SO-1 / Jang Hyunseung (Former Member)
![[Resim: 6a7e.jpg]](http://img836.imageshack.us/img836/1048/6a7e.jpg)
Adı: Jang Hyunseung
Takma Adı: So-1 (SO-1)
Doğum Tarihi: 1989,3 Eylül
Boy: 176cm (2009)
Kilo: 58kg (2009)
Kan Grubu: B
Aile: Anne-Baba ve 1 kardeş
Özellikler: Şarkı Söylemek, Dans Etmek (Beatbox'ta yapabiliyor)
Kişilik:
*Çok sakin ve sessiz
*Bazı korkuları var
*Çok inatçı
İdolleri: Black Eyed Peas, Justin Timberlake
Hobileri: Müzik, Moda, Dans, Nette Sörf, Bowling
Amaç: Ben her zaman elimden geleni yapacağım!
2004 yılında 15 yaşındayken, Hyunseung YG Entertainment için seçmelere katıldı. İkinci turda elendi, ama elenmenin verdiği hayal kırıklığından sonra CEO Yang Hyun Suk’u görmeye gitti ve bir stajer olarak YG’ye kabul edildi.
1 yıl 4 ay boyunca Hyun-seung YG’nin yeni erkek grubu Big Bang için stajyer oldu. Bu süre zarfında sahne adı olarak bir Korece'deki dilek kelimesiyle sesteş olan So-1’i kullandı. O medyanın ilgisini ilk olarak grubun çıkış öncesi belgeseli olan BIGBANG Belgeseli’nde grup üyeleri G-Dragon, T.O.P, Taeyang, Daesung ve Seungri ile birlikte görünerek çekti. 11 bölümün 10’unda yer aldı. Ancak son eleme turunda Seungri’ye yenilerek gruptan çıkarıldı.
*** Gruptan Ayrılış Nedeni
BIGBANG Belgeseli’ni izleyenler bilir ama ben izlemeyenler için açıklayayım; BB oluşum sürecinde seçmeler yapıldığında Seungri ve Hyunseung'da elendi ama YG onlara son bir şans tanıdı ve bir performans bekledi. Bu süre zarfı içinde Hyunseung hep olduğu yerde idi yani kendini geliştiremedi ve çok inatçıydı kendi bildiği doğruya doğru hep gidiyordu. YG'ye sunulan pratik videolarını tekrar tekrar çekiyor ve gittikçe batıyordu çünkü sesi artık yoruluyordu. Grupdan kişilik nedeni ile ayrılmadı, böyle bir şey olamaz. YG ''Ben dansçı istemiyorum sanatçı istiyorum'' deyip ikisini de diskalifi ettiğinde Seungri azim etti ve çok iyi bir vokal performansı gösterdi. Hyunseung'un performansı çok iyiydi ama hala kendini geliştiremediğini, öğrenime açık olmadığını söyledi YG ona ve grupdan ayrılan isim oldu.
English
Name: Jang Hyunseung
Stage Name: So-1 (SO-1)
Birthdate: September 3rd, 1989
Height: 176cm (in 2009)
Weight: 58kg (in 2009)
Blood Type: B
Family members: parents, younger sibling
Speciality: singing, dancing (Hyunseung can beatbox too)
Personality;
* very calm and quiet.
* scared of a lot of things
* very stubborn (he always thinks he’s right and does what he likes no matter how people reason with him )
Idols: Black Eyed Peas, Justin Timberlake
Determination: I will always do my best!!!
In 2004, at the age of 15, Hyunseung took part in auditions for YG Entertainment. He was eliminated in the second round, but went to see CEO Yang Hyun Suk afterwards out of frustration at being eliminated and was accepted as a trainee.
For 1 year and 4 months, Hyun-seung was a trainee for YG's newest boy band, BIGBANG. During this time, he used the stage name So-1, a homonym for the Korean word for wish. He first gained media attention when he appeared in the group's predebut Big Bang Documentary, along with members G-Dragon, T.O.P, Taeyang, Daesung and Seungri. He appeared in 10 out of 11 episodes, but was cut from the group in a final elimination round with Seungri.
→Yönlendirme / Direction←