yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4.57/5 - 7 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tasarım Dersleri / Photoshop Tutorials - PS CS5 İndirme ve Yükleme
Süper bir haber gerçekten ben de son günler de yapmaya çalisiyordum insallah çabuk gelir ... Onay
D.Mod. » 01.07.2011
Mod. » 19.07.2011
Süper Mod. » 18.08.2011
Koordinatör » 26.10.2011
Co-admin » 27.01.2012
Admin » 24.03.2012
S.Admin » 30.11.2012
Bir sey sorabilir miyim? Benim photoshopum gifleri açmiyor imzaya gif eklemek istiyorum ama olmuyor.Gif derken normal giflerden degil ayicik,kalp falan.Neden acaba?Smile
Merakla bekliyorum unnim. Dertli
[spoiler=HEPSİ DUYGUNUN SUÇU!][Resim: tumblr_mda6goyoQy1rhph9ho1_500.gif]
Seni ısırırım çocuk!

allam ben seni çok seviyorum aşke - wishne
Bende seni çok seviyom la - Cassandra~[/spoiler]
Kusura bakmayin.. Kaç gündür çok mesguldüm.. Insallah yarina hazirlayacagim dersi.. ^^

(02-06-2011, Saat: 23:17)GamzeninAski yazdı: Bir sey sorabilir miyim? Benim photoshopum gifleri açmiyor imzaya gif eklemek istiyorum ama olmuyor.Gif derken normal giflerden degil ayicik,kalp falan.Neden acaba?Smile

Gifi oldugu gibi açmaz zaten.. Yani biz videolardan, giflerden resim alintisi yaparak kendimiz gif olusturuyoruz sonra onu imzalarla birlestiriyoruz..
Hazir bir gifi açmaz yani..
[Resim: YvZOAz.gif]
OLICITY
[Resim: ynZQzk.png]
Önceden açiyordu ama yani hareketli gif degil gif olarak kaydedilmis dosyalarida açmiyor.
Ben gifleri açabiliyorum. Dosya, Al, Video frames to Layers gir sonra gifin adini gir mesela 007.gif yaz aç, çikan ekrana tamam de açiliyor.

Jang Keun Suk Fan Club

Ne zaman anlatilacak ders acaba ?
[Resim: 78894254751290089618.jpg]
(03-06-2011, Saat: 22:56)GamzeninAski yazdı: Önceden açiyordu ama yani hareketli gif degil gif olarak kaydedilmis dosyalarida açmiyor.

Hiç birini mi açmiyor yoksa belirli bir dosyayi mi? Öyle ise o dosya da sorun olabilir.. Kayit yaparken kimisini sorunlu kaydediyor.. Öyle degilse ImageReady'de ya da baska birsey de sorun vardir.. Tam olarak bilemeyecegim.. ^^"

(04-06-2011, Saat: 18:06)Xerxes Break yazdı: Ne zaman anlatilacak ders acaba ?

Kusura bakmayin kaç gündür beklettim sizi.. Simdi dersi hazirlamaya basliyorum.. Insallah bitirince yollayacagim.. ^^
OLICITY
Ders20 ~PS Cs2 Silgi Kullanimi ve Resimlerin Arkaplanini Silme

Sizi biraz beklettim ama umarim buna degen bir ders olmustur..
Hadi baslayalim bakalim. ^^

~~~~~~~~~~~~~~~~

Ilk olarak çalisma yapacagimiz resimleri seçelim.. Ona göre de kullanacagimiz silgiyi..

Araç kutumuzun silgi butonuna sag tikladigimizda gördügümüz gibi üç silgi seçenegimiz var.. En asagidan baslayalim..

[Resim: 56081880.png]

Magic Eraser Tool çogunlukla arkasi tek renk (genel olarakta beyaz) arkaplanli resimlerde kullanilir. Tek dokunusta tikladiginiz yerdeki ayni renkte olan alanlari siler..

[Resim: 36564964.png] >> [Resim: 90273023.png]

Ama Magic ET'un sevmedigim bir iki yönü var.. Ilk olarak sildigim arkaplanla ayni renk olan yüz,ayakkabi, kiyafet vs.. yerlerde siliniyor..

[Resim: 99238590.png] >> [Resim: 61225680.png]

Ikinci olarakta kimi resimlerde kenarlarda beyaz parçaciklar kaliyor.. Ve bu da çalismayi çirkinlestiriyor. xD

[Resim: 44373208.png]

Ben genelde Magic Eraser Tool'u kullanmiyorum..

~~~~~~~~~~~~

Background Eraser Tool'a gelelim.. Background ET‘u kullanirken büyük bir firça seçin, çünkü büyük oldugunda daha iyi sonuçlar veriyor.. (Hardness'ini da keskin yaparsaniz daha temiz bir is olur..)

[Resim: 58201653.png]

Background Eraser Tool tikladiginiz alan rengini temizleyip (Transparent yapip) onun disinda kalan farkli rengi ellemeden birakir.. (pek anlatamiyorum ama umarim resimlerden anlasilir.. ^^")

[Resim: 46028874.png]

Ben genelde BET'u tek tik yapip Eraser Tool'a ön hazirlik gibi kullanirim.. Eraser Tool kullanimi bana daha kolay geliyor ama direk sildigimizde arkaplan rengi hangisine ayarliyken o renk boyaniyor..

[Resim: 16113346.png]

Ama BET'ile tiklayip sonra Eraser Tool'a geçtigimizde onun gibi Transparent siliyor..

[Resim: 52352232.png]

~~~~~~~~~~~~~~
¨¨
Neysem gelelim Eraser Tool'a.. Eraser Tool genel tüm silmelerde kullaniliyor.. Yukarda da dedigim gibi Eraser Tool Arkaplan rengi neye ayarliysa o renk siliyor.. Ama bizim amacimiz arkaplani Transparent silmek oldugu için en basta Layer bölümünden resmimizi çogaltiyoruz. (Sag tik >> Duplicate Layer) Ve ilk layer'mizi görünmez yapiyoruz..

[Resim: 25147498.png]

Sonra Eraser Tool'u seçip Hardness'ini %100 yapip keskinlestiriyoruz.. Ve silmeye basliyoruz..

[Resim: 11690286.png]

Saç kivrimlari, burun-dudak çikintilari, kiyafet egimlerinde yakinlastirip ve silgimizin boyutunu küçültüp silerseniz daha iyi sonuç alirsiniz..

[Resim: 19627732.png]

Bu sekilde çalismada kullanacagimiz tüm resimlerin arkaplanini bu sekilde silip çalismaya hazir ediyoruz..
(Basta kivrimsi yerleri silmek zor gelebilir ama bir kaç tane yaptiktan sonra hizlica tüm resimi kullanima hazir edebilirsiniz..)

[Resim: 29295496.png]

Sonra çalisma yapacagimiz sayfayi açip arkaplanimizi/text. ve resimlerimizi oraya tasiyoruz..

[Resim: 39751512.png]

Süsleyip püsleyip imzamizda kullanmak üzere gelin ediyoruz. xD

[Resim: dersimiss.png]

Geç olsun güç olmasin imzamiz süslü gelin olsun.. Herkese kolay olsun. ^^
Iyi tasarimlar.. Wink

OLICITY

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi