26-11-2009, Saat: 4:42
(Son Düzenleme: 06-04-2010, Saat: 14:29, Düzenleyen: littleyuri.)
Tesekkürler dünyada ögretmelere en çok deger verilen yer G. Kore çok mükemmel.
|
Teaching in South Korea / Güney Kore'de Öğretmenlik
|
|
26-11-2009, Saat: 4:42
(Son Düzenleme: 06-04-2010, Saat: 14:29, Düzenleyen: littleyuri.)
Tesekkürler dünyada ögretmelere en çok deger verilen yer G. Kore çok mükemmel.
31-01-2010, Saat: 14:56
Bizim ülkede de keske böyle olsaydi.Paylasim için tesekkürler.
((¯`»¦«´¯)) wiseacre_daisy ((¯`»¦«´¯))
11-07-2010, Saat: 16:37
Ben ögretmen olmak istiyordum hemde Güney Kore'de (InsaAllah)
Aslinda çok önemli Böylece ögrencilerin derste konusmasi da engellenmis oluyor
11-07-2010, Saat: 16:42
(02-08-2009, Saat: 18:10)sunshine yazdı: Bizim ülkemizde egitim fakültesinde okuyup sonra da atanamayip, yillar sonra ya baska bir ile ilgileniliyor ya da köreliyorsun... Atanip sicak koltuklara alisanlar da egitimden ziyade alacagi parayi düsünüyor. Eee onlari da suçlayamiyorum bazen. Ülkemizin hayat sartlari bizleri iki kurusu düsünecek hale getirdi... Örnekteki gibi egitime deger veren bir ülkenin de gelismesine sasmamali. Gelismis ülkelerde egitimciler en yüksek maasi aliyorlar. En degerli meslek egitim sektörü. Biz de pek mühim degil. Tamamen haklisin.Egitmek bir topluma vatandas kazandirmanin en iyi yoluyken biz bunu göremiyoruz.E dogal olarak saglikli bir toplum olusturamiyoruz.Paylasim için tesekkürler.
11-07-2010, Saat: 17:10
Konu için tesekkür etmekle birlikte bir ögretmen adayi olarak ülkemdeki ögretmenlik mesleginin ne kadar pasif bir konumda oldugunu görmek beni çok üzüyor.
Atanmayan ögretmenler , ögretmenlik mesleginin kutsalligini yok sayan devlet hocalari vs... Egitim sistemimizdeki zafiyet ortada yaptirimlar ne derce basari?Sürekli degisen sinav sistemiyle ögrencilerin kafasi allak bullak olmus durumda. Umarim ki birgün bizim ülkemizde Korede oldugu gibi ögretmenlere yeteri ehemmiyet verilir. PHS ☆ VIXX ![]()
12-07-2010, Saat: 15:20
(Son Düzenleme: 12-07-2010, Saat: 15:24, Düzenleyen: merveaydin.)
Ben ögretmenlik okuyorum.Bu mesaj o yüzden çok ilgimi çekti.Bu haberi bende görmüstüm ve gerçekten agzim açik izlemistim.Uzun süredir en büyük hayalim yurt disinda özellikle Güney Kore'de ögretmenlik yapmak.Birkaç ülkeye burdan ögretmenlik için gidebiliniyormus bunu arastirdim,sartlarini falan biliyorum.Ama Güney Kore için böyle bi sansim var mi bilmiyorum.Aslinda bu kadar uzattim ama asil sormak istedigim burdan Güney Koreye ögretmenlik için gidebiliyor muyuz?
Simdiden tesekkürler =)
![]() gözleri gökte olsaydı,yıldızlar da onun yüzünde; utandırırdı yıldızları yanaklarının parlaklığı. tıpkı gün ışığının kandili utandırdığı gibi...♥ ♥ ♥●•٠·˙ ♥
12-07-2010, Saat: 15:23
Sanirim burda bir kaç yil ögretmenlik yaptiktan sonra sinavlara girip yurtdisina gidebilme gibi bir sey var ama detaylarini bilmiyorum
12-07-2010, Saat: 15:32
Konu için tesekkürler.Süper bir paylasim
![]() Issallah ilerde orda anaokulu ögretmenligi yaparim. ![]()
2006-2018 ♕ KINGS ♕ BIGBANG ♕
12-07-2010, Saat: 16:43
(12-07-2010, Saat: 15:23)merveaydin yazdı: Sanirim burda bir kaç yil ögretmenlik yaptiktan sonra sinavlara girip yurtdisina gidebilme gibi bir sey var ama detaylarini bilmiyorum Evet 5 yil ögretmenlik yaptiktan sonra, KPDS ve ÜDS ile yeterli puan ve mülakat sinavi sonucuna göre gidinebiliyormus.Ama Kore için geçerli mi bilmiyorum Umarim geçerlidir.Zaten özellikle yapmak istedigim 3 ülke var.=)Cevabin için tesekkürler.. ![]() gözleri gökte olsaydı,yıldızlar da onun yüzünde; utandırırdı yıldızları yanaklarının parlaklığı. tıpkı gün ışığının kandili utandırdığı gibi...♥ ♥ ♥●•٠·˙ ♥
12-07-2010, Saat: 16:48
Bence bir ülkede en çok üzerinde durulmasi gereken alan egitimdir. Çünkü egitim olmadan bir ülke hiç bir sekilde basariya ulasamaz. Güney Kore de bunu en iyi anlayan ülkelerden biri. Haber için tesekkür ederim.
|
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|