yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4.57/5 - 7 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tasarım Dersleri / Photoshop Tutorials - PS CS5 İndirme ve Yükleme
Emegine saglik canim. Alkis Çok begendim ve çok isime yaradi devamini sabirsizlikla bekliyorum. Abaza (Tabii varsa hysterical )
[Resim: banner6ef.png]
Ice Princes ♥ YUM X ~IceYum~
Girls Generation ♥ B.A.P ♥ DBSK ♥ T-Ara
♫ On Rainy Days ☂
Var var.. Bu gün halledersem bir tane ders paylasacagim..
Islerimin bittikten sonra daha çok paylasacagim..^^

[Resim: YvZOAz.gif]
OLICITY
[Resim: ynZQzk.png]
Bir kaç denemeden sonra yaptim Merve'cigim.Atkilic

[Resim: adszeha.jpg]
(Ise oppamla baslamak ugur getirdi. Abaza)

[Resim: adsz5f.jpg]

[Resim: adsz66.jpg]

Çok zevkli bir is oldugunu söylememe gerek bile yok. Biggrin
(05-11-2010, Saat: 13:16)MisSGuaRD yazdı: Var var.. Bu gün halledersem bir tane ders paylasacagim..
Islerimin bittikten sonra daha çok paylasacagim..^^

Iste bunu duymak güzel... Su anda sadece Photo Filtre yapabiliyorum. Ps2 programini kurmayi basarirsam onuda yapcam insallah. Biggrin
[Resim: banner6ef.png]
Ice Princes ♥ YUM X ~IceYum~
Girls Generation ♥ B.A.P ♥ DBSK ♥ T-Ara
♫ On Rainy Days ☂
Lee Seung Hyo-chan'm Hepsi güzel olmus.. Ama ikinci ayri bir güzel olmus.. Ikincinin birlestirmesi bir numara.. Onay
Daha sonra yaptiklarinin da öyle olacagini umuyorum.. Opucuk
Ellerine saglik.. '^_^'

Prenses'm Evet programi kuralim da PS derslerine de basla.. Biggrin
OLICITY

Ders15 ~PS'de Renklendirme ve PSD

Ilk Photoshop'umuzu sonra da seçtigimiz resmi açiyoruz.

[Resim: 18294935.png]

Sonra "Layer/New Adjustment Layer"dan istedigimizi seçiyoruz. Burada çesitli ton degisimleri yapabilirsiniz.

[Resim: 57891996.png]

Ben ilk ve örnek olarak Selective Color seçiyorum. "Colors" bölümünden degistirmek yada canlandirmak istediginiz rengi seçebilirsiniz. Ben ilk önce kirmizi tonlamada Cyan'i eksilere getirerek yüzüne renk(kirmizilik) veriyorum. Daha sonra benim resmimin maviligi çogunlukta oldugu için Colors ayarini Cyans ya da Blue'ya getiriyorum. Cyan ve Yellow ile canlandiriyor-solduruyor, Magenta ile olabilen renkler arasinda geçis yapiyor ve Black ile açiklik-koyuluk veriyorum.

[Resim: 99211187.png]

Sonuç:
[Resim: 26358771.png]
~Çok efekt vermedim ama isterseniz daha renkli çekici renklendirmeler yapabilirsiniz.~

Brightness/Contrast'dan açiklik-koyuluk/ keskinlik-yumusaklik verebilirsiniz.

[Resim: 65760242.png]
~Diger renklendirmeleri kendim yapmasamda gelellikle bu efekti kullanirim.~

Hue/Saturation resmin tüm renklerini degistiriyor. Hue ile yüzünü mavi-yesil, kiyafetini mor-kirmizi gibi garip renkler yapabilirsiniz. Saturation ile soldurup-canlandirabilirsiniz.

[Resim: 40293032.png]
~Baska resimlerde daha hos efektler verebilir. Rastgele bir örnek bu sadece.~

Kendim çogunlukla hazir efektler kullanirim(ki hazir psd olsun action olsun onlarda New Adjustment Layer'daki efektlerin karisimindan olusuyor) ama Selective Color basta olmak üzere digerleri de çok güzel efekt veriyorlar.

Simdi geçelim her zaman kullanilan, genel olarak bagimlilik yapan PSD kullanimina.. ^_^

Bu dosyalari internette bulabilirsiniz. Google amcayla arattiriniz.. xD
Ayrica sitemizde paylastigimiz konunun linkini de ilk mesaja verdim..
Daha sonra da kendi arsivimi paylasacagim..

Ilk olarak begendiginiz PSD'yi bilgisayariniza indireceksiniz.
PSD'nin yaninda yöresinde bir tane download/indir butonu-linki bulunuyordur ya da link resme gömülü de olabilir resme veya o linke tiklayarak PC'nize indireceksiniz.

Tikladiktan sonra bu sekilde süre beklemek gerekebilir.. Burasi dolacak..
[Resim: 84652762.png]

Ve Free Download butonuna tiklayacagiz.
[Resim: 71136215.png]

Burasi gelecek "Sabit Diske kaydet" dersen masaüstüne kaydetmeye ayarlanir ve tamam dersin.. PSD masaüstünde olur^^
[Resim: 58074046.png]
~Eger "Birlikte aç" dersen direk PS'de açar dosyayi da Photoshop'la ilgili biryere kaydeder.. arar durursun.. xD~

PSD kullanimi gayet kolaydir. PSD'yi ve resmimizi PS'mizde açiyoruz.
Kimi PSD efektleri Group(Grup) içinde oluyor direk onu tutup diger resme atiyor-sürüklüyoruz.

[Resim: 29324612.png]

Öyle olmayanlarin da efektlerini tutup resmimize atiyoruz.

[Resim: 11825081.png]

Sürükleme-atma islemini Move Tool ile yapiyoruz.. ^^

Sonuç
[Resim: 37915661.png]

PSD Renklendirme Örnekleri

[Resim: 45112517.png]

NOT: Tüm hazir PSDleri oldugu gibi kullanmakla kalmayin.. Kullanacaginiz PSD'lerden çikarmalar yapin. Istemediginiz efektin yanindaki göze tiklayip onu kapatin ya da üstüne tiklayip delete yapin. Üstteki opacity ayarini düsürüp-yükseltin. Bir kaç PSDyi birlestirebilirsiniz de. Resim koyu tonda ise en basta Brightness/Contrast ile aydinlik ve netlik verip, sonra renklendirme yapabilirsiniz. PSD üstüne de Adjustment Layer'dan istediginiz tonlamalari ekleyebilirsiniz. Sonuçta her PSD her resimde ayni tonu vermiyor. Çesit çesit resim var. Güzel çalismalariniz için PSD kullanim tarzinizi kendiniz ayarlayin. ;)

Kolay gelsin..
OLICITY
Miss dersli anlatimda psd eklemesini göstermissin.

Psd örneklerinden ilk siradan sagdakinin psdsini eger kaydettiysen paylasir misin?

Ayrica isine karismak gibi olmasinda New Adjustment layer i uzun yoldan yapiyorsun. Layers kismi yok mu o pencerenin alt kisminda yarisi dolu yarisi bos daire var ona sag tikla istedigin renklendirmeyi yap.
Ben senin derslerine bakiyorum arada senin yaptigin kisayol yöntemleri varsa onlari uygulamaya sokuyorum. Bazen de benim yöntemlerim kisa geliyor.
Dersler süper devam devam. Opucuk Atkilic
[Resim: qhRJL.png]
Twitterım
OneLeN wiseacre_daisy elif35.5 éhl@ S?L?N puduhepa1307 wishne ROCK PRENSESİ

Tesekkürler canim. Smile
adriyass501
[Resim: tumblr_nkiy9h2g7d1u0aiq2o3_250.gif]
L O V E I S Y O U
Merve'cim dersler harika. Senin derslerinin yardimi çok oluyor bana. Ayrica PSD'lerini paylasman çok iyi olur. Tesekkürler. Derslerin devaminida bekliyoruz. Opucuk

в2ѕт & втσв & м4м ♥ cυвє ƒαмιℓу ♥

Instagram & Facebook

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi