yukari
Anket Saraydaki Mücevheri İzleme Sebebiniz Nedir?
Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Dizinin Konusu
39.60%
160 39.60%
Favori Oyuncum
6.93%
28 6.93%
Dizinin Çekim Yerleri
1.49%
6 1.49%
Dizi Oyuncu Kadrosu
3.96%
16 3.96%
Kore Kültürünü Yansıtması
25.50%
103 25.50%
Kore Dizisi Olması
14.11%
57 14.11%
Diğer Sebepler
8.42%
34 8.42%
Toplam: 404 100%
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saraydaki Mücevheri İzleme Sebebiniz?
Evet arkadaşlar sizin Saraydaki Mücevheri izleme sebebiniz???
Benim oyum Kore Kültürünü Yansitmasina. Dizi gerek yemek kültürü, gerek saray kültürü, gerek kiyafetler olsun tam anlamiyla dönemin Kore Kültürünü yansitmakta. Dizide benim en çok ilgimi çekende bu nokta olmustur.
Hakkınızı helal edin. ~
Dizideki olaylar tamamen sarayda geçiyor. Bunun yaninda dizi imparatora lezzetli yemekler hazirlamakla yükümlü egitilmis saray hizmetlilerini anlattigi için bir medeniyetin mutfak kültürünü yakindan taniyabilme olanagi bulabiliyorum. Giyimleri, nasil egitildikleri, nelerle yükümlü olduklarini açikça anlatan bu dizi renk, koku, tat gibi bir yemekteki üç temel öge hakkinda bizlere çesitli ipuçlari veriyor. Kullanilan mutfak malzemeleri, kömür atelisinin verdigi büyük lezzet, hizmetlilerin itinasi, ayri bir tat katmak için kullanilan bitki ve baharatlar benim sanki bir Kore belgeseli niteliginde. Otantik olarak karsimiza çikan bu dizi kisacasi bana ve bizlere hizmet kavramini gerektigi sekilde açikliyor. O günün kosullariyla sadece insanin kol kuvveti, sabri ve yetenegi ile meydana getirilen leziz tatlari merak etmemize ve ilgi duymamiza sebep oluyor.

Kore Tarihi,geleneksel mutfagi,geleneksel mimarisi,giyimi,müzigi hakkinda çok güzel bilgiler veriyor.Dizinin konusu çok ilgi çekici ve oyuncular da son derece basarili.Ancak Kore'ye ve Kore kültürüne ilgi duyan birisi olarak '' Kore kültürünü yansitmasi'' seçenegini daha uygun buldum...
Oyuncularila birlikte,Kore mutfagina ve sarayina iliskin bilgiler veren,Kore tarihini güzel bir bizimde yansitan bir dizi oldugu için..Smile
Farkli bir kültür !....
Dizide de bu bize gayet net bir sekilde ifade ediliyor.Yasayis, giyinis,davranis ...
Ayrica Korelileri izlemek bana keyif veriyorSmile
Benim için de en uygun seçenek;
"Kore Kültürünü yansitmasi"

Bu çığlık çığlığa dalgalar ve hüzünlü güzel martılar rüzgara çarpıp çarpıp gelip doluyorlar kalbime!

http://efsaneprens.com/
Efsane Prens WebSitesi
Bence bu dizi güzel bir kültürü ve bu kültürün içinde olan. saygi ve sevgiyi en iyi sekilde yansitan, hissettiren ve yasatan bir dizi...
Birde tarihi anlatmasi bunu çok güzel bir sekilde islemesidir.Belki de bizim kültürümüze yakin olduklari için izliyorum...
12 dk izleyebildim diziyi çünkü calisiyorum gündüzleri.Ama nedense bende Denizler Imparatoru havasi vermedi.Verseydi kesin takip derdim ama sarmadi beni.Onun için hiç bir sikki isaretleyemiyorum.Keske Jumong oynasaydi bunun yerine tabi tam olarak izleyebilirsem su diziyi o zaman birseyler anlayabilirim.
Kültür, bildiginiz gibi bir toplumun geçmisinden edindigi her türlü maddi ve manevi degerlerin sonraki nesillerce kullanilmasini saglayan canli bir mirastir.
Bu mirasa konu olan degerler, dizide de izledigimiz gibi Koreliler'in geçmis yasantisinin bir dönemini günümüzle tanistiriyor.Bu da, güzel bir kültür bilgisi birikimine sahip olmayi ve bu kültürel degerlere sahip çikilmasini sagliyor.
Bu ankette ana baslik KORE KÜLTÜRÜ(nü yansitmasi) olarak göze çarpiyor. Kültürün olmazsa olmasi insan, aktör-aktris rolünü üstlenen ve bu statüye sahip yine insan.Maddi deger örneklerini de dizinin mekanindaki yapilarin Kore Mimarisi'ni, giyilen kiyafetlerin de Geleneksel Kore Kültürü'nü yansitiyor.Bunlarin yaninda hiçbir zaman degismemis ve degisecegine de inanmayacagim manevi degerler, Kore Kültürü'nü ilgi çekici ve farkli kiliyor.
Tüm bu degerlere sahip çikilmis ki bugün Kore markalasmis bir ülke.Sizce de öyle degil mi?Smile
K-Drama, K-News...
Demek istedigim Kore Kültürü'nü YansitmasiSmile
Tamamen tesadüf.Can sikintisindan kanaldan kanala atlarken,çildirmama ramak kalmisdiki,basrolde oynuyan(Yeong-ae Lee:icon_redfaceSmile kisiyi görmemle birlikte diziyi izlemeye basladim.Lost disinda dizi izlemeyen,sikici bulan ,pembe dizilerden nefret eden(Saraydaki mücevher kesinlikle pembe dizi degil kisisel düsüncem) ,denizler imparatoru ve bilumum uzakdogu dizisinden tiksinen bendeniz, Saraydaki mücevherin bölümlerini kaçirmamak için azami gayret sarfediyor.Ölecegim aklima gelirdide,böyle birsey olacagini tahmin bile edemezdim.
Kore tarihi ve kültürünü yansitmasi,azda olsa bizim kültürümüze benzemesi,yemekleri hakkinda detayli bilgilerin verilmesi(laf olsun bölüm dolsun seklinde degil,kesinlikle takdirimi kazandilar)diziyi izlememin sebeblerinden.
Fakat en önemlisi Yeong-ae Lee.:icon_redface: Diziyi izlememin en önemli sebebi.Baska biri olsaydi sanirim bu diziyi izlemezdim.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi