yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Türk'ün Gözüyle Kore'de Yaşamak
Pankek güzel görünüyor. Ben severim öyle sebzeli yemekleri.
Acaba grip olmasanda begenirmiydin Hülya abla? Biggrin
Kore ve korelileri severim ama orada yasamak istemem. Gezmek, görmek yeter bana.
Geçmis olsun Hülya abla...
Yemek konusu beni gerçekten çok tedirgin ediyor normalde de çok yiyen bir insan degilimdir orada ölürüm herhaldeBiggrin
Ama belki de benim damat zevkim Kore yemekleri için yaratilmistir orasini bilememBiggrinBiggrin
Paylasimlarin için çok tesekkürler ve tekrardan geçmis olsunSmile
♥ ~ Six Treasure Island Forever ~ ♥
tesekkur ederim arkadaslar.korece kursum her 2 haftada bir ,etkinlik duzenliyor.geziler,yemek yapma,el sanatlari,bilgisayar promramlari,kore kulturu ve geleneklerini ogrenme gibi...hepsi bedava.etkinliklere katildikca hediye veriyorlar.yediginiz hersey bedava...bugun everland'e(hayvanat bahcesi ve luna park)gittik.Orada 20 kisilik turk grubuyla karsilastim.Kore'ye folklor yarisi icin geldiklerini ve 1 haftadir ac olduklarini soylediler.koreden nefret etmisler.benim burada yasadigimi orendiklerinde 'allah kurtarsin'dediler.Hakikaten turk mutfagindan cok cok uzakta.koreye gelen kisi turk yemeklerini unutmali bence.Ben her ortama ayak uyduruyorum.bu yuzden beni heryere davet ediyorlar.(fotolar en kisa surede yuklenecektir)
Çok Sirin ya. Biggrin

[Resim: dsc03025u.jpg]
Açiklama, bilgi ve resimlerin çok sagol Hülya ablacim. Biggrin
Ne desem bilemiyorum! Yemekler bnm için sorun degil sadece gidip orda yasayayim yeter! Hem biraz kilo vermis olurum ^^ Midem saglamdir aslinda ama Kore Yemekleri baya ilginç gözüktü gözüme..Umarim gidip orda yasamak bana da kismet olur.. En büyük (bana gerçeklesme olasiligi çok az gelse de)hayalim bu benim...
Yazdiklarin ve eklediklerin ayrica bilgilendirdigin icin cok cok tesekkür ederim zevklen okudum, Opucuk
ya nekadar cok Koreye gitmek istesemde bu yemekleri yüzünden 100.000 kere düsünüyorum gercekten ülkeyi hernekadar cok sevsemde biran yemeklerine alismam diye düsünoyrum Biggrin
BIGBANG2NE1BlOCK BMBLAQINFINITEMISS A2PM

☆ YG FAMILY | JYP NATION ☆
yemekleri haric seviyorum bu ülkesi ya Gozlukgulmekdepolayip gitmek lazim ^^
[Resim: dhdhdhdhdhdhd.jpg]
Ah tanitim için çok tesekkürler...
Biz de böyle sitemizde anilarimizi anlatip,fotolarimizi koyabilecek miyiz acaba...
Bu arada benim için de tek sorun "yemek"
Öncelikle paylasimin için tesekkür ederim.Bu tür kurslar ve yakindan ilgilenmeleri çok büyük avantaj.Umarim hepimiz oralara gelebiliriz...

Müslümanlara uygun yemek bulmak çok zor ve çok pahali.

Dogrudur,günümüze bakilirsa müslümanlarin uygun yemek bulmasi oldukça zor zaten.Korelilerin yemeklerinin de (müslüman bir ülke olmadigina göre)müslümanlara uymamasi sasilacak bir durum degil dogrusu.

Kahvaltilarda sulu yemek,cümlesi dahî surat ifademi degistirmeye yetti dogrusu. Bir bardak çay ve ekmek arasi domates dahî vazgeçilmezdir bir kahvlati için. Tabii herkesin kültürüne saygimiz var sonuçta.Arz-talep meselesi..
Sütü bazen benimde migdem kaldirmiyor,fakat yogurt ilginç.Benim bazi Kore yemeklerini gördügümde verdigim tepkiyi onlarinda bizim yiyeceklerimizde vermesi hos..Alin bir ortak nokta daha.. Biggrin

Metro girislerinde kent haritasi var. Nereye nasil aktarma yaparak gitmeniz gerektigini gösteriyor

Güzel bir fikir,halklari kadar turistlerin de isine yarayacak bir sistem.Düsünceli insanlar... .)

Bazi taksiciler çok dolasip paranizi alabilirler.

aasfsfsdfs demek ki bunu bir tek bizim insanimiz yapmiyormus... .d
Eee,her yerin uyanigi vardir arkadaslar,bunu ögrenmis olduk.Biz sadece kendi ülkemizi gördügümüz için öyle saniyoruz,ahh ülkem insani ahh..

Domatesin kilosu 7 lira, biberin kilosu 5 lira, deste taze sogan 5 lira, mantarin 100 gr'mi 2,5 lira, meyveler gramla satiliyor ve çok pahali. Krem peynir, kasar peynir, Italyan peyniri ve zeytin var... Ancak çok pahali. Günlük sütler Türkiye'de kinden çok ucuz. Ben 2.8 litre sütü 1500 won'a aldim. Sivi yaglar 1,5 litre olarak satiliyor

Çikardigin fiyat listesi için öncelikle tesekkür ederim (: iyiymis ya,paramiz cebimizde kalsin.Pek de ucuz degiller ama pahali da sayilmazlar..

Bu yiyeceklerin hepsini tatmis biri olarak Koreliler hep sekerli yiyor hatta etlere bile seker koyuyorlar.

Imm,iste bu pek iç açici degil v.v Resimler dahî gözümü korkuturken bir de bol sekerli olmasi.Ama ne olursa olsun gitmek istiyorum dogrusu bu caydirici bir sorun degil hiç bir zaman.Olmadi yumurta kirariz 3 ögün 5 vakit yumurta yerin,No Problem..!

Eger Türk oldugunuzu söylerseniz indirim yapiyorlar.

Üzerimde I'm Turkish yazan t-shirtle gitme fikrim canlandi birden bire.Söyledigin iyi oldu Biggrin ahh ahh,bizde onlari çok seviyoruz (:

Paylasimin için çok tesekkürler,ne amaçla gittigini ögrenebilir miyim Kore'ye çok merak ettim de? is geregi falan mi?

[Resim: fbjh9v.gif]

Jet ile saatte 20000 mil hız ile suya sert iniş.
Hindu inekleri gibi sakin.
Oksijen kafa yapar adamım..

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi