yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Superstitions in Korea / Kore'de Batıl İnançlar
Superstitions in Korea / Kore'de Batıl İnançlar

-Kore'de iyi ve kötü şansı sembolize eden iki kuş vardır. Kötülüğü sembolize eden kuş karga; iyiliği sembolize eden kuş saksağandır.
Eğer bir yere giderken karga görürsen; o gün boyunca kötü şans seni bulacaktır.
Eğer sabah bir saksağan görürsen o gün iyi şans senin olacaktır. Kore'de saksağan gerçekten iyi şansı ifade etmektedir.

-Bir test sınavına gireceksen Kore'de o gün saçın yıkanmaması gerekir. Saçın yıkanması hafızandakı bilgileri unutturur.

-Kore'de erkek veya kız arkadaşına kırmızı bir ayakkabı hediye edersen bu yakın zamanda seni bırakacağını ifade eder.

-Kore'de geceleyin tırnak kesmenin iyi olmadığı söylenir. Geceleyin tırnak kesen birinin tırnaklarının fareler tarafından yeneceğini ve tırnak kesen kişinin ruhunu alacaklarına inanılır.

-Kore'de geceleyin şarkı söyleyen kişinin ertesi gün bir yılanın saldırısına uğrayacağına inanılır.

-Kore'de evlenirken eşiyle arasında 5 yaş fark olan kişinin evliliğinin kötü gideceğine inanılır. Eşiyle her gün kavga edeceğini ama asla boşanmayacağına inanılır. Damat ve gelin arasındaki en iyi yaş farkının 4 olduğuna inanılır.

Çeviri: Vip-Jvc

---------------------------------------

English

SUPERSTITIONS IN KOREA

-There are two superstitions about good and bad luck that involve two kinds of birds in Korea.
if you see crows or ravens when you are leaving your house in order to go to school or to your company early in the morning, it means that you will be in trouble and have bad luck all day--just for a day.
if you see magpies or listen to their calls when you go somewhere, especially early in the morning, you will have good luck for a day. Magpies mean really good luck in Korea.

-On the day when you have a big test, don't wash your hair. People believe when they wash their hair, their memories are cleaned by the water.

-Present a boyfriend or a girlfriend with a pair of shoes. If you do, your boyfriend or girlfriend will leave you. So some people believe they will break up with their girl friend if they give them a pair of shoes.

-In Korea, there are a few things we are not supposed to do at night. So when I was young, my mom asked me not to cut my nails at night. She said, "If you cut your nails, some animals like mice will eat your nails, and then they'll become you or they'll take your spirit."

-Old people say, "If you sing a song at night, snakes will appear in front of you."

-In Korea, when you choose your spouse, you have to be careful. If you marry someone five years difference in age, "won jin sal" will bother you. You'll fight with yur spouse every day, but you won't get divorced. And, if you marry someone six years older or younger than you are, "sang chun sal" will make you strange. You and your spouse will live happily, but you will always be beggars. As a result, many Koreans consider four years difference or seven years difference in age between the bride and the bridegroom is the best age.
Esram süpersin,çok güzel bir konu
hatta bizlerde de aksam tirnak kesmek iyi degildir derler yani iste bir ortak noktamiz daha.
Ilginç geldi bana esra bilgiler için çok tesekkürler
bizde aksam tirnak kesmenin iyi olmadigini ilk kez duyuyorum gerçegi aksam kim tirnak keser ki zatenSmile
lisador yazdı:Ilginç geldi bana Esra bilgiler için çok tesekkürler
bizde aksam tirnak kesmenin iyi olmadigini ilk kez duyuyorum gerçi aksam kim tirnak keser ki zatenSmile

Valla Erdenay bu çok bilindik birseydir bizim buralarda ama sizin oralari bilemeyecegim.
Saçlar yikaninca bilgilerin de gitmesi olayi gerçekten çok komik Biggrin Ben yandim o zaman hergün resetliyorum beyni Smile Su 5 yas olayi da kötüymüs yani Yunho'ya teklif de etsem evlenmez o zaman benimle, bak hiç sansim kalmadi simdi Biggrin Bizim buralarda ise kendinden küçük erkekle evlenirsen zengin olursun derler halbuki. Biggrin
[Resim: fma.gif]
nericia yazdı:Saçlar yikaninca bilgilerin de gitmesi olayi gerçekten çok komik Biggrin Ben yandim o zaman hergün resetliyorum beyni Smile Su 5 yas olayi da kötüymüs yani Yunho'ya teklif de etsem evlenmez o zaman benimle, bak hiç sansim kalmadi simdi Biggrin Bizim buralarda ise kendinden küçük erkekle evlenirsen zengin olursun derler halbuki Biggrin

Valla bu 4 yas da bana ilginç geldi , benim begendigim erkeklerin hepsi benden 8 yas büyük o zaman ben çifte mutlu olacagim Biggrin
Demek ki her kültürde her ülkede bu inanislar insanlarin yasantisini etkiliyormus.
Enteresan,bilgiler için tesekkürler...
Bu çok enteresan iste ayrilmak isteyenler duyurulurBiggrin
Kore'de erkek veya kiz arkadasina kirmizi bir ayakkabi hediye edersen bu yakin zamanda seni birakacagini ifade eder.
Tesekkürler ilginç bir konu! Smile

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi