yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4.57/5 - 7 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tasarım Dersleri / Photoshop Tutorials - PS CS5 İndirme ve Yükleme
@özgü ~Insallah en kisa zamanda anlatayim kuzu.. Derslerim hard diskimde kaldigi için yeni ders hemen paylasamamistim.. Ama bu hafta içinde hazirlayayim dersi insallah..^^
@HyunHero ~Dersleri bakip-yaparsan sende böyle seyler yapabilirsin.. '',
[Resim: YvZOAz.gif]
OLICITY
[Resim: ynZQzk.png]
Custom Shape Tool Kullanimi. Igrenc Ne oldugunu bilmedigimden merak ediyorum. xD
@Reiißend_Haqel ~Kuzu simdi 'Tirtikli Kenar Yapimi'ni hazirliyorum.. Onu da kisa zamanda anlatirim tamam..? ^^
OLICITY
(09-08-2011, Saat: 20:13)MisSGuaRD yazdı: @HyunHero ~Dersleri bakip-yaparsan sende böyle seyler yapabilirsin.. '',
Porogram olsa derslere bakarak yaparken bile yapamam ben kabiliyetsizim çünkü Smile.

Ders21 ~PS Cs2 Resim Disina Tirtikli Kenar Yapimi

Evet geldik o malum derse arkadaslar.. ^^"
Kusura bakmayin ne zamandir dedim ama paylasamadim.. Simdi baslayalim ders anlatmaya..

Ilk önce TIK|Smexy Patterns « Bu linkten önce kenar için kullanacagimiz tirtigimizi indirelim..

[Resim: kopyas1.png]

Masaüstümüze (ya da her nereye iniyorsa) oradan Extract Here diyerek modelimizi masaüstüne çikariyoruz.

[Resim: 48144993.png]

Sonra bu islemi takip edelim.. Bilgisayarim/Yerel DiskC/Program Files/Adobe/Adobe Photoshop Cs2(veya sizinki neyse..)/Presets » Patterns..

Indirdigimiz modelimizi Patterns'e tasiyoruz. Kesip/kopyalayip yapistirabilirsiniz.. Ya da sadece sürükleyip Patterns dosyasina atiyoruz.

[Resim: 39139591.png]

Simdi gelelim bu tirtigimizi kullanmaya..

Daha önce Resimlerin Arkaplanini Silme dersini görmüstük.
Simdi kenarlarini tirtik ekleyecegimiz resimlerin kenarlarini kesiyoruz ve çalismaya hazir ediyoruz.

[Resim: 24092878.png]

Daha sonra çalismayi yapacagimiz boyutta bir sayfa açip texture'mizi seçip resimlerle birlikte o sayfaya tasiyoruz.

[Resim: 44042654.png]

Isterseniz resimleri birlestirip beraber kenarlara tirtik yapabilirsiniz..
~Asagidaki adimlari izleyerek tirtik yapabilirsiniz.~

Birlesik yapmak istiyorsaniz iki resmi tutup sag tiklayip Merge Layer'a tiklayip iki resmi birlestiriyoruz.

[Resim: 59782658.png]

Daha sonra Layer/Layer Style/Stroke tikliyoruz.
(Layer bölümünden kisa yolunu gösteriyorum. )

[Resim: 20146075.png]

[Resim: 24295710.png]

Stroke'ta Fill Type'i Color'dan Pattern'e getiriyoruz. Mor çerçeveye aldigim yere tiklayinca da ekledigimiz modeller geliyor.

Istedigimiz motifi seçiyoruz. Size'den boyutunu, Opacity'den görünürlügünü, Blend Mode'dan kenar tirtiklarinin layer tonunu ayarliyoruz.

[Resim: 95311196.png]

(Ayri istiyorsakta iki resme ayri ayri bu islemi uyguluyoruz.)

~Kenarlarda vs.. resimin artiklari kalirsa onlari islemi uyguladiktan sonra silgiyle silersiniz.~

Istedigimiz süslemeleri yapip, PSD'mizi brush'mizi ekleyip çalismamizi hazir ediyoruz..

[Resim: missripleycopy.png]

Söylemeyi unuttum.. ^^" Daha sonra ayrintiyla resimli gösterecegim ama..
Ayni teknigi Yazi Yazma'da da kullanabilirsiniz.. Yazi Kenari'na çok yakisiyor.

Hadi bakalim kolay gelsin..!
OLICITY
Fena sayilmaz tesekkürler .
İmzanız 400*103 pikselden büyük olduğu için silinmiştir.
Çok tesekkürler. Onay
Detayli anlatim için tesekkürler. Onay

Ellerine saglik. ^^ En kisa zamanda yapmaya çalisacagim.
D.Mod. » 01.07.2011
Mod. » 19.07.2011
Süper Mod. » 18.08.2011
Koordinatör » 26.10.2011
Co-admin » 27.01.2012
Admin » 24.03.2012
S.Admin » 30.11.2012
Paylasim için tesekkürler. Ama ben daha Shop'u açmayi bilmiyorum kii..cry
Emegine saglik Miss'im yine harika bir ders olmus. Onay Biggrin Stroke benimde çok kullandigim bir yöntem. Biggrin Hatta fontlarda bile. Smile
[Resim: qhRJL.png]
Twitterım
OneLeN wiseacre_daisy elif35.5 éhl@ S?L?N puduhepa1307 wishne ROCK PRENSESİ

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi