01-11-2009, Saat: 22:10
(Son Düzenleme: 29-01-2012, Saat: 0:15, Düzenleyen: HyunJoongG.)
(03-08-2009, Saat: 23:58)Han Min Mi yazdı: Gerçekten çok güzel bir paylasim tesekkürler.Çogunu biliyorum ama soluksuz okudum.
Koreliler için saygi arkadasin dedigi gibi çok önemli, kendinizden bir yas bile büyük olana saygi göstermek zorundasiniz. Mesela normal bir evden bahsederken ayri, ögretmenin evinden bahsederken ayri kelimeler kullanirsiniz. Hatta Koreli kizlar sevgililerine bile saygili konusurlar. Fakat su da bilinir ki fazla saygi sevgililer arasina mesafe koyar. Samimiyeti azaltir. Bir de Kore'de ne kadar çok egilirseniz karsinizdakine sayginizi o kadar çok belli edersiniz.
Yemeklerine gelince evet pirinci çok kullanirlar, aslinda bunun nedeni pek bir sey yetismemesidir. Mesela bir meyve bile onlar için çok önemlidir fakat her yerde yetismez ve meyveler çok pahalidir. Su da vardir ki Koreliler hediye olarak meyve de götürürler es dost vs. ve onlar da bir adet vardir. Hediyenin parasini da söylerler. Mesela bir kilo karpuz aldiniz 100 won diyelim -attim tabiki- karsindakine;
- ''Bak ben bunu 100 wona aldim biliyor musun?'' derler. Bizde bu yüzsüzlüktür degil mi fakat onlarda sana iste bu kadar çok deger veriyorum demektir.
Bu bilgiler de isinize yarar umarim...
Evet saygi konusunda haklisin... Buraya yazisini ekledigim arkadasin beraber kaldigi en yakin iki arkadasiyla (onlar da 6 yildir Kore'de okuyor.) ilginç bir sekilde dostlugumuz basladi. Artik hepsi Koreli gibi olmus. Kore ile ilgili her konuda detaylariyla bilgi aliyorum. Esler birbirleriyle o kadar seviyelilerki bizim aile yapimizdan çok farkli, bizdeki sicakligi bulmaniz imkansiz diyorlar. Hatta bir Türk'le bile evli olsa seviyesini ayni sekilde koruyor Koreli diyor. Ayrica erkeklerin aldatma orani öyle fazlaymis ki, inanilmaz sekilde ahlaki bir çöküntü hakim ülkede ve kimse mutlu degil diyor. Bizlere de bir tavsiyeleri var. Burada yasamak size çok çesitli deneyimler yasatir, mutlaka tadin. Çok aglar, çok gülersiniz. Asil hayati ve çesitli insanlari tanirsiniz diyorlar. Uzun yillar kalacak olanlar için kisilik olarak dayanikli ve sabirliysaniz çok da sorun yasamazsiniz ama genel olarak 2. yilda depresyona girenler, hayal kirikligina ugrayanlar çok fazla dediler. Yine de memnunuz, buraya gelmekle çok sey ögrendik diyorlar.