yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4.57/5 - 7 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tasarım Dersleri / Photoshop Tutorials - PS CS5 İndirme ve Yükleme
(06-06-2013, Saat: 13:00)MisSGuaRD yazdı: Cs4 varsa Cs2'ye ihtiyaç yok.. yani ImageReady'e de.. Cs3-Cs4-Cs5 hepsi aynı şekilde gif yapılıyor..Şu an vaktim yok ama sonra size anlatacağım.. Onay

Peki şimdiden çok teşekkürler Kalp
2PM ∞ CN Blue
[Resim: 66f.png]
● Jang Woo Young ♥ Jung Yong Hwa ●
Biraz önceki yaptığım o bozuk gifleri cs4'te yaptım.Key olan gifin resimlerini gom player'dan çektiniz mi tamamdır.Smile
Teşekkür ederiz MissGuaRD'cığım.
[Resim: ZMXZGA.jpg]
GİF

Lee Min Ho Biggrin
1.
[Resim: leep.gif]
2.
[Resim: leee.gif]
Bu giflerin saniyelerini tek tek mi ayarlıyoruz.Hepsini kökten halladecek bir şey yok mu?
Tek tek yapmak istemiyorum.Çok resimli oluyor bazı yaptıklarım, onların hepsini tek tek yapmıştım ama yoruluyorum.
(07-06-2013, Saat: 23:58)Han Hyo yazdı: Bu giflerin saniyelerini tek tek mi ayarlıyoruz.Hepsini kökten halladecek bir şey yok mu?
Tek tek yapmak istemiyorum.Çok resimli oluyor bazı yaptıklarım, onların hepsini tek tek yapmıştım ama yoruluyorum.

Ctrl tuşuna basılı tutarak hepsini seç sonra birini ayarla hepsi aynı saniyeye gelir. Onay
Öylemi teşekkür ederim.Bu herkese lazım bence.Smile
@MrsMicol1907 Movie Maker'la da yapılıyor tabii ki.. ben kullanmıyorum ama internetten bakarak nasıl yapıldığıyla ilgili resimli anlatım bulabilirsin. Onay
@Han Hyo Ayça ablanın dediği gibi de olur.. İlk çerçeveyi tıkla sonra shift'e basılı tutarak son çerçeveye tıklasan da tümünü tutmuş olursun ve tekini süresini yazman yeterli olur.. ^^
[Resim: YvZOAz.gif]
OLICITY
[Resim: ynZQzk.png]
Ders26 ~PS'de PNG İmza Yapımı

Evet arkadaşlar beklediğiniz ders geldi.. ^^ Bugün png olarak imza yapacağız.

İlk olarak yeni bir sayfa açıyoruz. File > New ve aşağıdaki ayarları yapıyoruz.
(Anlatırken alanımız geniş olsun diye büyük boyutlarda anlattım site imza kuralı 400x103tür kullanmak için bu boyutlarda yapınız.. Onay )

[Resim: 52117796.png]

Daha önce Resimlerin Arkaplanını Silme dersini görmüştük. Kullanacağımız resmin arkaplanını siliyor ve yeni açtığımız sayfaya sürüklüyoruz.
-Eğer resme efekt vermek istiyorsanız bunu kesmeden önce yapın. Kestikten sonra psd atınca bazı efektler arkaplana uygulanıyor ve png olası gereken yerler renkli oluyor..-

[Resim: 63729487.png]

Şimdi Rectangle Tool'u seçiyoruz. (Kenarlıklar nasıl olsun istiyorsanız zevke göre seçiniz..) Ben "Rounded RT" seçtim. Bu aracı uygularken dikkat edin Layer bölümünden alt taban olan ilk Layer 1 seçili olsun onun üste yapacağız ki resim kenarlıkların üstünde kalsın..

[Resim: 10161370.png]

Bu şekilde olacak..

[Resim: 94702543.png]

İç rengini istediğimiz gibi değiştirebiliriz.. İçine farklı bir resim ekleyecekseniz değiştirmeye de gerek yok.

[Resim: 59486770.png]

Çalışmanın gerisi size kalmış birşey isterseniz içini isterseniz dışını süsleyebilirsiniz..

Şimdi en son kayıt etmek kaldı.. Kayıt ederken unutmayın formatımız PNG olacak..

[Resim: 10444844.png]

Dışına..
-Alt tarafa sarkanları sildim-
[Resim: 82614538.png]

İsterseni içine..
-İçine koyarken kenarlık yaptığımız layera gelin ve içine atacağınız fotoğraf, texture'ı sürükleyin sonrada iki layer arasına gelip ctrl'ye tıklayarak içine alın.-

[Resim: 74088791.png]

Ve bitti..
-Hoya'nın alt tarafa gelen kısmını da sildim-
[Resim: pngmzamissguard.png]

OLICITY
Kullanılan Malzemeler

Texture-PNG
|

Fotoğraflar

[Resim: 93397665.png]

---------------------

Gölge-Çerçeve Hakkında

Şimdi tasarımı hazırladık kaldı bizim bu dışa gölge, çerçeve..
Ana resmi dublicate ile çoğaltıyoruz.. En altındakine gölge-stroke veriyoruz.

[Resim: a7s0.png]

Sonra bu resmin alttaki istemediğimiz çıkıntıyı siliyoruz. Arkadaki kenarlı çalışmanın içinde kalacak şekilde.. Tam çizgisinde olsun.. Onay

[Resim: t3r.bmp]

Diğer layerın görünürlüğünü açıyoruz bu şekilde o boşluğu tamamlıyor..
[Resim: ggc.png]

Çalışma hazır.

[Resim: m8g.png]

Ya da şu şekilde de yapabilirsiniz.. Tüm tasarımı yaptık hazırladık. Dublicate ile hepsini çoğaltıp Merge layerla birleştiriyoruz.

[Resim: cveq.png]

Sonrasında çerçevemizi gölgemizi ekliyoruz.

[Resim: u6vp.png]

OLICITY
(08-06-2013, Saat: 19:46)MisSGuaRD yazdı: @Han Hyo Ayça ablanın dediği gibi de olur.. İlk çerçeveyi tıkla sonra shift'e basılı tutarak son çerçeveye tıklasan da tümünü tutmuş olursun ve tekini süresini yazman yeterli olur.. ^^
Sağ ol missguard'cığım.Smile

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi