yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tarihte Dae Jang Geum
bilgiler için çok tesekkürler ji-lee Happy0064 Happy0064
çok tesekkürler kardesim..bilgiler çok süper...sagolasin..
[Resim: adsz1rmcn5.jpg]
ezgicim ellerine saglik
süper bilgiler
çok tesekkür ederizSmile
bende çok merak ediyordum
bende biraz bilgi buldum:img-angel_not:

Jang Geum (Hangul: 장금, Hanja: 長今, Jang-geum, Changgeum, d. 16. yüzyilin baslari), rivayete göre Kore tarihinin ilk bayan Kraliyet Hekimi'dir. Her ne kadar ayrintilari belirsiz ve yüzeysel olsa da Joseon Hanedani'nin Vakayinamesi 'nde yedi kez bahsedilmektedir. Bununla beraber, Kral Jungjong'un Jang Geum'nin tibbi bilgisinden memnun kaldigi ve ona, kraliyet ailesinin üyelerinin bakimini verecek kadar güvendigi bilinmektedir. Bundan sonra, Jang Geum, sarayin üçüncü en yüksek rütbeli memuru haline gelmistir ve isminin önüne eklenen (Korece'de "büyük" anlamina gelen) Dae ünvanini almistir.

Alimler bugün hala, Jang Geum'nin gerçek bir insan mi yoksa tarihte kökenleri kaybolmus bazi insanlar için kullanilmis genel bir isim mi oldugu konusunda tartismaktadirlar. Eger Jang Geum gerçek bir insan ise, oldukça kayda degerdir ki hiçbir Kore lideri o zamandan beri, hatta bugün bile, kisisel bir bayan hekime sahip olmamistir.
bilgi için tesekkürler ji-lee

Angel  Buralar hep dutluktu...
melikem sanada tesekkür edrim ellerinize salik her ikinizindeSmile

Angel  Buralar hep dutluktu...
ji-lee konun mükemmel demek jang geum gerçekten varmis öyle biri yasamis çok güzel konu için tesekkürler
MUSLER'AŞK'
İtirazım var bu yalan dolana 
Benim şu dertlere ne borcum var ki tuttu yakamı bırakmıyor
Benim mutlulukla ne zorum var ki bana cehennemi aratmıyor

wiseacre_daisy <3
Jang Geum'nin 508 yil önce kore tarihinin ilk kadin doktoru oldugunu ben bilmiyordum bak sagol bilader emegine saglik.
@[KAOS_ARES]@
çok sagol ji-lee bende bunu çok merak ediyordum.bu güzel bilgiyi bizimle paylastigin için çok tesekkürler.Smile
ayrica melikesem sende sagol bilgi içinSmile her ikinize de çok tesekkür ederim...Smile
ji-lee ve melikesem bilgiler için çok çok tesekkür ederim.çok güzel hep merak ediyodum.
[Resim: f42a6cd8b4.gif]

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi