yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
That Times From Korea
Oğuz Hakseverin anlatımıyla kare kare Kore'den ''O'' anlar...Çok güzel anlatmış sanki bire bir yanında olmuş gibi bütün bu yaşananlar bende sizlerle paylaşmak istedim...

[Resim: 47al1.jpg]

Fotoğraftaki iki adam da Japonlar’in o meşhur sumo güresçileri... Güney Kore'nin Başkenti Seoul'deki bir klinikte yüzlerine salatalık maskesiyle bakım yaptırıyorlar. Demek ki sumoların da metroseksüeli oluyormuş dedirten bir ‘o’ an...

[Resim: 27zf.jpg]

Fotoğraf Güney Kore'den... Seoul'daki bir okulda, geleneksel bir sanatın, kılıç dövüşünün bir ‘o’ anı. Kılıç dansına 13 yaşında başlayan 26 yaşındaki bu üstadın bu işte ne kadar usta olduğunu anlamak mümkün. Kırmızı kıyafetiyle kılıçtan yansıyan ışık, bu muhteşem dansı daha da gizemli hale getirmiş.

[Resim: 82313915.jpg]

Yer güney Kore-Kuzey Kore sınırı. Daha doğrusu sınırda bir süre önce iki ülkeyi birleştirmesi önrgörülen ama öte tarafı bitirilmeyen Inter-Kore demiryolu hattında son Güney Kore istasyonu. Kuzey Kore'nin nükleer deneme yaptığını açıklamasından sonra... Görünmeyenin ve görünenlerin 'o' anı... Görünmeyen ışığın berisine gömülen son gelişmenin ardından bölgedeki yakın gelecek. Görünense Güney Koreli bir nöbetçi asker. Mevcut koşullarda görünen bir durum daha var. Kuzey Kore'nin aç insanlarının bu gerilimden sonra uluslararası yardım alamama umudu.

[Resim: oan8.jpg]

Güney Kore'de geleneksel ''janggochum'' dansı... Kore Ulusal Tiyatrosu sanatçıları, Dünya Gazete Derneği'nin kongresine katılan delegelere gösterilerini sunuyor. Önce müthiş bir eşgüdüm sergilediklerini anlatıyorlar, sonra da fotoğraf olmasına rağmen, ışığı kompozisyonu iyi ayarlayan ve 'o' anı yakalayan meslektaşımız sayesinde hala dansediyorlar.

[Resim: 053nh.jpg]

Güney Kore'den bir fotoğraf. Ana muhalefete mensup parlamenterler, iktidarın yasalaştırmak istediği Ulusal Güvenlik Yasası'nı engellemek için 30 Aralık 2004 Perşembe'den beri bütün günlerini parlamento koltuklarında geçiriyor. Haliyle uyku ihtiyaçlarını da koltuklarda gideriyorlar. Klasik parlamenter giysileri içinde ama kuskusuz ayakkabısız...

[Resim: 5gl2.jpg]

Seoul’de elde edilen bu fotoğraftaki küçük çocuk çok korkmuş. İki rahip amca onu kollarından tutuyor, bir başka rahip amca da elindeki tütsüyle ona yaklaşıyor. Ağladı ağlayacak... Üstelik onun gibi 11 akranı da aynı durumda. Bu bir budist geleneği. 3 Mayıs'la Buda'nın doğum günü olarak kabul edilen 26 Mayıs günleri arasında düzenlenen bu törenlerde, 5 ila 7 yaş arasındaki küçük Budistleri çırak rahip yapıyorlar..Nöbette Fijili savaşçı

[Resim: 23390697.jpg]

Güney Kore’nin başkenti Seoul’deki lunaparkta, parkın çalışanları Noel Baba giysileri içinde parkın yeni eğlencesini tanıtıyor. Adi Double Rock Spin... Bir çeşit dev pervane. Kanatlarında böyle insanların oturtulduğu düzenekler var. Birazdan dönmeye başlayacak. Ve galiba ne sakal ne de kukuleta kalacak.

[Resim: 03ii.jpg]

Sualtı taarruz timine bağlı Güney Koreli askerler, başarılı bir tatbikattan sonra tatbiki zaferlerini haykırıyor. Bunu yaparken de 'o' anda, hep birlikte ağızlarını açtıklarından, fotoğraftaki baskın gri renge pembe noktalar bahsederek bir haber fotoğrafi oluşturuyorlar.

[Resim: 50628422.jpg]

Güney Koreli bir sumo gürescisi Japon öğrencilerin saldırısına uğramış. Üç küçük sumocu bu dev sporcuyu yere yıkmaya çalışıyor. Üçü birden büyük bir gayretle aynı anda itiyor ama çabaları faydasız. Dev sumocu alaylı bakışlarla onları seyrediyor, hem de kılını bile kıpırdatmasına gerek kalmadan. O yıkılmıyor ama küçüklerden biri yere düşmek üzere bile..

Çok güzelmis tesekkürler. Ilginç anlar yakalanmis dogrusuBiggrin
🙈🙉🙊
Rica ederim .Bence de çok degisik bir yüzü sanki Kore degilmis gibi ünlü tek bir kisi yok ama hepsi hayat mücadelesi içinde.

Çok güzel olmus ellerin dert görmesin, yüregine saglikOnay
Son bakıştaki o gözler kaldı aklımızda......
Çok ilginç bir konu olmus. Fotograflara bayildim zaten, sagol. Onay
B2ST is the BEST
[Resim: tumblr_lsnwzmf1Lk1qe10f4o2_250-5.gif]
in the CUBE ~
▪▪ ▪▪

Salatalikli olana bayildim. Gerçekten çok komikmis. Kore'den anlar da baska oluyor tabi. Insallah birgün bizde görürüz. Tesekkürler... Onay
[Resim: tumblr_lmwz6wSie11qao9wxo1_250.gif]

대한민국
And we, as Cassiopeia,
will protect our five stars; to guide them when they’re lost
Alkis Gerçekten muhtesem olmus! Tek kelimeyle Mükemmel...
Çok begendim! Smile Herseyi anlatmis sanki.. Çok Tesekkür Ederim Smile
Seçil Karatoprak
Ben tesekkür ederim yorumlariniz için...Smile

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi