24-03-2012, Saat: 22:45
(Son Düzenleme: 04-07-2012, Saat: 1:18, Düzenleyen: masal durgun.)
Suksilgwa (숙실과)
![[Resim: sdc18203o.jpg]](http://img715.imageshack.us/img715/6790/sdc18203o.jpg)
Suksilgwa hangwa cinsidir, Kore'nin geleneksel şekerlemelerinden biri olan Suksilgwa kaynatılan çeşitli meyveler ile yapılır, suya zencefil veya fındık katılır ve sonra orijinal meyve şekli ya da diğer şekillerde düzenlenir. Parçalar bal ile şekerlenir veya kaplanır. Suksilgwa Korece "pişmiş meyve" anlamına gelir, saenggwa (생과 taze meyve) teriminin karşıtıdır. Büyük ölçüde janch (잔치; bayram veya ziyafet) olarak özel günler için kullanılmıştır. Tabakta, taze hale getirmek için kaliteli meyve ya da kuruyemiş gerekli, kestane ve çam fıstığı yaygın olarak kullanılmaktadır. Joseon Hanedanlığı sırasında yangban veya kraliyet ailelerinin tükettiği bu pişirme işlemi sırasında hazırlanması çok önemlidir. Suksilgwa genellikle bir tabak içinde iki veya üç çeşit ile servis edilir.
Çeşitler
Suksilgwa gibi ran (란 卵) ve cho (초 炒) pişirme yöntemi olarak ikiye ayrılır. Terimlerin her biriyle ana malzeme yapıştırılmıştır. Suksilgwa'nın ran tipi, kaynatılan maddelerin bölünmesi ve bal ile karıştırılması ile yapılır. Karışım orijinal meyve şeklinde şekillendirilir. Diğer taraftan, cho tipi tavada kızarmış olan bölme işlemi olmadan yapılır.
Yullan (율란), Balla karıştırılıp dövülmüş ve haşlanmış kestane
![[Resim: a00010298473351.jpg]](http://img52.imageshack.us/img52/6194/a00010298473351.jpg)
Joran (조란), Balla karıştırılıp dövülmüş ve haşlanmış hünnap
![[Resim: a000102985016.jpg]](http://img12.imageshack.us/img12/1228/a000102985016.jpg)
Gangran (강란, 생란), zencefil ile birleştirilerek
![[Resim: 89996927.jpg]](http://img441.imageshack.us/img441/1403/89996927.jpg)
Yulcho ya da Bamcho (율초, 밤초), tavada kestane ile
![[Resim: 1db0587.jpg]](http://img607.imageshack.us/img607/3899/1db0587.jpg)
Daechucho (대추초), tavada kızarmış hünnap ile yapılan
![[Resim: 028724029.jpg]](http://img9.imageshack.us/img9/23/028724029.jpg)
Çeviri: trenchtown
Kaynak
![[Resim: sdc18203o.jpg]](http://img715.imageshack.us/img715/6790/sdc18203o.jpg)
Suksilgwa hangwa cinsidir, Kore'nin geleneksel şekerlemelerinden biri olan Suksilgwa kaynatılan çeşitli meyveler ile yapılır, suya zencefil veya fındık katılır ve sonra orijinal meyve şekli ya da diğer şekillerde düzenlenir. Parçalar bal ile şekerlenir veya kaplanır. Suksilgwa Korece "pişmiş meyve" anlamına gelir, saenggwa (생과 taze meyve) teriminin karşıtıdır. Büyük ölçüde janch (잔치; bayram veya ziyafet) olarak özel günler için kullanılmıştır. Tabakta, taze hale getirmek için kaliteli meyve ya da kuruyemiş gerekli, kestane ve çam fıstığı yaygın olarak kullanılmaktadır. Joseon Hanedanlığı sırasında yangban veya kraliyet ailelerinin tükettiği bu pişirme işlemi sırasında hazırlanması çok önemlidir. Suksilgwa genellikle bir tabak içinde iki veya üç çeşit ile servis edilir.
Çeşitler
Suksilgwa gibi ran (란 卵) ve cho (초 炒) pişirme yöntemi olarak ikiye ayrılır. Terimlerin her biriyle ana malzeme yapıştırılmıştır. Suksilgwa'nın ran tipi, kaynatılan maddelerin bölünmesi ve bal ile karıştırılması ile yapılır. Karışım orijinal meyve şeklinde şekillendirilir. Diğer taraftan, cho tipi tavada kızarmış olan bölme işlemi olmadan yapılır.
Yullan (율란), Balla karıştırılıp dövülmüş ve haşlanmış kestane
![[Resim: a00010298473351.jpg]](http://img52.imageshack.us/img52/6194/a00010298473351.jpg)
Joran (조란), Balla karıştırılıp dövülmüş ve haşlanmış hünnap
![[Resim: a000102985016.jpg]](http://img12.imageshack.us/img12/1228/a000102985016.jpg)
Gangran (강란, 생란), zencefil ile birleştirilerek
![[Resim: 89996927.jpg]](http://img441.imageshack.us/img441/1403/89996927.jpg)
Yulcho ya da Bamcho (율초, 밤초), tavada kestane ile
![[Resim: 1db0587.jpg]](http://img607.imageshack.us/img607/3899/1db0587.jpg)
Daechucho (대추초), tavada kızarmış hünnap ile yapılan
![[Resim: 028724029.jpg]](http://img9.imageshack.us/img9/23/028724029.jpg)
Çeviri: trenchtown
Kaynak