt küt atiyor... 11. dakikada gelen Hakan Sükür'ün golü... Atmasiyla annem seytanin bacagini kirdi artik gerisi gelir... Biggrin Devami geldi. Smile Maçin sonunda gözlerim doldu ve dünya 3.sü olduk. Benim gönlümde 1 numara tabii. Happy0064
Su dostluga bakar misiniz? Smile Allah bozmasin.

http://youtube.com/watch?v=SH14mnG7qI8

http://youtube.com/watch?v=7CCyH60OmdQ
Hersey güzel de, Kore'ye ayak bastigim gün beni yemege sevgili Koreli arkadaslardan birinin "Aslinda biz o maçi yenerdik ama Kore savaslarindaki minnettarligimiz için yenildik" diye bir espri yapmasi çok da hosuma gitmemisti. Smile
Gerçekten güzelmis.
DÜNYA'DA HER SORUNUN CEVABI VARDIR
EĞER CEVABI YOKSA
SATEN SORUN DEĞİLDİR

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi