yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4.57/5 - 7 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tasarım Dersleri / Photoshop Tutorials - PS CS5 İndirme ve Yükleme
Çoook tesekür ederimm! Opucuk
Yanliz bazen sey oluyor. Mesela Jasonli gifin boyutunu küçültüp bir daha kaydetmistim ama bu sefer takildi. Biggrin Anlamadim ben de sildim. Saskin

PSD eklemeyi ise bilmiyorum. Indirmeyi de denemedim daha önceden.
Hos, indirdikten sonra nereye kaydedecegimi de bilmiyorum. Saklan

>_<
Super Junior | SNSD | NCT | EXO | H2H
Sung Hanbin
forever pinkblood.
Bazen öyle takiliyor.. Sonuncu resmin süresi uzun bir sürede kaliyor onun için öyle oluyor.. Onu düzeltebilirsin ama kayit ettigin gifleri ImageReady'e geri atarsan (Cs2'de yapiyorsan) animation bölümünde siralanmis gif halinde yeniden gelir süresini ayarlarsin oradan.. Onay

PSD'ye buradan bakabilirsin.. Ders15 ~PS'de Renklendirme ve PSD
[Resim: YvZOAz.gif]
OLICITY
[Resim: ynZQzk.png]
Sanirim yaptigim en kötü çalismalardan biri olacak. Karman çorman.. >.<

[Resim: jv1fjjb.png]

Bunu da PF'de yapmistim..Angel

Olmuslar mi? Smile
Bence hiç karman çorman olmamis.. Sadece kenardaki kalp az gereksiz olmu onun disinda gayet hos.. ^^

Ikincisinde de su üstüne verdigin çizik texti sadece arkaplana ver.. En bastaki resme o tarz textler ekleme sade olsun.. Ellerine saglik.. ^^
OLICITY
(20-04-2012, Saat: 16:59)MisSGuaRD yazdı: Bence hiç karman çorman olmamis.. Sadece kenardaki kalp az gereksiz olmu onun disinda gayet hos.. ^^

Ikincisinde de su üstüne verdigin çizik texti sadece arkaplana ver.. En bastaki resme o tarz textler ekleme sade olsun.. Ellerine saglik.. ^^

Tesekkür ederim..n_n
Texti zaten öylesine ekledim. Her seyi anlik yaptigim için de onu nerede ekledigimi unuttum..Biggrin Ama dogru söylüyorsun asagida durunca daha güzel oluyor..Smile
Tesekkür ederim..Blush
Tesekkürler. Biggrin
Evet arkadaslar uzun bir aradan sonra derslere devam edecegim.
Bu uzun ara için kusura bakmayiniz.
Anketimizde kalan son ders "Yamuk/Yuvarlak Kenar Yapimi" ve ek anlatimlariyla yeni dersimizi hayirlisiyla yarin ekleyecegim..
^___^
OLICITY
Merakla bekliyoruz canim. Kolay gelsin. Opucuk

в2ѕт & втσв & м4м ♥ cυвє ƒαмιℓу ♥

Instagram & Facebook

Ders23 ~PS'de Resmin Disina Sekil Verme

Evet arkadaslar uzunca bir aradan sonra yine birlikteyiz..
Simdi ki dersimiz de resmin disina/kenarina yamuk, yuvarlak, altigen vs.. gibi farkli sekiller vermeyi görecegiz.

Burada kullanacagimiz ögrenecegimiz araçlarin ilki Rectangle Tool ve onun alt araçlari olan Rounded Rectangle Tool, Elipse Tool, Polygon Tool ve Custom Shape Tool..
Daha önce Custom Shape Tool kullanimini görmüstük. Bunda ayni tarz islemi farkli bir sekilde kullanacagiz.

[Resim: 84873536.png]

Ilk olarak resmimizi açalim..
(Seçeceginiz resim isterseniz önceden tasarladiginiz bir resim isterseniz de sade hazir bir resim olabilir..)
Ben sade bir resim seçtim..

[Resim: 78915168.png]

Araç kutusundan pembe ile gösterdigim Rectangle Tool u seçelim.
Seçtikten sonra üst taraftaki Tool Bar'imizi benim gösterdigim sekilde isaretleyelim..

[Resim: 31486441.png]

Ilk isaretledigim yer içi bos olup seçtiginiz seklin kenarlari ortaya çikiyor.. Bu sekilde resmin içtedigimiz bölümünü tutup alabiliriz..
(Yan taraflarindaki seçeneklerin kullanimini Custom Shape Tool kullaniminda anlatmistim.)

Layer bölümümüzden resmimizi kopyalamak için layer bölümünde resmin layerina sag tikayio Dublicate Layer diyelim.
[Resim: 16462662.png]

Daha sonra ilk layerin görünürlügüne kapatalim.
[Resim: 32833715.png]

Rectangle Tool ile resmin istedigimiz bölümünü tutuyoruz.
[Resim: 87502847.png]

Ve yine layer bölümüne geçiyoruz. Burada ikinci ögrenecegimiz olan Paths'i seçiyoruz.
Seçtikten sona alt tarafindaki küçük kenarlari tirtikli yuvarlagimiza tikliyoruz.

[Resim: 94799371.png]

Bu islemi yaptigimizda resmimizin kenarinda tuttugumuz yer böyle oluyor..
[Resim: 46602691.png]

Bu sekilde kare, diktörgen vs.. gibi köseli çalismalarinizda Rectangle Tool yerine kolay yoldan Rectangular Marquee Tool'u da kullanabilirsiniz.
[Resim: 15288572.png]

Daha sonra resmin üstüne gelip sag tikliyoruz ve Select Inversei seçiyoruz. Böylece seçtigimiz kismin disi seçilmis oluyor.

[Resim: 63882316.png]

[Resim: 26212909.png]

Ve klavyeden Delete'ye basarak disini siliyoruz.

[Resim: 32315921.png]

Sonra da layer bölümünden Background layerini siliyoruz.
(Kilitli oldugu için Delete ile silinmeyebilir. Üstüne gelip alt sag kösedeki çöp kutusuna tiklayarak silebilirsiniz.)
[Resim: 31354273.png]
Daha sonra Crop Tool ile bos kalan gereksiz yerleri kirpiyoruz.

[Resim: 31835684.png]

[Resim: 53874365.png]

[Resim: 59446872.png]

Böyle oluyor...
Örnek olarak gösterdigim kenar kare oldugu için tabii ki çok bir fark olmuyor ancak diger araçlari kullanarak dislarini farkli bir sekile getirebilirsiniz..

[Resim: 54210123.png]

Burada bir de resminizi PNG olarak kayit etmelisiniz.
(Gerçi ben tüm çalismalarinizi PNG olarak kaydetmenizi tavsiye ederim çözünürlük bakiminda..)

[Resim: 54783756.png]

Yoksa resmin kestiginiz yeri kesilmis olarak degil beyaz görünür..
[Resim: 24867506.png] >> [Resim: 18435221.png]

Diger araçlari da ayni yöntemi kullanarak bu sekilde yapiyoruz..

Rounded Rectangle Tool

[Resim: 54919566.png] >> [Resim: 85208356.png]
[Resim: 27005885.png] >> [Resim: 37906163.png]

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi