yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4.57/5 - 7 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tasarım Dersleri / Photoshop Tutorials - PS CS5 İndirme ve Yükleme
(18-12-2010, Saat: 14:59)leeseo-jin yazdı:
(18-12-2010, Saat: 12:10)esoanes yazdı: Evet gif problemini çözdüm.Smile Onay
Sule'm sayesinde çok rahat bir sekilde yapabiliyorum.Kalp
Ve PSD'yi de yaptim bazilari disinda problem çikmiyor. Bazilarinda fotograf yada yazi geliyor. O psd'leri silsem bir sorun olur mu?
Yardimin için çok tesekkürler.Opucuk

Canim o fotograf ve yazi gelenleri hani layers dedim ya orada kenarda kutucuklar ve göze benzer cisim var yazi yada fotograf olursa oradan göz gibi cismi kaldir. Psd ekledigin zaman çalismana uygun olmayan renkleri gözü kaldirarak yapabiliyorsun örnek yesilli mavili sarili çok renkli bir psd var yesil rengi senin çalismanda hos durmuyorsa yesili kaldirirsin.

Himm onu yaptim canim. Ama direk fotografin üzerinde resim olan psd'leri bilgisayardan direk sileyim mi? Yoksa farkli bir yolda tekrar psd olarak kullanilirlar mi?

Kim Jae Joong is coming to TURKEY

Ve ben gidiyorum. ^^
3 yıllık hasret bitiyor. ^^
Renklendirme layerlari olmayan PSD'leri silebilirsin. Onlar sadece PSD örnekleri oluyor..^^
[Resim: YvZOAz.gif]
OLICITY
[Resim: ynZQzk.png]
Canim anlatimlarin ve paylasimlarin harika. Psd ile ilgili bazi sözler vermistim sana, iste yaptigim bazi çalismalar. Çok tesekkürler canim. Opucuk Sarhos Umarim begenirsiniz. Onay

в2ѕт & втσв & м4м ♥ cυвє ƒαмιℓу ♥

Instagram & Facebook

ßlaCk aNqeL ~ Ben avatarini çok begendim. Onay
Merve~Tesekkürler canim.Smile

Kim Jae Joong is coming to TURKEY

Ve ben gidiyorum. ^^
3 yıllık hasret bitiyor. ^^

Ders16 ~PS'de Brush Içine Resim Ekleme

Çalismayi yapmak için yeni bir sayfa açiyoruz. Boyutunu istediginiz gibi ayarliyabilirsiniz. Sonradan kenarlarini keser ya da tümünü küçültebilirsiniz..

[Resim: 20310192.png]

Sayfamini açtiktan sonra silgiye gelip sag tiklayip Magic Eraser Tool'u seçiyoruz.

[Resim: 41655931.png]

Sonrada açtigimiz sayfaya tikliyoruz. Sonuç olarak sayfamini transparan yapiyoruz.

[Resim: 85172332.png]

Sira brush seçmeye geldi..
Önceden gösterdigim gibi firçamizi alip brushimizi seçiyoruz..
Yeniden sayfamiza gelip istedigimiz sekilde oraya yerlestiriyoruz.
(Opacity/Flow'in %100 olmasini dikkat edin.. ^^ ~Seçtiginiz brush hafifse keskin degilse bir kaç kere üst üste tiklayarak koyulastirabilirsiniz..)

[Resim: 45327729.png]

Sonra istedigimiz resmi alip Move Tool ile brush ekledigimiz sayfaya sürüklüyoruz.

[Resim: 29852952.png]

Brushi ve resmi ayarliyoruz. Resmin almak istedigin yerini brusha ekleyecegin yeri falan..

Layer bölümünde üstte olan resim tutulu iken yesille çizdigim yere alt tutuluyken tikliyoruz.
(Alt tusuna basip oraya gelince faremizin ucundaki simge degisiyor zaten)

[Resim: 71269944.png]

Bu sekilde resim ile brush birlesmis oluyor.

[Resim: 30932145.png]

Istediginiz gibi PSD'leyin..* Font'layin.. Süsleyin püsleyin.. kullanin.. Biggrin Afiyet olsun. ^^

[Resim: 63181231.png]

[Size ders anlatirken kendime imza yapmis oldum. ^.^]

*PSD'lerin kimisi siyah-beyaz ya da hangi renk oluyorsa arka plana renk veriyor o zaman resimdeki transparanlik kayboluyor. Bu yüzden PSD eklermelerini resme önceden atip sonra brush içine ekleyiniz.. ^^
~PSD'nin sevmedigim tek yönü falan.. :P
Edit: Artik onu da çözdük.. Forever PSD!.. ^___^

OLICITY
Güzel bir ders olmus MissMerve'm. Opucuk Psd kismina gelince malesef hafif bir psd kullanilmasi gerekiyor seffaf transparent olmasini saglamak için. Ben bazen ilk önce kullanacagim resme psd uyguluyorum png olarak kaydedip sonra brusha tabi tutuyorum.

Brush'unu çok begendim. Opucuk
[Resim: qhRJL.png]
Twitterım
OneLeN wiseacre_daisy elif35.5 éhl@ S?L?N puduhepa1307 wishne ROCK PRENSESİ

Evet senin PSD kullanimin daha mantikli. Biggrin
Tesekkürler onee-chan. Opucuk
Sen diyince bende begenmeye basladim brushi. xD
OLICITY
Çok güzel bir anlatim olmus Merve'cigim. Super
Hemen denemeliyim. Abaza
Ellerine saglik tatlim. Abaza Opucuk
Sag ol canim. ^^ Dene dene. Biggrin Deneyince buraya ekle ama. Opucuk
OLICITY
(19-12-2010, Saat: 19:01)ßlaCk aNqeL yazdı: Canim anlatimlarin ve paylasimlarin harika. Psd ile ilgili bazi sözler vermistim sana, iste yaptigim bazi çalismalar. Çok tesekkürler canim. Opucuk Sarhos Umarim begenirsiniz. Onay

Önceden yorum yapamadigim için kusra bakma. ^^' Ekledigin için tesekkürler. Biggrin

Gayet hoslar.. Yapmaya devam edersen daha güzel olurlar. Ilkini daha çok begendim.
Kullandigin resimleri daha çözünürlüklü kullanirsan çalismalarin daha estetik görünür. Onay

Ellerine saglik, devamini bekliyorum. Opucuk
OLICITY

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi