yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1.75/5 - 4 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SM Entertainment'in Gerçek Yüzü ( DBSK - H.O.T )
SUJU grubundan bir Çinli çocukta böyle bir duruma düsmüs 11 yillik sözlesme imzalatmislar Koreden bir yere çikmak yok demisler ailesini bile zor görüyormus Choi Si Won ve bu diger çocuk(çinli) hastalarmis hastanede yatiyorlar kolunda serum var bu cocugun ogün bir programa cikicak diye serumun akis hizi yükseltmis hasta halleriyle ikisinide hastaneden almis ve o serum hizi kalbe zarar verebilirmis bir nevi ölüm yani ben böyle sirket görmedim ya Sad
İmzanız 103 pikselden büyük olduğu için silinmiştir.
HUG ME Jİ SUB
Ilk defa hangek in durumunu duydugumda içimde SM e karsi bi giciklik olusmustu.Ve görüyorum ki sadece super juniorla kalmamis daha bir çok insana yaptirimlarini uyguluyor/uygulamis bu SM.Giciktim hepten nefret eder oldum SMden..Insanlarin emegini bosa çikartiyorsa elbet gün gelir öder teker teker.
Ben genelde sadece begendigim gruplari dinlerim onlarin sirketleriyle ilgilenmem.. Ama su yaziyi okuyunca soka girdim sm gerçekten böyle bir sirket mi? Toplantilarda falan resimlerden gördügüm kadariyla bir sorun yok gibi.Bir gruptan para kazaniyor diger bir gruba/sarkiciya o parayla yatirim yapiyor sonra ordan gelen paralarida kendisi aliyor.. Çocuklara eziyet ediyor. Sirf daha fazla para kazanmak için mi? Kefenin cebi yoktur sm efendi.. insallah DBSK ye böyle seyler yapmaz çünkü hepimiz biliyoruz ki DBSK gerçekten çok iyi bir grup ve çok büyük bir hayran kitlesi var eger DBSK ye birsey yaparsa birinin bile bir kilina zarar gelirse eminim sm yi kimse Cassilerin elinden alamaz .. Sm yi kiniyorum. Ve en kisa zamanda smde bulunan bütün sanatçilarin hiçbirine bir zarar gelmeden ayrilmasini ümit ediyorum..

[Resim: iq6ERxs.gif]
Tumblr Face
http://www.youtube.com/watch?v=4B5LRlVsOn0
6:36-6:42
Yaa sen ne şebek bişi çıktın.
SM'in korkunç oldugunu sanmazdim ama DBSK,SHINee ve SUJU'ya çok üzüldüm ya onlarsiz kore dünyasi olmaz heralde ama ins öle bisi yapmalarina izin vermezler Ofkeli Testere Yardim

[Resim: g5RLQZ.jpg]

"We are 1"

ben ne zamandir gicik oluyordum zaten hangeng olayindan beridir bide bazi seyler duymustum ama simdi iyicene nefret ettim
방탄소년단
[Resim: rx0gn.gif]
S.M.'in SuJu'ma neler yaptigindan az buçuk haberim var. Ofkeli Ayni seyleri SHINee'me de yaparlarsa basarim S.M. binasini. :atkilinc: Ban Ofkeli

[Resim: balksz1ow.png]

*Ji Eun*

SHINee♥SuJu♥2NE1♥SECRET♥MBLAQ

Artik buna sirket demek bile istemiyorum. Mafyadan bir farklari yok Ofkeli
Ben DBSK fani degilim.Triples'im.ama asagida yazanlari okudugumda insan olarak herkesin tepki duymasi gerektigini düsündüm.Yaziyi çevirdim siz de okuyun diye ,umarim daha önceden yoktur.Bu yazida hem DBSK'nin hem de SM'yle çalismis daha bir çok kisinin gördügü zararlardan bahsediliyor.DBSK'daysa bana kalirsa en kötü muameleyi gören kisi Changmin'mis.Buna ragmen arkadaslarina da kendi degerlerine de çok sahip çikmis.Su anki JYJ-TVXQ davasindan dolayi ifade ettigi bazi kirginliklarinin hakli oldugunu düsündüm.Çok büyük zorluklara katlandiginiz,çok emek harcadiginiz,riskler aldiginiz zaman sizi normalde incitebilecek seyler kanatir.Neyse yine de bu durumu yorumlamak size kalmis.

Sok edici gerçekler
1.Siddet
Bir keresinde bir grubun maknaesi sahneye bir maskeyle çikti.Insanlar onun bir önceki gün kayit sirketi tarafindan ciddi bir sekilde dövüldügünü ve yüzünün gerçekten çok kötü bir durumda oldugunu ortaya çikardilar. Ama hala sahneye çikmak ve hayranlara banyoda düstügünü anlatmak zorundaydi.Ayni gruptan baska bir üye büyük konserlerinde sahneye çikmadan önce enjeksiyon almisti.Bu, sirketin kemiklerini kirana kadar ona vurmasi yüzündendi,ama konseri iptal etmek imkansizdi,bu yüzden enjeksiyon almak zorunda kalmisti. Ve bu konser digerleri gibi günde bir sov olanlardan degildi,sov günde iki defaydi.Bu Shinhwa’nin Andy& Junjin’iydi

2.Para unsuru
Kore’de bütün Asya’da meshur olan bir grup vardi.Çin’e gittiklerinde,oradaki fanlar onlara dünya kadar hediye verirlerdi.Sonunda fanlar bunun yerine temel olarak yiyecek vermeye basladilar,çünkü onlar için yiyecek en önemli seydi.Sahne arkasinda dinlenirlerken,insanlar tüm mekanin etraftaki yiyecek paketleriyle darmadaginik bir halde oldugunu gördüler.Genellikle bu sorumsuz sirket yüzünden iyi yiyecekler yiyemezlerdi. Bu grup H.O.T.iydi.
Bir çok artist gruplar halinde gelir ve para dagitimindan sonra çok az bir miktarla ayrilirlardi.Ve para diger performanslara yatirim olarak kullanilmak zorundaydi.Binlerce genç yetenek alir ve onlari yillarca egitirler.Egitim süresince çocuklar yasamlari için ödeme yapmak zorundalar ve tek bir kurus alamazlar.Bu sey,bir artist olabilme sansi,Harward Üniverstesi’ne girebilme sansindan daha düsük.Birazcik büyümeleriyle beraber muhtemelen düsük ücretli arkaplan dansçilari olacaklar.

3.Andy
Onunla ilgili en meshur meselelerden biri “maske” mevzusu.Lee Soo Man tarafindan dövülmüstü ve performans yaparken maske giymek zorundaydi.Sirket banyado düstügünü ve 8 dikisi oldugunu duyurdu.ikincisi Andy Shinhwa’yi terk etmeye ve Amerika’ya geri dönmeye zorlanmisti,ama fanlarin israri ve Shinhwa üyelerinin birligiyle sonunda gruba geri döndü. Üçüncü olay Andy 6 tane basagrisi hapi aldi ve kendi canina kiymaya kalkti.bu 22 martta oldu,çünkü üniversiteden reddedilmisti ve askeri hizmet meselesine bagli olarak Kore disina çikmaya izinli degildi.Çok sükür ki ailesi feryadini duydu ve onu hastaneye yetistirdi.ama hastaneye vardiktan sonra tedavi olmamakta israr etti ,hatta annesi ve büyükannesinin yalvarmasindan sonra bile.Doktor sonunda zorla tedavi etti.

4.JTL

JTL SM’yi biraktiktan sonra iki albüm çikardi,dogru düzgün performans yapmadilar. Bütün yogun programlari SM tarafindan iptal edildi,ve klipleri tv’de hiç gösterilmedi.JTL’den Jang Woohyuk bir keresinde günlügüne bu promosyon sezonu oldugu için çok mesgul olmalari gerektigini ama çok bos olduklari ve bütün gün hiçbir sey yapmadiklarini yazmisti.

5.TVXQ/DBSK

Aslinda Changmin’in dövüldügü olay dogru.Lee Soo Man bir bayan artistin meshur olmasini istiyordu ve ondan meshur olmak için Changmin’le dedikodulari olmasini istemisti.Changmin bunu sert bir biçimde reddetti ve LSM gerçekten çildirdi,ve diger insanlardan onu dövmesini istedi. Hatta orda sunu söyleyerek durdu ”Ölmedigi sürece dövün”. Changmin otele döndü ve dördü oradaydi. Changmin’in kötü durumunu görünce Jaejong neredeyse aglamisti.Baska bir keresinde de LSM Changmin’i 3 gün 3gece dinlenmeksizin çalismaya zorlamisti.Diger gün atesi 38 derceye kadar çikti ve bu konudan kimseye bahsetmedi.Lee Soo Man ona performansa çikmasi için israr etti ve 3. gün bayildi.Dördü agladi.Bir baska zaman Yunho ve Jaejong LSM tarafindan dövüldü ve bu gerçekten korkunçtu.Changmin, çocuklari dövmeyi durdurmasi için aglayarak ve yalvararak diz çöktü.Yoochun birinde sahnede agladi ve neredeyse LSM tarafindan dövülüyordu.ama Kim Dongwan onu kurtadi ve onu korumak için dördünden ona yakin durmalarini istedi.Jaejong bir keresinde agzi kanayana kadar dövüldü ama kazayla düstügünü söylemek zorunda kaldi.LSM bir üyeyi kovmak istedi ama Changmin eger gerçekten bir üyeyi atmalari gerekiyorsa kendinin de gidebileceginde israr etti. Changmin’in dramasinda, snow flower, basrol kadin oyuncusu Go ara ile “yatak sahnesi”oynamasi gerekiyordu.Changmin yeterince tecrübe sahibi olmadigindan(daha önce öpüsmemisti bile) bu özel sahneyi çekmemekte israr etti.Lee Soo Man çok kizgindi ve aniden herkesin önünde Changmin’e gerçekten ama gerçekten çok sert tokat atti çünkü Changmin’in bu sahneyi çekmesini istiyordu ama yine de Changmin bu sahneyi reddetmeye devam etti böylece yönetmenin bu sahneyi kaldirmaktan baska bir seçenegi kalmadi.

6.SHINHWA

Shinhwa’nin SM’yi terk etse de ismini koruyabilmesi için Eric’in ailesinin yüklü miktar para ödedigi söyleniyor.Shinhwa adini koruyabilmek için ve eski sarkilarini söylemeye devam edebilmek için para ödemek zorundaydi ve simdi bile bazen bunun için simdiki sanatçilara izin veriliyor,Super Junior’un Shinhwa’nin eski sarkilarini söylemesi gibi.

Rastgele birkaç olay daha:

BoA hala egitimdeyken SM’nin sahibi,LSM,H.O.T ve Shinhwa üyelerine ona nasil dans edilecegini,sarki söylenecegini ögrettirtdi.H.O.T ve Shinhwa üyeleri kendi programlariyla çok mesguldü ama yine de ona ögretmek zorundaydilar.BoA sabirsizlandiginda veya hayal kirikligina ugradiginda üyeler daha çok ugrasirlardi. Ama LSM hep BoA’yi tuttu. Ve asiri olani Lee Soo Man H.O.T ve Shinhwa üyelerine vururdu.

Lee Soo Man gruptan en populer olanlari tutardi.Eski H.O.T için LSM Kangta ve Heejun’dan gizlice SM’yle yeniden kontrat imzalamalarini istemisti,H.O.T kontrati bile bitmeden önce.Kangta ve Hee jun bunu yapti, diger 3 üye ayrilirken.

Lee Soo Man ayrica H.O.T’ye düsük ödeme yapti. H.O.T ayrildiginda(mayis 2001) debutdan beri geçen 4 yil 8 ayda ne kadar ödeme aldiklariyla ilgili bir haber vardi ve çok büyük bir sürpriz olmustu.Woo Hyuk’un yillik 54.000 US civari,ki bir sarkiciysaniz bu gerçekten çok degil,aldigini hatirliyorum.Kangta ve Heejun birazcik daha fazla aliyorlardi.ve Jaewon da en az aliyordu.

Yildizlar bir çok kisinin düsündügü gibi çok fazla ödeme almiyorlar.Basliklarda gördügünüz gibi,örnegin “BoA 80 million kazandi” falan,bu tamamen dogru degil.Kazancin %5’ini bile almiyor.Ve bunlardan da hiç: Reklamlar,konserler vs. Bu SM’ye gidiyor ve onlar da diger personellerin ücretlerini ödemek için kullaniyorlar.

SM besteci ve yazarlar tutmak istemiyor,çünkü parayi kurtarmak istiyorlar.Bu yüzden H.O.T üyelerine 3. albümde kendi sarkilari yazdirdilar.Yani tüm yollarla SM bu gruplardan en fazla parayi kazanmaya çalisiyor,onlar için en azini harcarken.

SM’deki sarkicilarin dövüldügü dogru. Shinhwa ve H.O.T kesinlikle kötü muamele gören iki grup.DBSK büyük ihtimalle debut öncesinde kötü muameleye maruz kaliyordu.(burada daha önceki bahsedilenlere ek olarak sik sik gördükleri muamelelerden bahsediliyor) Bunu sarkicilari hiç hata yapmayacak sekilde egiterek büyük basari haline gelmelerini garantilemek için yapiyorlar.Bence bu sadece çok üzücü.

Lee Soo Man sarkicilara beyzbol ve golf sopalariyla vuruyor.

LSM DBSK’yi su diyetine girdirdi.Biliyorsunuz bunun anlami hiçbir sey yemeyip sadece su içerek yasayip yürümeye devam ederek kilo kaybetmek.

SM sanatçilari cdlerden sadece %1 kazaniyorlar,diger tüm kpop sanatçilari %17 alirken.

KAYNAK: TIME MAGAZIN

evet çok kötü bir sirket Allah kimseyi ellerine düsürmesin düsenlerede yardim etsin o sirkette batsin insallahOfkeli
*İmzanız kurallara uymadığı için silinmiştir.
Ya okurken gerçekten içim sizladi aglamamak elde degil... Dövmek ne demek beni annem bile dövmedi onlari patronlari mi dövüyor? Gerçekten bunun tek açiklamasi "hayvanlik". Hiçbir sekilde böyle yapmaya haklari yok. Umarim DBSK de kendini kurtarir. Onlara bir sey olmasina dayanamam. Zaten SM sirketini sevmezdim simdi nefret ediyorum. Allah onlari bildigi gibi yapsin ve digerlerinin basina da böyle seyler getirmesin...
''Eğer saf bir kalbin varsa,engeller hakkında endişelenmene gerek yok..Herşey iyi olacak..''
by DAESUNG

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi