05-06-2008, Saat: 15:05
Çok degisik...Neden baska renk degilde kirmizi çok merak ettim simdi ...
Superstitions in Korea / Kore'de Batıl İnançlar
|
05-06-2008, Saat: 15:05
Çok degisik...Neden baska renk degilde kirmizi çok merak ettim simdi ...
Çok ilginç bilgiler paylasim için sagolun.
08-06-2008, Saat: 5:00
Güzel bir konu tesekkürler
![]() ![]() "Koreliler için yagan ilk karin zenginlik getirdigine inanirlar" aklimda sadece bu kaldi (dizilerden) ![]() janghwa yazdı:KOREDE BATIL INANCLAR Nasil yani ya? Burada(Korede) her taraf Karaoke dolu atari salonlarinda bile küçük karaoke makineleri var gece gündüz demeden sürekli sarki söylüyorlar. Gerçi sarki söylemeyi gerçekten çok seviyorlar yilan korkusundan bile agir basiyordur ![]()
18-06-2008, Saat: 23:22
Konu çok ilginç.. Eline emegine saglik.. paylasim için tesekkürler..
![]() When you feel you've lost it all When you don't know who's your friend or foe You wonder why you're so alone Worry ends when faith begins.
Konu ilginç helal saç yikama inanci
güzel konu paylasim için tesekkürler.. ![]()
19-06-2008, Saat: 0:56
--- Disini çektirsen veya düserse onu kendi eviin çatisindan atmalisin.
--- Bir bayanin ikiz çocukarindan birinin kiz digerinin erkek olmasi iyiye isaret degildir, çünkü onlarin önceki yasamlarinda çift olduklarina inanilir. --- Koreliler yattikari yerde bir vantilatör varsa ve kapilar, pencerelerde kapaliysa öleceklerine inanirlar. --- Evlendikten sonra bir magazaya ilk yemek takimini almak için giden kisinin magazada 5 ve daha fazla takim bulacagina inanilir. Bunun sebebi de Korece’de ki 4 rakaminin telaffuzu ile Çince’de ki ölüm kelimesinin telaffuzunun benzer olmasindandir. --- Bir saksagan sesi duyarsan o gün arkadasin seni ziyaret edecektir. --- Tavugun boyun kismindaki eti yersen sesin güzel oalcaktir. --- Bir bebegin ilk dogum gününde önüne çesitli nesneler koyulur. Bebek hangisini alirsa gelecegi bu nesne ile baglantili olacaktir. Örnegin kalem veya kitap alirsa akilli, para alirsa zengin olacak gibi. (Tipki bizde yapilan dis bulguru gibi.) Çeviri: sunshine
Hakkınızı helal edin. ~
Ne kadarda garip inançlari var..Çok degisik..Paylasim için tesekkürler..
![]()
Kore'de 4'ten fena halde korkuldugunu duymustum bende
Hatta Kore'de asansör katlari 3’ten 5’e atlanmis.
Gerçekten hepsi çok ilginç
![]() "Bir bayanin ikiz çocukarindan birinin kiz digerinin erkek olmasi iyiye isaret degildir, çünkü onlarin önceki yasamlarinda çift olduklarina inanilir." Bu çok kötü iste. Hadi digerlerinden kaçinabilirsin belki bir sekilde de ikizlerini napicaksin biri kiz biri erkekse ![]() "Koreliler yattilari yerde bir vantilatör varsa ve kapilar, pencerelerde kapaliysa öleceklerine inanirlar." Bu da çok tuhaf geldi. Vantilatörden niye korkuyorlar acaba. Hem batil inançlar genelde çok eskilere dayanir. Vantilatör de teknolojik bir alet. Pek anlam veremedim. ![]() |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|