Adi üstünde batil inanç
Bunlarla kendimizi üzmeyelim. Oppalarla hayallere devam

Superstitions in Korea / Kore'de Batıl İnançlar
|
Adi üstünde batil inanç
![]() ![]()
09-04-2011, Saat: 18:47
Ay inanmiyorum.
![]() Okurken kendimden geçtim.:img-hysterical: Batil inanç tamam bizdede var ama bu kadar degil.:img-hysterical: Paylasim için tesekkürler. ![]()
Aslinda bazilarini burada da kullaniyoruz. Böyle denmelerininde bir nedenide vardir eminim. Mesela gece gece tirnak kesilirse karanlikta görünmediginden birseyler olabilir gibi. ( Biraz saçma olabilir örnegim.
![]() Sarkicilar gece sarki söylüyorlar ama hiç yilan soktugunu duymadim. Ah batil inançlar. ![]() Paylasim için tesekkürler. ![]()
26-04-2011, Saat: 1:03
''Bir test sinavina gireceksen Kore'de o gün saçin yikanmamasi gerekir. Saçin yikanmasi hafizandaki bilgileri unutturur.'' acaba halkin çogunlugu buna inaniyor mu merak ettim
![]()
26-04-2011, Saat: 15:46
-Kore'de erkek veya kiz arkadasina kirmizi bir ayakkabi hediye edersen bu yakin zamanda seni birakacagini ifade eder. Buna inaniyorlarsa yandilar.
![]() ![]()
Sensizliği Susturdum Seni dinliyorum yıldızları Söndürdüm gözlerini izliyorum dünyayı durdurdum Seni yaşıyorum Seni düşündükçe daha çok özlüyorum
27-04-2011, Saat: 20:37
Aksamleyin tirnak kesmek iyi degildir olayi bizde de vardir. Bana küçüklügümden beri aksam tirnak kesilmez derlerdi. Ben de hiçbir zaman aksam tirnak kesmem. Ama neden oldugunu bilmiyorum. Her ülkenin, her kültürün kendine özgü batil inançlari vardir. Bilgilenmemiz iyi oldu. O da neymis diye yabancilik çekmeyiz.
![]() ![]() Even if tears fall now, I will smile a little later.
![]()
27-04-2011, Saat: 20:45
O zaman oppamla ben çok idealiz. Tam dört yas var aramizda. Ama daha fazlada olsa sorun olmazdi. Ben onla kavga edecegime gider kendimi bogaz köprüsünden asagiya atarim daha iyi.
27-04-2011, Saat: 23:20
Güzel bir konu olmus, tesekkürler. Bilmem ama Babamda gece tirnak kesilmez derdi.
Jang Keun Suk Fan Club
04-05-2011, Saat: 20:22
Kore'de geceleyin tirnak kesmenin iyi olmadigi söylenir. Geceleyin tirnak kesen birinin tirnaklarinin fareler tarafindan yenecegini ve tirnak kesen kisinin ruhunu alacaklarina inanilir...
:img-hysterical: Bu bana çok komik geldi:d |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|