yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The Bridge with / without Filial Piety
#1

The Bridge with / without Filial Piety / Evlada Yakışır Saygısı Ol(may)an Köprü


Gyeongju, Wolseong’ta ufak bir nehir olan Muncheon akarsuyunun akışını engelleyen etrafa saçılmış bina taşları vardı. Bunların, 7 oğullu dul bir kadın tarafından Sinra döneminde inşa edilmiş bir köprünün kalıntıları olduğu söylenir. Kadının nehrin karşısında bir sevgilisi vardı. Çocuklarını yatağa yatırdıktan sonra evden sıvışırdı. Nehir üstünde köprü yoktu. Bu nedenle geceleri nehrin karşısına geçmekte çok sıkıntı çekiyordu. Annelerinin aşkından habersiz çocuklar onun her gece ıslana ıslana nehri geçmesine üzülüyorlardı.

Bu nedenle suyun üzerine taşları yığarak anneleri için bir köprü inşa etmeye karar verdiler. Anneleri köprü nedeniyle duygulandı, günahından pişman oldu ve aşkıyla bir daha asla buluşmadı. İnsanlar köprüye HYOLBULHYOGYO adını verdiler, çünkü annelerinin işine hizmet için yapılmıştı; ama onların yaptıkları rahmetli babalarının tarafından bakıldığında bir saygısızlıktı. Köprünün diğer adı da CHILSEONGGYO'dur. Anlamı, yedi yıldızın köprüsüdür. (Büyük Takımyıldızı köprüsü) çünkü yedi oğul tarafından inşa edilmiştir.


Çeviri: Maria, sümeyra_ranya

******************************************************
English

The Bridge with / wtihout Filial Piety

There are building stones scattered around blocking the flow of the stream in MUNCHEON, which is a small river, in WOLSEONG, GYEONGJU. The stones are said to be the remains of a bridge, which was built in SINRA period by the seven sons of a widow. The widow had a lover who lived across the river. She used to sneak out at night after putting the children to bed. There was no bridge over the river, so she had much trouble crossing the river night after night. The children, ignorant of her love affair, felt sorry for their mother who had to cross the river getting wet every night.

So, they agreed to build a bridge for their mother by stacking stones in the water, Their mother was so moved by the bridge that she repented her sin and never met the lover again. People in the neighborhood named the bridge HYOBULHYOGYO, because the bridge served their mother but on their late father's part it was rather a disgrace. The bridge has another name CHILSEONGGYO, which means a bridge of seven stars (the Big Dipper bridge) because it was built by seven sons.
Cevapla
#2
ellerine saglik Onay
Cevapla
#3
Gerçekten çok ilginçmiş Biggrin Teşekkürler Opucuk
No More...
www
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi