yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Superstitions in Korea / Kore'de Batıl İnançlar
Saçma Biggrin

Çok güzel ellerine saglik.
--- Bir bebegin ilk dogum gününde önüne çesitli nesneler koyulur. Bebek hangisini alirsa gelecegi bu nesne ile baglantili olacaktir. Örnegin kalem veya kitap alirsa akilli, para alirsa zengin olacak gibi. (Tipki bizde yapilan dis bulguru gibi.)

Çeviri: sunshine
evet bizdekiyle ayni. ben Jae Hee'nin dizisi 'Three Dads One Mom' dizisinde de gördüm. bebek Ha Su'na için yaptilar
Paylasimlariniz için tesekkür ederim.
"There is no coincidience with destiny.
Before there was destiny, people made it for themselves." Wilson

Bazilari garipmisBiggrin ama adi üstünde zaten batil inançBiggrin paylasimlar için tesekkürler.
Bizim ülkemizdede gece tirnak kesmek,sarki söylemek ve karga ugursuzlukmus.Ama benim bunlara pek inandigimi söyleyemeyecegim.Ne bileyim birazcik saçma geliyor insana.Paylasim için çok sagolun.

Angel  Buralar hep dutluktu...
Haha süpermis XDD inanasim geldi çok sagolun güzel konu Biggrin

Tesekkürler bunlari bilmemimiz iyi oldu...Gelecekte gidip oaralarda kalirsak yanlis yapmayalim yani Biggrin
Her ülkede oldugu gibi Korede de batil inançlar mevcut paylasim için tesekkürler Onay
Güzel bir çalisma emegine saglik.
-Kore'de geceleyin tirnak kesmenin iyi olmadigi söylenir.Geceleyin tirnak kesen birinin tirnaklarinin fareler tarafindan yenecegini ve tirnak kesen kisinin ruhunu alacaklarina inanilir.

-Kore'de geceleyin sarki söyleyen kisinin ertesi gün bir yilanin saldirisina ugrayacagina inanilir.

Bunlar bana biraz tanidik geldi, demek her Millette var böyle acayip inançlar.
gönlümde öyle bir aşk varki ben uyurken bile uyanık...ben gerçi mest olmuşum amma gönlümdeki her an ayık...

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi