Paylasim için tesekkürler.)
Konuyu Oyla:
|
Survival Korean ( Temel Korece Gramer)
|
|
Bu gerçekten süper olmus, hem okunuslari hem cümle yapilari var. Tesekkürler. =)
.. ı m sorry ı love you .. ....hayattayken bile öylesine yalnızdı ki,onu bu halde bırakamazdım.hayatımda bir kerecik olsun kendimi düşünüp kendim için yaşayacağım.bu suçsa seve seve cezamı çekmeye razıyım.... song eun chae[/size][/b]
19-06-2011, Saat: 4:27
13 : Zitlik ve Özne Ekleri
isim은, isim 는 ünsüzle biterse => isim + 은 ünlüyle biterse =>isim + 는 저는 미국 사람이에요.(conin miguk saram ieyo.)= Ben Amerikaliyim. 이 분은 선생님 이세요.(i bunin sonsengnim iseyo)= Bu kisi ögretmendir. Bazende bir konusma aninda sevdiklerimiz, sevmediklerimizden bahsederken karsimizdakiyle benzerliklerden yada farkliliklardan bahsederken kullanabiliriz.Örnegin: 나는 노란색을 좋아해요.(nanin noran segil cohaheyo)= Ben sari rengi seviyorum. 켈리는 파란색을 좋아해요.(kellinin paran segil cohaheyo)=Kelly mavi rengi seviyor. 김치는 좋아해요.(kimçinin cohaheyo)=Kimçiyi seviyorum 그렇지만 닭갈비는 싫어해요.(girohciman dakgalbinin siroheyo)= fakat daggalbiyi sevmiyorum. BÖLÜM 4 : BAGLAÇ EKLERI 14 : isim ve isim, ile isim isim(이)랑 isim, isim 하고 isim, isim 와/ 과 isim 사진이랑 비디오를 찍었어요.(sacinirang bidioril cigossoyo)=fotograf ve video çektiler. 혜숙이랑 승주가 대학교에서 가르쳐요.(hyesukirang smgcnga dehakyoeso gariçiyoyo.)=Hye-sook ve seung-joo üniversitede ders veriyorlar 밥하고 김치 먹어요.(babhago kimçi mogoyo)=pirinç ve kimçi yiyorum. 운동화하고 구두를 살거예요.(undonghwa hago guduril salgoyeyo)=spor ayakkabisi ve normal ayakkabi alacagim. 회사와 학교가 가까워요.(hösawa hakyoga gaggavoyo)=sirket ve okul birbirlerine yakin. 지하철과 버스를 탔어요.(çihaçolgwa bosiril tassoyo)=trene ve otobüse bindim. 15 : isim yada isim(isim yada nesne olabilir) isim (이)나 ünsüzle biterse=> isim+ 이나 ünlüyle biterse=>isim+나 생선이나 소고가 있어요.(sengsonina sogoga issoyo)=balik yada(ve)biftegimiz var. 우유나 설탕 필요해요(uyuna soltang pilyoheyo)=süt yada sekere ihtiyaciniz var mi? 우리 차나 한잔해요(uri çana hancanheyo)= biz çay yada bir seyler alalim. 16: isim ayrica/vede, isim bile isim 도 나도요(nadoyo)=bende 내 동생도 고등학생 이에요(ne dongsengdo goding hakseng ieyo)=kardesimde lise ögrencisi. 은주 씨도 간호사예요.(incu sido kanhosayeyo)= Eunjoo da hemsire. 17: isim iyelik eki (' nin/nin vs), isim of isim isim의 isim 오늘의 스프는 양파 스프예요(onire sipinin yangpa sipiyeyo)= bugünün çorbasi sogan çorbasi. 이것이 스티븐의 책이에요(igosi sitibine çeklyeyo)bu Stephen'in kitabi.
21-06-2011, Saat: 23:42
Of çok zor. Çince daha kolay. Allahim bana bu dilleri ögrenirken sabir azim ve hirs versin (Amin).
Koreceyi hiçbir dile degismem ya Çinceden zor geçtim valla.
Aslinda pek bir zorlugu yok. Aminnnnn cümlemize.
Çooook tesekkürler.
Çok yardimci oldu paylastiklarin çok saol tekrar. ^^
Çok güzel olmus bilgine saglik
. Devamini bekliyoruz.
Tesekkür ederim hemen ekliyorum.
|
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Spoiler
![[Resim: QINqfWX.gif]](http://i.imgur.com/QINqfWX.gif)
![[Resim: unled3krl.png]](http://img835.imageshack.us/img835/9105/unled3krl.png)
![[Resim: unled2xl.png]](http://img688.imageshack.us/img688/1025/unled2xl.png)
Aslinda pek bir zorlugu yok. Aminnnnn cümlemize.