Soondae-Guk / 순대국
![[Resim: rxqz.jpg]](http://imageshack.us/a/img197/9035/rxqz.jpg)
Soondaeguk çorbasında soondaeden değişik olarak eşit miktarda sosis, erişte, yumuşak domuz eti parçaları, öküz kemiği ve et suyu bulunur.
Diğer yemek harçlarından farklı olarak sınırsız domuz işkembesi, karaciğer, tel şehriye, erişte, soğan, susam yaprakları ve birçok sebze içerir.
Genellikle servisi sütle ya da et suyu ile siyah seramik kase (ddukbaegi) ile beraber yanında ayrı kaselerde buharlanmış pilav (bop)la yapılır.
Bazı restoranlarda servisin yanında aynı zamanda acı biber, kaba biber, deniz tuzu ve tat katması amacıyla soondae karıştırılmış küçük-karides daldırmalık sos (saewoojut) baharatıyla lezzetlendirilerek hizmet verilir.
Bunun yanında bulunan diğer yan yemekler sunulur ve kimchi banchans orkkakdugi ve bazı restoranlarda yemek servisinde gochujang ve gochugaru baharatları ilave edilerek yapılır.
Afiyet olsun ..
☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
English:
Soondaeguk is a soup variation of sliced soondae sausages and noodles in a mild pork or even ox bone broth. Other ingredients can contain but not limited to pig tripe, liver, vermicelli noodles, onions, sesame leaves, and many other vegetables. It’s usually served in a milky broth in a black ceramics bowl (ddukbaegi) with a separate bowl of steam white rice (bop) which can be added into the broth for an even heartier meal.
Some restaurants also serve condiments such as hot peppers, coarse chili sea salt and fermented micro-shrimp dipping sauce (saewoojut) that compliments the soondae’s sweetness in taste. Other side dishes or banchans that are present alongside this is kimchi orkkakdugi and some restaurants may serve this dish spicy by adding gochujang andgochugaru.
![[Resim: rxqz.jpg]](http://imageshack.us/a/img197/9035/rxqz.jpg)
Soondaeguk çorbasında soondaeden değişik olarak eşit miktarda sosis, erişte, yumuşak domuz eti parçaları, öküz kemiği ve et suyu bulunur.
Diğer yemek harçlarından farklı olarak sınırsız domuz işkembesi, karaciğer, tel şehriye, erişte, soğan, susam yaprakları ve birçok sebze içerir.
Genellikle servisi sütle ya da et suyu ile siyah seramik kase (ddukbaegi) ile beraber yanında ayrı kaselerde buharlanmış pilav (bop)la yapılır.
Bazı restoranlarda servisin yanında aynı zamanda acı biber, kaba biber, deniz tuzu ve tat katması amacıyla soondae karıştırılmış küçük-karides daldırmalık sos (saewoojut) baharatıyla lezzetlendirilerek hizmet verilir.
Bunun yanında bulunan diğer yan yemekler sunulur ve kimchi banchans orkkakdugi ve bazı restoranlarda yemek servisinde gochujang ve gochugaru baharatları ilave edilerek yapılır.


☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
English:
Soondaeguk is a soup variation of sliced soondae sausages and noodles in a mild pork or even ox bone broth. Other ingredients can contain but not limited to pig tripe, liver, vermicelli noodles, onions, sesame leaves, and many other vegetables. It’s usually served in a milky broth in a black ceramics bowl (ddukbaegi) with a separate bowl of steam white rice (bop) which can be added into the broth for an even heartier meal.
Some restaurants also serve condiments such as hot peppers, coarse chili sea salt and fermented micro-shrimp dipping sauce (saewoojut) that compliments the soondae’s sweetness in taste. Other side dishes or banchans that are present alongside this is kimchi orkkakdugi and some restaurants may serve this dish spicy by adding gochujang andgochugaru.
Vi Ar Van !!