yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Samgyeopsal / 삼겹살
#1

Samgyeopsal / 삼겹살

[Resim: 1094857220.jpg]

Yemeğin ismi, ette görülen üç katmana işaret edilerek "üç (sam; 삼) katmanlı (gyeop; 겹) et (sal;살)," olarak çevrilebilir.

Samgyeopsal (삼겹살), meşhur bir Kore yemeğidir. Genellikle akşam yemeği olarak servis edilir, domuzun karın etinden (pişmemiş domuz pastırmasına benzer) oluşur. Et salamura yapılmamış veya baharatla terbiyelenmemiştir ve yemek masasındaki ızgarada pişirilir. Yemek yiyenler genellikle eti kendileri pişirir ve ızgaradan direkt yerler.

Tüketimi

Tüketilmeden önce, büyük et dilimleri et makası yardımıyla lokma boyutunda parçalara bölünür. Sıklıkla tercih edilen tüketim biçimi, eti pismiş pirinç ve ssamjang ile marul veya yabani yaprağın üzerine koymak ve sarıp yemektir. Buna genellikle sangchu-ssam (상추쌈) denir.

Ezmeler

Samgyeopsal neredeyse her zaman yaklaşık iki tür ezmeyle servis edilir.
Bunlardan biri, Kore kırmızı biberi (gochujang; 고추장), Kore soyası (doenjang; 된장), susam yağı (참기름) ve diğer bileşenleri içeren ssamjang (쌈장) ezmesidir. Diğeri ise tuz ve susam yağından yapılan bazen ayrıca az miktarda karabiber eklenen gireumjang’dır (기름장). Genellikle ssamjang, sebze garnitürleriyle; gireumjang ise et, sade bir şekilde tüketilirken tercih edilir.

Garnitürler

Samgyeopsal’a eşlik eden en yaygın garnitür marul (sangchu; 상추) ve dilimlenmiş çiğ sarımsaktır. Ama diğer yabani yapraklar (kkaennip; 깻잎), dilimlenmiş yeşil biber, Kore tarzı yeşil soğan salatası, dilimlenmiş çiğ soğan ve yıllanmış kimchi (mugeunji; 묵은지) gibi diğer garnitürlerle de sıklıkla servis edilir. Sarımsak, soğan ve kimchi etle birlikte kızartılabileceği gibi pişmiş etin yanında çiğ olarak da tüketilebilir. Ayrıca etle birlikte Soju da, Kore’nin geleneksel alkollü içeceği, sıklıkla tüketilir.

Çeviri: Orion-gng

Kaynak: Wikipedia


[Resim: 31717122089107822898122.jpg]

English

The name can be translated as "three (sam; 삼) layered (gyeop; 겹) meat (sal;살)," of course hinting at the three layers that are visible in the meat.

Samgyeopsal (삼겹살) is a popular Korean dish. Commonly served as an evening meal, it consists of thick, fatty slices of pork belly meat (similar to uncured bacon). The meat is not marinated or seasoned, and cooked on a grill at the diners' table. Usually diners grill the meat themselves and eat directly from a grill.

Consumption

Prior to consumption, the large slices of meat are cut into smaller bite-sized pieces with scissors. A common way to consume samgyeopsal is to place a slice of the cooked meat on a leaf of lettuce and/or a perilla leaf with some cooked rice and ssamjang, and to roll it and eat it. It is usually called sangchu-ssam (상추쌈).

Dipping Sauces

Samgyeopsal is almost always served with at least two kinds of dipping sauces. One is ssamjang (쌈장), a paste consisting of Korean chili paste (gochujang; 고추장), Korean soybean paste (doenjang; 된장), sesame oil (참기름), and other ingredients. The other is gireumjang (기름장), made with salt and sesame oil, sometimes also with a small amount of black pepper. Usually ssamjang is used when a diner eats samgyeopsal with vegetable accompaniments, and gireumjang when a diner wants to taste the cooked meat itself.

Accompaniments

The most common accompaniments for samgyeopsal are lettuce (sangchu; 상추) and sliced raw garlic. But very often the meat is served with other accompaniments such as perilla leaves (kkaennip; 깻잎), sliced green chili peppers, Korean-style green onion salad, sliced raw onions, and aged kimchi (mugeunji; 묵은지). Garlic, onions, and kimchi can be either grilled with the meat or consumed raw with the cooked meat. Soju, a traditional Korean alcoholic beverage, is also very often consumed with the meat.

Source: Wikipedia
Cevapla
#2
[Resim: samgyeopsal.jpg]

[Resim: 31717122088831156259122.jpg]

[Resim: koreanbarbecuesamgyeops.jpg]

[Resim: 800pxkoreancuisinesamgye.jpg]

[Resim: 26479481.png]
Cevapla
#3
[Resim: 3451849874d74fc85135.jpg]

[Resim: 94715055.jpg]

[Resim: img0426pb.jpg]
Cevapla
#4
[Resim: mg0708s.jpg]

[Resim: 31717122089097822899122.jpg]

[Resim: 31717122088854489590122.jpg]

[Resim: 31717122088847822924122.jpg]

[Resim: 31717122088834489592122.jpg]
Cevapla
#5
Böyle kültürel bir bilgiyi bizlere gösterdigin için tesekkürler.Gerçekten güzel bir paylasim....



Kanatlarımız var da uçmaya mı çalıştık?
Ya da düşmek bitmezken uçmaya mı alıştık?
Gözlerimiz bundan mı her daim yukarıda.Uçmaya çalışırken kırıldı kanadımız.
Bir medeniyet düşün düşmeyi uçmak sanan.Bir kanat düşün düşmek için olmayan.
Bir rahmet düşün alemleri kaplayan.

HYUN JOONG~RAİN



Cevapla
#6
Tanitim için tesekkürler Ayse'mSmile
Çok degisik tadlara açik oldugum söylenmez ama görünüs olarak güzelSmile
SO Jİ SUB <3


Cevapla
#7
Ayse'm tanitim için tesekkürler domuz eti olmasa daha iyi olurdu izgarada kendin pisir masada sicak sicak ye Abaza

-Tatsuya Ueda-
KAT-TUN


Yosu F.CUZ'u seviyor (:
❤ afazi ❤ Ho Min ❤
Cevapla
#8
Tanitim için tesekkürler Ayse.Onay

~~THE LIFE IS BETTER WITH KOREA-FANS ~~



Cevapla
#9
Tanitim için tesekkürler Smile Domuz eti olmasaydi yiyebilirdim Smile


••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑••

Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity

•●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens
Cevapla
#10
Konu için tesekkürler Sarhos
my angel, my girl, my sunshine 
[Resim: 0iMPVWt.png]
[Resim: DyRG0o.gif]
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi