yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The Creation of the World
Dünyanın Yaratılısı / The Creation of the World

Her şey başlarken dünya yoktu. Yul-ryeo adlı bir tanrı ve Mago adlı bir tanrıça ortaya çıktı. Yul-ryeo öldü sonra. Mago sırayla iki tanrıça doğurdu: Gung-hee ve So-hee. Onlar da sırayla iki Cennet Adamını ve Cennet Kadınını doğurdular .

Cennet insanlarının ortaya çıkmasından sonra Yul-ryeo geri döndü*, O'nun yeniden doğuşundan dolayı cennet, toprak ve okyanuslar yaratıldı, Chi (Ruh), Ateş, Su ve Toprak ile birlikte. Bu dört element sırayla karıştılar ve bitkileri, ağaçları, kuşları ve hayvanları oluşturdular.

Mago Bedeni artik dünyaya dönüşmüş olan Yul-ryeo ile kalmak istedi ve Cennet insanları Magoseong adlı Cennet Kalesinden yaşayan tüm her şeyi tanrıçaları adına yönettiler.

*Orijinal metinde re-birth ya da resurrection değil revive sözcüğü kullanılmış yani reenkarne olmak ya da yeniden doğmak değil ölümden sonra geri hayata döndürülmek. Elektroşok ile kaza geçirenlerin hayata döndürülmesi de Revive olarak geçer.

English

The Creation of the World

At the beginning the world did not exist. A deity named Yul-ryeo 율려 (律呂) and a goddess named Mago 마고(麻姑) appeared. Yul-ryeo then died. Mago in turn gave birth to two goddesses: Gung-hee 궁희(穹姬) and So-hee 소희 (巢姬). They in turn each gave birth to two Men of Heaven 천인 (天人) and two Women of Heaven 천녀 (天女).

After the appearance of the Heavenly People, Yul-ryeo 율려 is revived and through her re-birth heaven, earth, and the oceans were created, along with Chi (soul) 기 (氣), fire 불 (火), water 물 (水), and earth 흙 (土). These four elements in turn mixed and became herbs and plants, birds and animals.

Mago 마고 (麻姑) decided to stay with Yul-ryeo, whose body had now become the world, and the Heavenly People ruled all living things from their heavenly fortress named Magoseong 마고성 (麻姑城) in honour of the goddess.

Source: Wikipedia
Editor: Tukyu
Paylasimlarinizi ilgiyle takip edecegim bayim, renk kattiniz sitemize. Opucuk
Daha devami gelecek. Hayallerim o yönde. Ama çevirmem ne zamana biter tabii o bilinmez iste; ama durumu bir smileyle açiklarsak: Yapimcalismasi
Tesekkürler... Devamini bekliyorum...
Hmm güzel bir çeviride bu mit hikayenin baslangiç ve kronolojik yapisini, insanlik tarihindeki yerini ve etkin oldugu bölgeyi de bize açiklarsaniz çok sevinirim. Ve de devamini da bekledigimi belirtmek isterim. Elinize ve emeginize saglik.
İmzanız 400*103 pikselden büyük olduğu için silinmiştir.
Mitoloji Fr. mythologie
is. (l ince okunur) 1. Mitleri, doguslarini, anlamlarini yorumlayan, inceleyen bilim: “Tezini mitolojiden hazirlayan gözlüklü bir delikanli.” -H. Taner. 2. Bir ulusa, bir dine, özellikle Yunan, Latin uygarligina ait mitlerin, efsanelerin bütünü: Yunan mitolojisi.

Güncel Türkçe Sözlük
--------------------------------------------------------------------------------
mitoloji
bk. efsanebilim.

BSTS / Budunbilim Terimleri Sözlügü 1973
--------------------------------------------------------------------------------
mitoloji
bk. söylencebilim

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlügü 1975
mitoloji Fr.mythologie
1.Mitleri, doguslarini, anlamlarini yorumlayan, inceleyen bilim: § “Maden bilgisinden mitolojiye, kozmolojiye kadar uzanan kimi çok uzun kimi bir siir kitabinin ismi gibi...” -Ahmet Hamdi Tanpinar, Huzur, 159. § “Cografyanin, tarihin, mitolojinin, eski Yunan gemicilerinin, Roma fatihlerinin, Akdeniz kültür ve medeniyetinin...” -Peyami Safa, Din, Inkilap, Irtica, 107. § “… resimli Yunan mitolojisi…”-Ahmet Rasim, Sehir Mektuplari, 226. 2. Bir ulusa, bir dine, özellikle Yunan, Latin uygarligina ait mitlerin, efsanelerin bütünü: § “Bir nevi sahsi mitolojinin sarayi olmustu.” -Ahmet Hamdi Tanpinar, Sahnenin Disindakiler, 25. § “Bir uygarligin temelini böyle mitolojiye bagli siniflandirmalarin olusturamayacagini itiraz olarak ileri sürenler bulunabilir.” -Ziya Gökalp, Türk Uygarligi Tarihi, 25. § “Zira Iskender otuz üç yasinda olup 33X3=99 eder” deyince huzzar bir kahkaha-i inbisat ve nese koparip Nasuh'un mitoloji (esatir-i evvelîn) esrarina dahi vukufunu tahmin eylediler.” -Ahmet Midhat Efendi, Paris'te Bir Türk, 289. § “Yunan mitolojisinde yer almis bazi Tanrilarin Asur’dan, Gildan’dan, Hindistan’dan göçüp gelme olduklarini bizzat eski Yunanli tarihçiler itiraf ederler.” -Yakup Kadri Karaosmanoglu, Gençlik ve Edebiyat Hatiralari, 116. § “Mitoloji aramak için ilk devirlere kadar çikan meraklilar, Evliya Çelebi’nin sayfalarini karistirirlarsa Osmanli, Türk Müslüman maneviyetinin pek güzel ve pek faydali efsanelerini bulacaklardir.” -Rusen Esref Ünaydin, Millî Mücadele, 162. § “Ayrica Ege Denizi’ndeki bu adalar ve Gelibolu’nun oralarda bir yerde bulunan Truva, mitolojinin, Odesa ve Afrodit’in anavataniymis.” -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 90. § “Kökü erotik elejiler ve epigramlar, idiller, bazi destan sahneleri, Miletos Masallari, moda duygulari sergilemek amaciyla tarihe ve mitolojiye eklenmis sayisiz hikâyeler...” -Cemil Meriç, Kirk Ambar, 154. § “Erdemli Elektra’nin odalik durumuna düsüp düsemeyecegi, bir küçük memurun mitoloji bilip bilemeyecegi kaygusundadirlar.” -Nurullah Ataç, Dergilerde Deneme, 163. § “…sanatçi kesimi, ya “irkçi” bir kabile mitolojisine yönelmistir, ya “feodal” bir ümmet mistisizmine…” -Attila Ilhan, Aydinlar Savasi, 58.

Türkçede Bati Kökenli Kelimeler Sözlügü

Yani burdan da anlasildigi gibi biz bunlara inanip ona göre bir dine inanmiyoruz zaten. Sadece Kore kültüründe bunlar da var tipki bizim anadoluya bir kurdu taki ederek geldigimize inanmamiz gibi bir "efsane" yani kanitlanmasi mümkün olmayan söylence iste. Lütfen. Alti tane mitoloji bilirim 9 farkli oun sistemi için alti ülkede oynanan oyunlar yazdim bir tane mitolojiye inanan adam görmedim zaten Smile
"Ben Tanrı'nın kesen eliyim. Ben adaletim ve ben merhametinizin ya da merhametsizliğinizin resmiyim. Aynaya baktığınızda sol omzunuzun ardında duran gölge benimkisi. Ve ben biliyorum; Tanrı var ve o sizi affetimyor..."
---Lasfiniel The Dark One
Konu için tesekkürler.
~ ~
Konu için sagol. Çok degisik bir mit. Onay
Konu için tesekkürler. Onay

[Resim: 95JXbN.png]

Fotoğrafa Tıkla Gel! Smile
Hepimiz dünyanin nasil ve kim tarafindna yaratildigini biliyoruz zaten tartismaya gerek yok... Bu sadece mitolojik bir hikaye...

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi