08-09-2009, Saat: 21:45
(Son Düzenleme: 10-08-2013, Saat: 21:43, Düzenleyen: first genius.)
Ssamjang / 쌈장
![[Resim: ssamjangimagefinal.jpg]](http://img228.imageshack.us/img228/416/ssamjangimagefinal.jpg)
Ssamjang, sık sık pişmiş pirinç veya sebze içinde pişirilmiş etli sarma içinde kullanılır ve bir çeşni olarak kullanılan marul, lahana ve susam yaprağı gibi malzemeler kullanılır. Ayrıca taze biber, salatalık ve havuç için kullanılan bir salata sosu uygun olabilir. Ssamgjang evde ya da Kore süpermarketlerinde hazır kavanozlarda satılıyor.
Malzemeler
- 3 fincan kochujang (karışık bir hamurdur)
- 2 fincan dwenjang (Mayalanmış soya fasulyesi hamuru)
- 1 yemek kaşığı kıyılmış kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı kıyılmış yeşil biber
- 3 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
- 1 / 2 yemek kaşığı susam
- Pirinç şarabı ve 1 yemek kaşığı susam yağı
Malzemeleri karıştır ve çok miktarda susam yağıyla iyice karıştır.
Yapılışı
1. Dilimlenen sarımsakla tavada eti pişir, sonra kırmızı biber hamuruyla pirinç şarabını et kızardığında ekleyin.
2. Su ekleyin ayrıca şeker ve susam ekleyebilirsiniz.
3. Susam yağını ve tüm malzemeleri karışımın içine ekleyin.
English
Ssamjang is a mixed paste of kochujang, dwenjang and other seasonings. It is frequently used as a condiment for wrapping a cooked meat and cooked rice within vegetable leaves such as lettuces, cabbages and sesame leaves. It is also widely used as a dip for fresh pepper, cucumber and carrot, and it can be applied as a salad dressing. Ssamgjang can be homemade or purchased at Korean supermarkets in readily available jars.
Recipe Ingredients:
*1/3 cup of kochujang
*1/2 cup of dwenjang
*1 tbsp minced red pepper
*1 tbsp of minced green pepper
*3 tsp minced garlic
*1/2 tbsp of sesame
* 1 tbsp of rice wine, sesame oil
Mix the ingredients and mix well with lots of sesame oil.
Cooking Directions
1.Cook the meat in the pan with sliced garlic, then add rice wine with red pepper paste to pan fry it.
2. Add water to taste, and add sugar and sesame.
3.Add sesame oil and mix all ingredients.
Kaynak: trifood
![[Resim: ssamjangimagefinal.jpg]](http://img228.imageshack.us/img228/416/ssamjangimagefinal.jpg)
Ssamjang, sık sık pişmiş pirinç veya sebze içinde pişirilmiş etli sarma içinde kullanılır ve bir çeşni olarak kullanılan marul, lahana ve susam yaprağı gibi malzemeler kullanılır. Ayrıca taze biber, salatalık ve havuç için kullanılan bir salata sosu uygun olabilir. Ssamgjang evde ya da Kore süpermarketlerinde hazır kavanozlarda satılıyor.
Malzemeler
- 3 fincan kochujang (karışık bir hamurdur)
- 2 fincan dwenjang (Mayalanmış soya fasulyesi hamuru)
- 1 yemek kaşığı kıyılmış kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı kıyılmış yeşil biber
- 3 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
- 1 / 2 yemek kaşığı susam
- Pirinç şarabı ve 1 yemek kaşığı susam yağı
Malzemeleri karıştır ve çok miktarda susam yağıyla iyice karıştır.
Yapılışı
1. Dilimlenen sarımsakla tavada eti pişir, sonra kırmızı biber hamuruyla pirinç şarabını et kızardığında ekleyin.
2. Su ekleyin ayrıca şeker ve susam ekleyebilirsiniz.
3. Susam yağını ve tüm malzemeleri karışımın içine ekleyin.
English
Ssamjang is a mixed paste of kochujang, dwenjang and other seasonings. It is frequently used as a condiment for wrapping a cooked meat and cooked rice within vegetable leaves such as lettuces, cabbages and sesame leaves. It is also widely used as a dip for fresh pepper, cucumber and carrot, and it can be applied as a salad dressing. Ssamgjang can be homemade or purchased at Korean supermarkets in readily available jars.
Recipe Ingredients:
*1/3 cup of kochujang
*1/2 cup of dwenjang
*1 tbsp minced red pepper
*1 tbsp of minced green pepper
*3 tsp minced garlic
*1/2 tbsp of sesame
* 1 tbsp of rice wine, sesame oil
Mix the ingredients and mix well with lots of sesame oil.
Cooking Directions
1.Cook the meat in the pan with sliced garlic, then add rice wine with red pepper paste to pan fry it.
2. Add water to taste, and add sugar and sesame.
3.Add sesame oil and mix all ingredients.
Kaynak: trifood