Konu için çok tesekkürler Tugba.
|
Traditional Korean Nong-ak Pungmul Dance
|
|
Konu için çok tesekkürler Tugba.
Siyasal protestolarda kullanilmasi çok ilginç. Protestonun dansla ifade sekli çok hos ya, canli izlemek isterdim açikçasi.
Pungmul, Korelilerin karakterini en iyi ifade eden bir dans olarak Kore danslari içinde en köklü bir geçmise sahiptir. Pungmul, is yaparken hissedilen zorluklari insanin üzeriden alarak isin verimliliginin artirir. Çiftçilerin tek yürek olmalarini saglar ve bir yil boyunca tarimin verimli olmasi için tanrilara dua edilen bir senlik olarak ortaya çikmistir. Kore halki eskiden beri tarimi bu dünyadaki en önemli is olarak kabul etmis, bu sebeple de her bölgede kendine özgü Pungmul danslarini gelistirmistir.
Pungmul dansi kisinin cosmasini saglama ve insanlari uyumlu bir sekilde bir araya getirme gücüne sahiptir. Çiftçilerin bir oyun olarak zevk aldiklari Pungmul dansi zaman akip geçtikçe yavas yavas bir sanat halinde dönüsmüs ve Kore halk danslarinin temel unsuru olmustur. 1978 yilinda Kim Doksu’nun kurdugu Samullori Grubu, Pungmul dansini Gwanegari, Cangu, Jing, Buk adli 4 çalgidan olusan yeni bir gösteri haline getirmis ve bu gösteri Samullori olarak taninmaya baslamistir. Pungmul gösterisi normalde ayakta sergilenirken Samullori oturarak yapilan dört çalgili bir gösteridir. Bu dört çalginin her biri doga ile özdeslesmektedir. Gwengari simsek çakmasi, Jing rüzgâr, Cangu yagmur ve Buk da bulutun sesidir. Alintidir... MUSLER'AŞK'
İtirazım var bu yalan dolana
Benim şu dertlere ne borcum var ki tuttu yakamı bırakmıyor
Benim mutlulukla ne zorum var ki bana cehennemi aratmıyor
wiseacre_daisy <3
Özellikle sapkalar ilginç, tesekkürler.
Çok güzel ve faydali bir konu olmus, ellerinize saglik.
(12-12-2008, Saat: 19:48)animeStyle yazdı: Özellikle sapkalar ilginç, tesekkürler. Evet sapkalar çok dikkatimi çekti, ayrica bir protesto için dansi kullanmak çok ilginç. Konu için tesekkürler.
••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑•• Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity •●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens
08-04-2009, Saat: 18:34
(Son Düzenleme: 08-09-2010, Saat: 15:00, Düzenleyen: *-*Elif*-*.)
Çok isterim bunu izlemeyi, canli canli çok güzel olurdu.
Tanitim için tesekkürler.
22-05-2009, Saat: 20:43
(Son Düzenleme: 08-09-2010, Saat: 14:22, Düzenleyen: *-*Elif*-*.)
Bu yil 23 Nisan Çocuk Senliginde Ankara'daydim ve Kore'liler de vardi. Bu dansi yapmislardi. Kuliste bu çocuklari gördüm ve durur muyum yanlarina gittim... Biraz çirkinlerdi ama özellikle biri çok tatliydi... 8-9 yaslarindalardi sanirim... O kadar zekiler ki bu yasta olmalarina ragmen Ingiliz Ingilizcesini benim kadar iyi konustular, hayret ettim.
Danslarida harika, ama ellerinde Türk bayraklariyla dolasiyorlardi.
all about "Girls Generation"
<<HyoRi>>
01-06-2009, Saat: 22:24
(Son Düzenleme: 08-09-2010, Saat: 14:22, Düzenleyen: *-*Elif*-*.)
Tanitim için tesekkürler, ilginç bir dans. Kullanim amaçlari da öyle.
|
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|