18-01-2009, Saat: 16:58
(Son Düzenleme: 15-07-2013, Saat: 23:18, Düzenleyen: yalin-tugce.)
Samgyetang / 삼계탕
(Ginsengli Tavuk Çorbası)
Samgyetang diğer ismi ile ginsengli tavuk çorbası geleneksel bir Kore yemeğidir. Bir adet piliç, Kore’ye özgü çabuk pişen bir tür pirinç ve cinsengin bir arada haşlanmasıyla yapılır. Bu karışımın içine jujube meyveleri, zencefil ve sarımsak ilave edilir. İsteğe ve mevsime bağlı olarak bu maddelerin yanında yöreye özgü çeşitli bitkiler ve karışımlar da konabilir.
![[Resim: apmr.jpg]](http://img17.imageshack.us/img17/5470/apmr.jpg)
Çorbanın içilme mevsimi yaz mevsimidir. Kolay hazmedilebilmesinin yanında sıcak geçen yaz günlerinde bedeni olarak fazla güç harcayan insanın ihtiyacını bir öğünde karşılayabilmesi nedeniyle tercih edilir. Büyük restoranlarda genelde ana yemek olarak verilir.
Malzemeleri:
Çeviri bana ait olup wikipedia kaynağıdır.
![[Resim: acs6.jpg]](http://img27.imageshack.us/img27/6706/acs6.jpg)
Bunlar da jujube meyveleri: (Çine özgü)
![[Resim: 7iqz.jpg]](http://img844.imageshack.us/img844/7435/7iqz.jpg)
ENGLISH
Samgyetang is a ginseng chicken soup. For making samgyetang, a whole young chicken is stuffed with glutinous rice and boiled in a broth of Korean ginseng, dried seeded jujube fruits, garlic, and ginger. Depending on the recipe, other medicinal herbs such as wolfberry (gugija), Codonopsis pilosula (dangsam), and Angelica sinensis (danggwi) may also be added.
Samgyetang is held in Korea to be not only a cure for physical ailments but a preventer of sickness. Many Koreans enjoy it in summer. Specialty restaurants common in Korea serve nothing but Samgyetang.
Kaynak / Source
(Ginsengli Tavuk Çorbası)
Samgyetang diğer ismi ile ginsengli tavuk çorbası geleneksel bir Kore yemeğidir. Bir adet piliç, Kore’ye özgü çabuk pişen bir tür pirinç ve cinsengin bir arada haşlanmasıyla yapılır. Bu karışımın içine jujube meyveleri, zencefil ve sarımsak ilave edilir. İsteğe ve mevsime bağlı olarak bu maddelerin yanında yöreye özgü çeşitli bitkiler ve karışımlar da konabilir.
![[Resim: apmr.jpg]](http://img17.imageshack.us/img17/5470/apmr.jpg)
Çorbanın içilme mevsimi yaz mevsimidir. Kolay hazmedilebilmesinin yanında sıcak geçen yaz günlerinde bedeni olarak fazla güç harcayan insanın ihtiyacını bir öğünde karşılayabilmesi nedeniyle tercih edilir. Büyük restoranlarda genelde ana yemek olarak verilir.
Malzemeleri:
Çeviri bana ait olup wikipedia kaynağıdır.
![[Resim: acs6.jpg]](http://img27.imageshack.us/img27/6706/acs6.jpg)
Bunlar da jujube meyveleri: (Çine özgü)
![[Resim: 7iqz.jpg]](http://img844.imageshack.us/img844/7435/7iqz.jpg)
ENGLISH
Samgyetang is a ginseng chicken soup. For making samgyetang, a whole young chicken is stuffed with glutinous rice and boiled in a broth of Korean ginseng, dried seeded jujube fruits, garlic, and ginger. Depending on the recipe, other medicinal herbs such as wolfberry (gugija), Codonopsis pilosula (dangsam), and Angelica sinensis (danggwi) may also be added.
Samgyetang is held in Korea to be not only a cure for physical ailments but a preventer of sickness. Many Koreans enjoy it in summer. Specialty restaurants common in Korea serve nothing but Samgyetang.
Kaynak / Source