Seoul National University / 서울 대학교
![[Resim: W7axY4.png]](http://img538.imageshack.us/img538/5486/W7axY4.png)
Konum
Gwanak Ana Kampüs: 1 Gwanak-ro, Gwanak-gu, Seoul 151-742
Yongon Medikal Kampüs: 103 Daehak-ro, Jongno-gu Seoul 110-799
Tarihi
![[Resim: 42155848.jpg]](http://img809.imageshack.us/img809/754/42155848.jpg)
Yi Jun (solda), Ji Seok Young (sağda)
Kore’nin İlk Ulusal Üniversitesi’nin Doğuşu: Kore İmparatoru’nun Zamanından Sömürge Dönemine Kadar Modern Yüksek Öğrenimin Başlaması
Seoul Ulusal Üniversitesi’nin kökeni, Kore İmparatoru Gojong’un daha sonra bu üniversitenin bir parçası haline gelen modern yükseköğretim kurumlarını kurmasıyla 19.yüzyıla kadar uzanmaktadır.
1895 yılında Kral Gojong, İmparatorluk Düzeni 49’u yayınladı ve Kore'de ilk modern yüksek öğrenim kurumu olarak Ulusal Hukuk Akademisi’ni kurdu. Buradan Şehit Yi Jun dahil olmak üzere toplam 209 mezun verildi.
İlk modern öğretmen okulu olan Hansung Öğretmen Okulu aynı yıl inşa edilmiş ve daha sonra SNU Eğitim Fakültesi olmuştur.
Euihakkyo (Tıp Fakültesi) 1899 yılında bir yasayla kurulmuş ve burada modern tıp doktorları yetiştirilmiştir. Kore’deki çiçek hastalığıyla başarılı bir şekilde savaşan doktor Ji Seok Young, yedi yıl boyunca müdür olarak bu okulda çalıştı.
1904 yılında inşa edilen Tarım, Sanayi ve Ticaret Okulu, SNU Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak kullanılmaktadır. SNU Hemşirelik Fakültesi’nin çıkış noktası, 1910 yılındaki Jejoongwon Hemşirelik Bölümü’nün açılışı olarak görülmektedir.
![[Resim: 20259765.jpg]](http://img62.imageshack.us/img62/4420/20259765.jpg)
Yönetim Merkezi, Dongsung-dong, 1946
Kuruluş Yılları: Ekim 1946’da üniversitenin kurulmasından, Kore Savaşı nedeniyle Eylül 1953’te yeniden açılması.
Seoul Ulusal Üniversitesi’nin ilk yılları, kargaşa dolu bir dönem sırasında çile ve sıkıntılar ile hafızalarda yer almıştır. 1945 yılında Japonya’dan bağımsızlığın kazanılmasından sonra, Kore Eğitim Konseyi’nin ileri gelenleri, Seoul İmparatorluk Fakültesi’nin binalarından faydalanılarak ulusal bir üniversitenin açılması önerisinde bulundular.
ABD Ordusu Askeri Hükümeti’nin Eğitim Bölümü’nde çalışan Koreli yetkililerin desteği ile yapılan önerinin ardından 13 Temmuz 1946’da Seoul Ulusal Üniversitesi’nin kurulacağı resmen ilan edildi ve 27 Ağustos’ta kuruluşu yasada resmileştirildi.
Kanunun ardından, Seul Ulusal Üniversitesi dokuz fakülte ve bir enstitü ile Ekim 1946’da açıldı. Bu fakülteler arasında İnsani Bilimler, Mühendislik, Tarım, Hukuk, Eğitim, Ticaret, Tıp, Sanat ve Diş Hekimliği fakülteleri yer almaktaydı.
Ancak birçok öğrenci ve profesör, ulusal bir üniversitenin kurulmasına karşı çıkan bir kampanya başlattılar. 57 üniversiteyi ve 40.000 öğrenciyi içeren bu gösteri, tüm ülkeye yayıldı. Ancak, ulusal bir üniversitenin kurulmasını destekleyen karşı bir kampanya oluşturuldu. Sonuç olarak, gösteriyi başlatan 4956 öğrenci, mayıs 1947’de sınırdışı edildi ve aynı yılın bağımsızlık gününde 3158 öğrenci üniversiteye yeniden başvurdu.
Üniversite, kaostan bir yıl sonra, Eylül 1947’de nihayet derslerin devam etmesini başardı. 1948’teki Bağımsızlık Günü’nde, Seoul Ulusal Üniversitesi’nin resmi Korece adı, yeni bir başlangıcı simgeleyen “Seoul Üniversitesi” olarak değiştirildi. Ne yazık ki ulusal bir üniversitenin kurulması için verilen mücadeleye devam edildi. 1950 yılında Kore Savaşı nedeniyle üniversite tahliye edilerek Busan’a taşınmak zorunda kaldı. Busan’a tahliye edilen diğer vakıf üniversiteleri ile birlikte Şubat 1951’den Mart 1952’ye kadar devam eden "Savaş Zamanı Birleşik Üniversite Sistemi" oluşturulmuştur. Haziran 1952’de sistemin demontajı ile birlikte üniversite Busan’daki ana kampüste kuruldu.
Tahliye sırasında bile öğretmenler ve öğrenciler, öğrencilerin öğrenme spektrumunu geliştirmek için çok çalıştı: Eylül 1950’de Eczacılık Fakültesi kurulmuş; Nisan 1953’te Sanat Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Müzik Fakültesi’nden ayrılmış; Ziraat Fakültesi içinde yer alan Veterinerlik Bölümü, Veteriner Fakültesi haline getirilmiştir. Sonuç olarak, üniversite 12 fakülte ve bir enstitü ile entegre edilmiş bir eğitim kurumu haline gelmiştir.
+![[Resim: 70246994.jpg]](http://img706.imageshack.us/img706/3351/70246994.jpg)
Kore Savaşı'nın ardından SNU'nun 15 Ekim 1953'teki açılış töreni
Gelişme Yılları: Eylül 1953’ten Şubat 1975’e kadar süren, Ulusal Üniversite’nin tekrar Seoul’e dönmesi için yapılan inşa çalışmaları
Kore Savaşı’nın durmasının ardından Seoul Ulusal Üniversitesi, Eylül 1953’te Seoul’e geri döndü. Ancak savaş sonrası dönem, üniversite için felakete dönüştü. Bazı bölümlerdeki öğrencilerin yarısından fazlası, savaş sırasında kayboldu ve çok fazla profesör Kuzey Kore’ye gitti, kaçırıldı ya da sınır dışı edildi. Orijinal kampüs, bir ordu üssü olarak kullanıldığı için yıkılmıştı. Ayrıca, Kuzey Kore’nin alma niyeti ile gizlediği ulusal hazineler olarak görülen ve Kyujanggak’ta muhafaza edilen antik belgeler bulundu ve restore edildi.
Üniversite, kısa süre içinde ulus içi,n yeni bir üniversite hayali ile restorasyon çalışmalarına başladı. Burası, ülkeyi temsil edebilecek ve milletin geleceğini zenginleştirmek için çalışacak bir yüksek öğretim kurumu olarak belirlendi. Özerkliğin sağlanması için 1954 yılında, başkan ve yardımcılarını atamak için profesörlerin onayını alma sistemini benimsedi. 1955 yılında, her fakülteyi temsil eden semboller birleştirildi ve günümüzde de kullanılabilir hale getirilmiştir. Ayrıca, Halk Sağlığı ve Kamu Yönetimi Lisansüstü Okulları bu dönemde kuruldu.
1955 yılında başlatılan üniversite giriş sınavları ile sadece en yüksek nitelikteki öğrenciler üniversiteye girmeye başladı. Genç ve tutkulu profesörler, Kore’de yükseköğretimin tartışmasız lideri olan bu üniversiteye katıldı.
Ülkede bozuk rejimin yasadışı seçimlerle demokrasinin temellerini tahrip ettiğinde, Seoul Ulusal Üniversitesi’ndeki profesörler ve öğrenciler, 19 Nisan Devrimi’ni başlattı. Bu hareket ilk başarılı örneklerden biridir. Ancak, bir yıl sonra hükümet darbesi meydana geldi ve askeri yönetimin özerkliğinin demokratikleşmesi için üniversite tarafından girişimler başlatıldı. Askeri hükümet, üniversitenin seçkin insan gücünü topladı ve onları ekonomik kalkınma planlarının uygulanması için seferber etti. Yalnızca profesörlerin rızası ile devlet başkanlığı atama sistemi reddedildi ve eğitimin özerkliği tamamen yasaklandı.
Öğrenciler demokrasi için gösteriler aracılığıyla askerî hükümetin diktatörlüğünü protestoya devam etti. Seoul Ulusal Üniversitesi'nde öğrenciler, Kore-Japonya Antlaşması’na itiraz etmek için 3 Haziran 1965’te bir gösteri başlattılar. Ayrıca bu dönemde, “On Yıllık Kalkınma Planı” 1968 yılında tamamlandı ve üniversitenin kampüsünün yeniden taşınması hazırlıklarına başlandı.
![[Resim: 43908401.jpg]](http://img811.imageshack.us/img811/9364/43908401.jpg)
Yeni Gwanak Kampüsü için 2 Nisan 1971'teki temel atma töreni
Üniversite Sisteminin Entegrasyonu: Şubat 1975’ten Aralık 1987’ye kadar ana kampüsün Gwanak’a taşınma süreci
Yongon-dong kampüsünde kalan Tıp ve Eczacılık fakülteleri ile Suwon’daki Ziraat Fakültesi dışında tüm fakülteler ve enstitüler, Şubat 1975’te şu anki Gwanak kampusüne taşındı.
Bu süreçte, fakülte organizasyonlarında bazı değişiklikler yapıldı: Sanat ve Edebiyat Fakültesi ve Ticaret Fakültesi, İnsani Bilimler Fakültesi’nden, Sosyal Bilimler’den, Fen Bilimleri’nden ve İşletme Yönetimi’nden ayrıldı. Artık, üniversite 15 fakülte, bir enstitü ve üç ihtisas okulu ile yeniden düzenlenmiştir.
Yapılan ölçümler, öğrenci sayılarını görkemli kılarken, üniversite kabul sayısını artırmak zorunda kaldı. Lise öğrencilerine verilen özel dersler yasaklandı. Sonuç olarak Gwanak kampüsü kendi öğrencilerinin büyüklüğünü gördü ve tesislerinin sıkıntısını yaşadı. Yeni tesislerin inşası, çok geç kurulmuş bir fon ile yapıldı ve kampüs neredeyse bir şantiye alanına döndü.
Ancak askeri hükümetin diktatörlüğüne karşı demokratikleşme hareketi yapan öğrenciler ve profesörler ile kampüste çok fazla huzur yoktu. Hükümet bile “Acil Tedbir No:9” ile üniversiteyi kapatmakla tehdit etti. Hükümet yetkilileri kampüste kuvvetlerini konuşlandırdı ve öğrenci gösterilerini yasaklamak için profesörleri seferber eden bir sistem kurdu. 30 Temmuz’da 1980 Eğitimi Yenileme Ölçümü ile ana giriş sınavı sistemi resmen dağıtıldı.
Seoul Ulusal Üniversitesi, askeri hükümet tarafından uygulanan politikalar nedeniyle Gwanak kampüsünün açılışının yakın gelecekte erteleneceği öngörüsünden sonra ilk kez “araştırma odaklı eğitimi” elde etmeyi amaçladı.
![[Resim: 47607667.jpg]](http://img87.imageshack.us/img87/6566/47607667.jpg)
SNU öğrencilerinin Mayıs 1980'de demokratik bir yönetim için yaptıkları gösteri
Üniversitenin Demokratikleşmesi: Haziran 1987’den “29 Haziran Demokratikleşme Deklerasyonu” ile askeri yönetimin Aralık 1999’da sivil demokratikleşme hareketine teslim olduğu süreç
Askeri hükümet, öğrencilerin sivil hareketlerini ve demokrasi özlemini daha fazla bastıramayacaklarını ve rejimin yıkılmasına yol açacağını fark etti. İktidardaki askeri partiden bir devlet başkanı adayı, kargaşayı önlemek amacıyla "29 Haziran Demokratikleşme Deklarasyonu"nu ilan etti. 6. Cumhuriyet’te askeri yönetim tarafından alınan sistem geri getirildi: üniversiteniin rektörü, tekrar profesörler tarafından seçilmeye başlandı ve profesörlerin konseyi restore edildi.
Şubat 1993’te “Sivil Yönetim” anlayışı ile, hükümete karşı gösteri yapmak nedeniyle atılan üniversite öğrencileri, yeniden üniversiteye kabul edildi. Sonuç olarak üniversite, istikrarlı ve normal bir hal almaya başlamış, çeşitli alanlarda birçok araştırma merkezi kurulmuştur. “Sivil Hükümet” sırasında, BK21 Project adında hükümet destekli bir eğitim geliştirme programı ilan edildi ve üniversiteler, uzmanlaşmış araştırma enstitüleri kurmayı ve güçlendirmeyi başarmış oldu.
![[Resim: 34716397.jpg]](http://img268.imageshack.us/img268/682/34716397.jpg)
SNU'da bir derslik, 2007
Ulusal Üniversite’den Küresel Bir Üniversiteye: 21. yüzyılın başlangıcı ve sonrası
1977 yılında kabul edilen “10 Yıllık Üniversite Geliştirme Programı” ile somutlaştırılmaya çalışılan okul için üç ideal özellik ilan edildi: “eğitimin üniversitesi, ulusun üniversitesi ve dünyanın üniversitesi.” "Enstitü-Merkezli Uluslararası Üniversitesi" olmak için harcanan çabaların bir parçası olarak, bu program 1995 yılında kabul edilen “2000’lerde Gelecek İdealler” haline geldi. Bu, 21.yüzyılın başında lisansüstü ve genel eğitim ile birlikte daha fazla vurgu yapılarak güncellendi. Böylece bu okul, dünya çapında bir araştırma lisansüstü eğitim merkezli bir üniversite haline gelmiştir.
2007 yılında, üç aşamadan oluşan net vizyonları ile “Uzun Vadeli Gelişme Planı” kabul edilmiştir: 2010 yılına kadar dünyadaki en yüksek düzeyde eğitim başarısının artırılması; 2015 yılına kadar disiplinler arası araştırmaya odaklanarak, araştırma yeteneğinin dünya standartlarında en yüksek seviyede kalmasını sağlama; 2025 yılına kadar dünya çapında bir araştırma üniversitesi olması için üniversiteye rehberlik etme.
Kaynak
![[Resim: W7axY4.png]](http://img538.imageshack.us/img538/5486/W7axY4.png)
Konum
Gwanak Ana Kampüs: 1 Gwanak-ro, Gwanak-gu, Seoul 151-742
Yongon Medikal Kampüs: 103 Daehak-ro, Jongno-gu Seoul 110-799
Tarihi
![[Resim: 42155848.jpg]](http://img809.imageshack.us/img809/754/42155848.jpg)
Yi Jun (solda), Ji Seok Young (sağda)
Kore’nin İlk Ulusal Üniversitesi’nin Doğuşu: Kore İmparatoru’nun Zamanından Sömürge Dönemine Kadar Modern Yüksek Öğrenimin Başlaması
Seoul Ulusal Üniversitesi’nin kökeni, Kore İmparatoru Gojong’un daha sonra bu üniversitenin bir parçası haline gelen modern yükseköğretim kurumlarını kurmasıyla 19.yüzyıla kadar uzanmaktadır.
1895 yılında Kral Gojong, İmparatorluk Düzeni 49’u yayınladı ve Kore'de ilk modern yüksek öğrenim kurumu olarak Ulusal Hukuk Akademisi’ni kurdu. Buradan Şehit Yi Jun dahil olmak üzere toplam 209 mezun verildi.
İlk modern öğretmen okulu olan Hansung Öğretmen Okulu aynı yıl inşa edilmiş ve daha sonra SNU Eğitim Fakültesi olmuştur.
Euihakkyo (Tıp Fakültesi) 1899 yılında bir yasayla kurulmuş ve burada modern tıp doktorları yetiştirilmiştir. Kore’deki çiçek hastalığıyla başarılı bir şekilde savaşan doktor Ji Seok Young, yedi yıl boyunca müdür olarak bu okulda çalıştı.
1904 yılında inşa edilen Tarım, Sanayi ve Ticaret Okulu, SNU Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak kullanılmaktadır. SNU Hemşirelik Fakültesi’nin çıkış noktası, 1910 yılındaki Jejoongwon Hemşirelik Bölümü’nün açılışı olarak görülmektedir.
![[Resim: 20259765.jpg]](http://img62.imageshack.us/img62/4420/20259765.jpg)
Yönetim Merkezi, Dongsung-dong, 1946
Kuruluş Yılları: Ekim 1946’da üniversitenin kurulmasından, Kore Savaşı nedeniyle Eylül 1953’te yeniden açılması.
Seoul Ulusal Üniversitesi’nin ilk yılları, kargaşa dolu bir dönem sırasında çile ve sıkıntılar ile hafızalarda yer almıştır. 1945 yılında Japonya’dan bağımsızlığın kazanılmasından sonra, Kore Eğitim Konseyi’nin ileri gelenleri, Seoul İmparatorluk Fakültesi’nin binalarından faydalanılarak ulusal bir üniversitenin açılması önerisinde bulundular.
ABD Ordusu Askeri Hükümeti’nin Eğitim Bölümü’nde çalışan Koreli yetkililerin desteği ile yapılan önerinin ardından 13 Temmuz 1946’da Seoul Ulusal Üniversitesi’nin kurulacağı resmen ilan edildi ve 27 Ağustos’ta kuruluşu yasada resmileştirildi.
Kanunun ardından, Seul Ulusal Üniversitesi dokuz fakülte ve bir enstitü ile Ekim 1946’da açıldı. Bu fakülteler arasında İnsani Bilimler, Mühendislik, Tarım, Hukuk, Eğitim, Ticaret, Tıp, Sanat ve Diş Hekimliği fakülteleri yer almaktaydı.
Ancak birçok öğrenci ve profesör, ulusal bir üniversitenin kurulmasına karşı çıkan bir kampanya başlattılar. 57 üniversiteyi ve 40.000 öğrenciyi içeren bu gösteri, tüm ülkeye yayıldı. Ancak, ulusal bir üniversitenin kurulmasını destekleyen karşı bir kampanya oluşturuldu. Sonuç olarak, gösteriyi başlatan 4956 öğrenci, mayıs 1947’de sınırdışı edildi ve aynı yılın bağımsızlık gününde 3158 öğrenci üniversiteye yeniden başvurdu.
Üniversite, kaostan bir yıl sonra, Eylül 1947’de nihayet derslerin devam etmesini başardı. 1948’teki Bağımsızlık Günü’nde, Seoul Ulusal Üniversitesi’nin resmi Korece adı, yeni bir başlangıcı simgeleyen “Seoul Üniversitesi” olarak değiştirildi. Ne yazık ki ulusal bir üniversitenin kurulması için verilen mücadeleye devam edildi. 1950 yılında Kore Savaşı nedeniyle üniversite tahliye edilerek Busan’a taşınmak zorunda kaldı. Busan’a tahliye edilen diğer vakıf üniversiteleri ile birlikte Şubat 1951’den Mart 1952’ye kadar devam eden "Savaş Zamanı Birleşik Üniversite Sistemi" oluşturulmuştur. Haziran 1952’de sistemin demontajı ile birlikte üniversite Busan’daki ana kampüste kuruldu.
Tahliye sırasında bile öğretmenler ve öğrenciler, öğrencilerin öğrenme spektrumunu geliştirmek için çok çalıştı: Eylül 1950’de Eczacılık Fakültesi kurulmuş; Nisan 1953’te Sanat Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Müzik Fakültesi’nden ayrılmış; Ziraat Fakültesi içinde yer alan Veterinerlik Bölümü, Veteriner Fakültesi haline getirilmiştir. Sonuç olarak, üniversite 12 fakülte ve bir enstitü ile entegre edilmiş bir eğitim kurumu haline gelmiştir.
![[Resim: 97372586.jpg]](http://img820.imageshack.us/img820/5381/97372586.jpg)
![[Resim: 70246994.jpg]](http://img706.imageshack.us/img706/3351/70246994.jpg)
Kore Savaşı'nın ardından SNU'nun 15 Ekim 1953'teki açılış töreni
Gelişme Yılları: Eylül 1953’ten Şubat 1975’e kadar süren, Ulusal Üniversite’nin tekrar Seoul’e dönmesi için yapılan inşa çalışmaları
Kore Savaşı’nın durmasının ardından Seoul Ulusal Üniversitesi, Eylül 1953’te Seoul’e geri döndü. Ancak savaş sonrası dönem, üniversite için felakete dönüştü. Bazı bölümlerdeki öğrencilerin yarısından fazlası, savaş sırasında kayboldu ve çok fazla profesör Kuzey Kore’ye gitti, kaçırıldı ya da sınır dışı edildi. Orijinal kampüs, bir ordu üssü olarak kullanıldığı için yıkılmıştı. Ayrıca, Kuzey Kore’nin alma niyeti ile gizlediği ulusal hazineler olarak görülen ve Kyujanggak’ta muhafaza edilen antik belgeler bulundu ve restore edildi.
Üniversite, kısa süre içinde ulus içi,n yeni bir üniversite hayali ile restorasyon çalışmalarına başladı. Burası, ülkeyi temsil edebilecek ve milletin geleceğini zenginleştirmek için çalışacak bir yüksek öğretim kurumu olarak belirlendi. Özerkliğin sağlanması için 1954 yılında, başkan ve yardımcılarını atamak için profesörlerin onayını alma sistemini benimsedi. 1955 yılında, her fakülteyi temsil eden semboller birleştirildi ve günümüzde de kullanılabilir hale getirilmiştir. Ayrıca, Halk Sağlığı ve Kamu Yönetimi Lisansüstü Okulları bu dönemde kuruldu.
1955 yılında başlatılan üniversite giriş sınavları ile sadece en yüksek nitelikteki öğrenciler üniversiteye girmeye başladı. Genç ve tutkulu profesörler, Kore’de yükseköğretimin tartışmasız lideri olan bu üniversiteye katıldı.
Ülkede bozuk rejimin yasadışı seçimlerle demokrasinin temellerini tahrip ettiğinde, Seoul Ulusal Üniversitesi’ndeki profesörler ve öğrenciler, 19 Nisan Devrimi’ni başlattı. Bu hareket ilk başarılı örneklerden biridir. Ancak, bir yıl sonra hükümet darbesi meydana geldi ve askeri yönetimin özerkliğinin demokratikleşmesi için üniversite tarafından girişimler başlatıldı. Askeri hükümet, üniversitenin seçkin insan gücünü topladı ve onları ekonomik kalkınma planlarının uygulanması için seferber etti. Yalnızca profesörlerin rızası ile devlet başkanlığı atama sistemi reddedildi ve eğitimin özerkliği tamamen yasaklandı.
Öğrenciler demokrasi için gösteriler aracılığıyla askerî hükümetin diktatörlüğünü protestoya devam etti. Seoul Ulusal Üniversitesi'nde öğrenciler, Kore-Japonya Antlaşması’na itiraz etmek için 3 Haziran 1965’te bir gösteri başlattılar. Ayrıca bu dönemde, “On Yıllık Kalkınma Planı” 1968 yılında tamamlandı ve üniversitenin kampüsünün yeniden taşınması hazırlıklarına başlandı.
![[Resim: 43908401.jpg]](http://img811.imageshack.us/img811/9364/43908401.jpg)
Yeni Gwanak Kampüsü için 2 Nisan 1971'teki temel atma töreni
Üniversite Sisteminin Entegrasyonu: Şubat 1975’ten Aralık 1987’ye kadar ana kampüsün Gwanak’a taşınma süreci
Yongon-dong kampüsünde kalan Tıp ve Eczacılık fakülteleri ile Suwon’daki Ziraat Fakültesi dışında tüm fakülteler ve enstitüler, Şubat 1975’te şu anki Gwanak kampusüne taşındı.
Bu süreçte, fakülte organizasyonlarında bazı değişiklikler yapıldı: Sanat ve Edebiyat Fakültesi ve Ticaret Fakültesi, İnsani Bilimler Fakültesi’nden, Sosyal Bilimler’den, Fen Bilimleri’nden ve İşletme Yönetimi’nden ayrıldı. Artık, üniversite 15 fakülte, bir enstitü ve üç ihtisas okulu ile yeniden düzenlenmiştir.
Yapılan ölçümler, öğrenci sayılarını görkemli kılarken, üniversite kabul sayısını artırmak zorunda kaldı. Lise öğrencilerine verilen özel dersler yasaklandı. Sonuç olarak Gwanak kampüsü kendi öğrencilerinin büyüklüğünü gördü ve tesislerinin sıkıntısını yaşadı. Yeni tesislerin inşası, çok geç kurulmuş bir fon ile yapıldı ve kampüs neredeyse bir şantiye alanına döndü.
Ancak askeri hükümetin diktatörlüğüne karşı demokratikleşme hareketi yapan öğrenciler ve profesörler ile kampüste çok fazla huzur yoktu. Hükümet bile “Acil Tedbir No:9” ile üniversiteyi kapatmakla tehdit etti. Hükümet yetkilileri kampüste kuvvetlerini konuşlandırdı ve öğrenci gösterilerini yasaklamak için profesörleri seferber eden bir sistem kurdu. 30 Temmuz’da 1980 Eğitimi Yenileme Ölçümü ile ana giriş sınavı sistemi resmen dağıtıldı.
Seoul Ulusal Üniversitesi, askeri hükümet tarafından uygulanan politikalar nedeniyle Gwanak kampüsünün açılışının yakın gelecekte erteleneceği öngörüsünden sonra ilk kez “araştırma odaklı eğitimi” elde etmeyi amaçladı.
![[Resim: 47607667.jpg]](http://img87.imageshack.us/img87/6566/47607667.jpg)
SNU öğrencilerinin Mayıs 1980'de demokratik bir yönetim için yaptıkları gösteri
Üniversitenin Demokratikleşmesi: Haziran 1987’den “29 Haziran Demokratikleşme Deklerasyonu” ile askeri yönetimin Aralık 1999’da sivil demokratikleşme hareketine teslim olduğu süreç
Askeri hükümet, öğrencilerin sivil hareketlerini ve demokrasi özlemini daha fazla bastıramayacaklarını ve rejimin yıkılmasına yol açacağını fark etti. İktidardaki askeri partiden bir devlet başkanı adayı, kargaşayı önlemek amacıyla "29 Haziran Demokratikleşme Deklarasyonu"nu ilan etti. 6. Cumhuriyet’te askeri yönetim tarafından alınan sistem geri getirildi: üniversiteniin rektörü, tekrar profesörler tarafından seçilmeye başlandı ve profesörlerin konseyi restore edildi.
Şubat 1993’te “Sivil Yönetim” anlayışı ile, hükümete karşı gösteri yapmak nedeniyle atılan üniversite öğrencileri, yeniden üniversiteye kabul edildi. Sonuç olarak üniversite, istikrarlı ve normal bir hal almaya başlamış, çeşitli alanlarda birçok araştırma merkezi kurulmuştur. “Sivil Hükümet” sırasında, BK21 Project adında hükümet destekli bir eğitim geliştirme programı ilan edildi ve üniversiteler, uzmanlaşmış araştırma enstitüleri kurmayı ve güçlendirmeyi başarmış oldu.
![[Resim: 34716397.jpg]](http://img268.imageshack.us/img268/682/34716397.jpg)
SNU'da bir derslik, 2007
Ulusal Üniversite’den Küresel Bir Üniversiteye: 21. yüzyılın başlangıcı ve sonrası
1977 yılında kabul edilen “10 Yıllık Üniversite Geliştirme Programı” ile somutlaştırılmaya çalışılan okul için üç ideal özellik ilan edildi: “eğitimin üniversitesi, ulusun üniversitesi ve dünyanın üniversitesi.” "Enstitü-Merkezli Uluslararası Üniversitesi" olmak için harcanan çabaların bir parçası olarak, bu program 1995 yılında kabul edilen “2000’lerde Gelecek İdealler” haline geldi. Bu, 21.yüzyılın başında lisansüstü ve genel eğitim ile birlikte daha fazla vurgu yapılarak güncellendi. Böylece bu okul, dünya çapında bir araştırma lisansüstü eğitim merkezli bir üniversite haline gelmiştir.
2007 yılında, üç aşamadan oluşan net vizyonları ile “Uzun Vadeli Gelişme Planı” kabul edilmiştir: 2010 yılına kadar dünyadaki en yüksek düzeyde eğitim başarısının artırılması; 2015 yılına kadar disiplinler arası araştırmaya odaklanarak, araştırma yeteneğinin dünya standartlarında en yüksek seviyede kalmasını sağlama; 2025 yılına kadar dünya çapında bir araştırma üniversitesi olması için üniversiteye rehberlik etme.
Kaynak