yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suksilgwa (숙실과)
#1
Suksilgwa (숙실과)

[Resim: sdc18203o.jpg]

Suksilgwa hangwa cinsidir, Kore'nin geleneksel şekerlemelerinden biri olan Suksilgwa kaynatılan çeşitli meyveler ile yapılır, suya zencefil veya fındık katılır ve sonra orijinal meyve şekli ya da diğer şekillerde düzenlenir. Parçalar bal ile şekerlenir veya kaplanır. Suksilgwa Korece "pişmiş meyve" anlamına gelir, saenggwa (생과 taze meyve) teriminin karşıtıdır. Büyük ölçüde janch (잔치; bayram veya ziyafet) olarak özel günler için kullanılmıştır. Tabakta, taze hale getirmek için kaliteli meyve ya da kuruyemiş gerekli, kestane ve çam fıstığı yaygın olarak kullanılmaktadır. Joseon Hanedanlığı sırasında yangban veya kraliyet ailelerinin tükettiği bu pişirme işlemi sırasında hazırlanması çok önemlidir. Suksilgwa genellikle bir tabak içinde iki veya üç çeşit ile servis edilir.

Çeşitler
Suksilgwa gibi ran (란 卵) ve cho (초 炒) pişirme yöntemi olarak ikiye ayrılır. Terimlerin her biriyle ana malzeme yapıştırılmıştır. Suksilgwa'nın ran tipi, kaynatılan maddelerin bölünmesi ve bal ile karıştırılması ile yapılır. Karışım orijinal meyve şeklinde şekillendirilir. Diğer taraftan, cho tipi tavada kızarmış olan bölme işlemi olmadan yapılır.

Yullan (율란), Balla karıştırılıp dövülmüş ve haşlanmış kestane

[Resim: a00010298473351.jpg]

Joran (조란), Balla karıştırılıp dövülmüş ve haşlanmış hünnap

[Resim: a000102985016.jpg]

Gangran (강란, 생란), zencefil ile birleştirilerek

[Resim: 89996927.jpg]

Yulcho ya da Bamcho (율초, 밤초), tavada kestane ile

[Resim: 1db0587.jpg]

Daechucho (대추초), tavada kızarmış hünnap ile yapılan

[Resim: 028724029.jpg]


Çeviri: trenchtown

Kaynak
www
Cevapla
#2
English

[Resim: p15189900001.jpg]

Suksilgwa is a variety of hangwa, Korean traditional confectionery, made by boiling various fruits, ginger or nuts in water and then reformed into their original fruit-shape or other shapes. The ingredients are sweetened or coated with honey or yeot. Suksilgwa literally means "cooked fruits" in Korean to refer to the opposite term of saenggwa (생과 fresh fruits).It has been used for largely special occasions such as janch (잔치; feast or banquet), or jesasang (제사상, 祭祀床, ceremonial table setting for jesa, ancestor worship). In order to make the dish, fresh and good quality fruits or nuts are necessary and chestnuts, pine nuts are commonly used. It was consumed in yangban or royal families during the Joseon Dynasty and the cooking process required a lot of elaboration. Suksilgwa is usually served with two or three kinds in one dish.

Varieties
Suksilgwa is divided into two types such as ran (란 卵), and cho (초 炒) by the cooking method. Each of the terms is affixed to the main ingredient. The ran type of suksilgwa is made by meshing boiled ingredients and mixing them with honey. The mixture is shaped to its original fruit shape. On the other hand, cho type is pan-fried without the meshing process.

Yullan (율란 栗卵), meshed and boiled chestnut mixed with honey

[Resim: 75504340.jpg]

Joran (조란 棗卵), meshed and boiled jujube mixed with honey

[Resim: tf10001362.jpg]

Gangran (강란, 생란 薑卵), made by meshing ginger

[Resim: 1db0572.jpg]

Yulcho or Bamcho (율초, 밤초 栗炒), made by pan-fried chestnuts

[Resim: 279340155ccd08b2693.jpg]

Daechucho (대추초), made by pan-fried jujube

[Resim: kidskitchen.jpg]

Source
www
Cevapla
#3
Çok lezzetli görünüyorlar. Onay
Paylasim için tesekkürler. Smile
[Resim: avatar_3117.gif?w=600]
HOŞGELDİN MELEK

Cevapla
#4
Güzel tanitim için tesekkür ederiz.
>>> http://www.facebook.com/pages/korea-fans...2387364063
Cevapla
#5
Kayitsiz kalmak imkansiz...Smile

(24-03-2012, Saat: 22:45)trenchtown yazdı: Yulcho ya da Bamcho (율초, 밤초), tavada kestane ile
[Resim: 1db0587.jpg]

Cevapla
#6
Lezzetli görünüyor. Smile
Tanıtım için teşekkür ederim. Smile
www
Cevapla
#7
Tanıtım için teşekkür ederiz...Smile
D.Mod. » 01.07.2011
Mod. » 19.07.2011
Süper Mod. » 18.08.2011
Koordinatör » 26.10.2011
Co-admin » 27.01.2012
Admin » 24.03.2012
S.Admin » 30.11.2012
Cevapla
#8
Çok iştah açıcı gözüküyorlar. Abaza
Kim Woo Bin♥
T.O.P♥
종현아 1990∞
Cevapla
#9
Bu güzel tanıtım için teşekkürler. Çok güzel görünüyorlar. Abaza
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla
#10
Konu için teşekkürler. Smile
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi