06-06-2013, Saat: 13:03
(06-06-2013, Saat: 13:00)MisSGuaRD yazdı: Cs4 varsa Cs2'ye ihtiyaç yok.. yani ImageReady'e de.. Cs3-Cs4-Cs5 hepsi aynı şekilde gif yapılıyor..Şu an vaktim yok ama sonra size anlatacağım..
Peki şimdiden çok teşekkürler
|
Tasarım Dersleri / Photoshop Tutorials - PS CS5 İndirme ve Yükleme
|
|
06-06-2013, Saat: 13:03
(06-06-2013, Saat: 13:00)MisSGuaRD yazdı: Cs4 varsa Cs2'ye ihtiyaç yok.. yani ImageReady'e de.. Cs3-Cs4-Cs5 hepsi aynı şekilde gif yapılıyor..Şu an vaktim yok ama sonra size anlatacağım.. Peki şimdiden çok teşekkürler
Biraz önceki yaptığım o bozuk gifleri cs4'te yaptım.Key olan gifin resimlerini gom player'dan çektiniz mi tamamdır.
![]() Teşekkür ederiz MissGuaRD'cığım. ![]()
07-06-2013, Saat: 23:58
Bu giflerin saniyelerini tek tek mi ayarlıyoruz.Hepsini kökten halladecek bir şey yok mu?
Tek tek yapmak istemiyorum.Çok resimli oluyor bazı yaptıklarım, onların hepsini tek tek yapmıştım ama yoruluyorum. ![]()
08-06-2013, Saat: 0:27
(07-06-2013, Saat: 23:58)Han Hyo yazdı: Bu giflerin saniyelerini tek tek mi ayarlıyoruz.Hepsini kökten halladecek bir şey yok mu? Ctrl tuşuna basılı tutarak hepsini seç sonra birini ayarla hepsi aynı saniyeye gelir.
@MrsMicol1907 Movie Maker'la da yapılıyor tabii ki.. ben kullanmıyorum ama internetten bakarak nasıl yapıldığıyla ilgili resimli anlatım bulabilirsin.
![]() @Han Hyo Ayça ablanın dediği gibi de olur.. İlk çerçeveyi tıkla sonra shift'e basılı tutarak son çerçeveye tıklasan da tümünü tutmuş olursun ve tekini süresini yazman yeterli olur.. ^^ ![]() OLICITY ![]()
08-06-2013, Saat: 20:32
Ders26 ~PS'de PNG İmza Yapımı
Evet arkadaşlar beklediğiniz ders geldi.. ^^ Bugün png olarak imza yapacağız. İlk olarak yeni bir sayfa açıyoruz. File > New ve aşağıdaki ayarları yapıyoruz. (Anlatırken alanımız geniş olsun diye büyük boyutlarda anlattım site imza kuralı 400x103tür kullanmak için bu boyutlarda yapınız.. )![]() Daha önce Resimlerin Arkaplanını Silme dersini görmüştük. Kullanacağımız resmin arkaplanını siliyor ve yeni açtığımız sayfaya sürüklüyoruz. -Eğer resme efekt vermek istiyorsanız bunu kesmeden önce yapın. Kestikten sonra psd atınca bazı efektler arkaplana uygulanıyor ve png olası gereken yerler renkli oluyor..- ![]() Şimdi Rectangle Tool'u seçiyoruz. (Kenarlıklar nasıl olsun istiyorsanız zevke göre seçiniz..) Ben "Rounded RT" seçtim. Bu aracı uygularken dikkat edin Layer bölümünden alt taban olan ilk Layer 1 seçili olsun onun üste yapacağız ki resim kenarlıkların üstünde kalsın.. ![]() Bu şekilde olacak.. ![]() İç rengini istediğimiz gibi değiştirebiliriz.. İçine farklı bir resim ekleyecekseniz değiştirmeye de gerek yok. ![]() Çalışmanın gerisi size kalmış birşey isterseniz içini isterseniz dışını süsleyebilirsiniz.. Şimdi en son kayıt etmek kaldı.. Kayıt ederken unutmayın formatımız PNG olacak.. ![]() Dışına.. -Alt tarafa sarkanları sildim- ![]() İsterseni içine.. -İçine koyarken kenarlık yaptığımız layera gelin ve içine atacağınız fotoğraf, texture'ı sürükleyin sonrada iki layer arasına gelip ctrl'ye tıklayarak içine alın.- ![]() Ve bitti.. -Hoya'nın alt tarafa gelen kısmını da sildim- ![]() ![]() OLICITY ![]() Kullanılan Malzemeler
Texture-PNG | Fotoğraflar ![]() --------------------- Gölge-Çerçeve Hakkında Şimdi tasarımı hazırladık kaldı bizim bu dışa gölge, çerçeve.. Ana resmi dublicate ile çoğaltıyoruz.. En altındakine gölge-stroke veriyoruz. ![]() Sonra bu resmin alttaki istemediğimiz çıkıntıyı siliyoruz. Arkadaki kenarlı çalışmanın içinde kalacak şekilde.. Tam çizgisinde olsun.. ![]() ![]() Diğer layerın görünürlüğünü açıyoruz bu şekilde o boşluğu tamamlıyor.. ![]() Çalışma hazır. ![]() Ya da şu şekilde de yapabilirsiniz.. Tüm tasarımı yaptık hazırladık. Dublicate ile hepsini çoğaltıp Merge layerla birleştiriyoruz. ![]() Sonrasında çerçevemizi gölgemizi ekliyoruz. ![]() ![]() OLICITY ![]() |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|