15-05-2016, Saat: 13:00
Subak-Soju / 수박소주
Soju Watermelon Cocktail
Soju Karpuz Kokteyli
![[Resim: MJ5MO7.jpg]](http://i.hizliresim.com/MJ5MO7.jpg)
Malzemeler (4-8 Kişilik)
- Buzdolabında muhafaza edilmiş iki küçük çekirdeksiz karpuz
- Buzdolabında bekletilmiş 2 şişe soju (yaklaşık 4 su bardağı kadar)
- 2 bardak küp buz
Yapılışı
1) Karpuzun üst kısmı kesilir. Bir kaşık yardımıyla içi alınır ve bir blender içerisine konur. Karpuz çanağı bir kenara alınır.
2) Karpuz içi pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek -1 dakika kadar- blenderda/mutfak robotunda karıştırılır.
3) Bir kap üzerine delikli bir süzgeç yerleştirilir ve çekilmiş karpuz bu süzgeç üzerinden dökülür. Bir kaşıkla iyice bastırılır. Karpuzun süzgeçte kalan püre kısmı atılır. Bir kaşık ile kabın yüzeyinde kalan köpük alınır.
4) Çekilmiş karpuz suyu 4 bardak olarak ölçülür ve sürahi içerisine konur. 4 bardak soju eklenir ve iyice karıştırılır.
5) Bu karışım karpuz kasesi içerisine dökülür ve buz küpleri eklenir.
6) Yeşil soğanlı bir krep/pankek ile soğuk olarak servis edilir.
|| English ||
Ingredients (Serves 4-8)
- 2 small seedless watermelons, kept in the fridge
- 2 bottles of soju, kept in the fridge (about 4 cups’ worth)
- 2 cups of ice cubes
Directions
1) Cut off the top of watermelon. Scoop the flesh out with a spoon and put it in a blender. Set aside the watermelon bowls.
2) Blend the watermelon flesh for 1 minute, until smooth.
3) Set a fine-mesh strainer over a bowl and pour the blended watermelon through it. Press down with a spoon to strain it well. Discard the pulp. Remove the foam from the top with a spoon.
4) Measure 4 cups of blended watermelon juice and put it into a pitcher. Add 4 cups of soju and mix well.
5) Pour the mixture into the watermelon bowl and add ice cubes.
6) Serve cold with a green onion pancake.
Kaynak / Source
Soju Watermelon Cocktail
Soju Karpuz Kokteyli
![[Resim: MJ5MO7.jpg]](http://i.hizliresim.com/MJ5MO7.jpg)
Malzemeler (4-8 Kişilik)
- Buzdolabında muhafaza edilmiş iki küçük çekirdeksiz karpuz
- Buzdolabında bekletilmiş 2 şişe soju (yaklaşık 4 su bardağı kadar)
- 2 bardak küp buz
Yapılışı
1) Karpuzun üst kısmı kesilir. Bir kaşık yardımıyla içi alınır ve bir blender içerisine konur. Karpuz çanağı bir kenara alınır.
2) Karpuz içi pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek -1 dakika kadar- blenderda/mutfak robotunda karıştırılır.
3) Bir kap üzerine delikli bir süzgeç yerleştirilir ve çekilmiş karpuz bu süzgeç üzerinden dökülür. Bir kaşıkla iyice bastırılır. Karpuzun süzgeçte kalan püre kısmı atılır. Bir kaşık ile kabın yüzeyinde kalan köpük alınır.
4) Çekilmiş karpuz suyu 4 bardak olarak ölçülür ve sürahi içerisine konur. 4 bardak soju eklenir ve iyice karıştırılır.
5) Bu karışım karpuz kasesi içerisine dökülür ve buz küpleri eklenir.
6) Yeşil soğanlı bir krep/pankek ile soğuk olarak servis edilir.
|| English ||
Ingredients (Serves 4-8)
- 2 small seedless watermelons, kept in the fridge
- 2 bottles of soju, kept in the fridge (about 4 cups’ worth)
- 2 cups of ice cubes
Directions
1) Cut off the top of watermelon. Scoop the flesh out with a spoon and put it in a blender. Set aside the watermelon bowls.
2) Blend the watermelon flesh for 1 minute, until smooth.
3) Set a fine-mesh strainer over a bowl and pour the blended watermelon through it. Press down with a spoon to strain it well. Discard the pulp. Remove the foam from the top with a spoon.
4) Measure 4 cups of blended watermelon juice and put it into a pitcher. Add 4 cups of soju and mix well.
5) Pour the mixture into the watermelon bowl and add ice cubes.
6) Serve cold with a green onion pancake.
Kaynak / Source