17-11-2012, Saat: 21:28
(Son Düzenleme: 19-08-2013, Saat: 15:55, Düzenleyen: minho_k-oppa.)
Saeujeot / 새우젓
![[Resim: ks3x.jpg]](http://img211.imageshack.us/img211/1229/ks3x.jpg)
Malzemeler:
150- 175 gr karides
2 çay kaşığı misket limonu suyu
2 çay kaşığı Gochujang
2 çay kaşığı soya sosu
6 çay kaşığı şeker
Bir miktar susam yağı
1 baş brokoli
1 büyük havuç
1 kırmızı soğan
1 büyük kırmızı biber
Yapılışı:
* Brokoliyi kesin ve içine hemen hemen aynı boyutlarda kesilmiş havucu ekleyin.
* Soğan ve kırmızı biberi dilimleyin.
* Sosu karıştırın.
* Dondurulmuş kullanıyorsanız karidesleri çözün ve yıkayın.
* Tavada orta ateşte bitkisel yağ ile yaklaşık 3 dk sebzeleri soteleyin.
* Doğranmış soğan ve kırmızı biberi ilave edip soğanlar terleyene kadar pişirin.
*Karidesi ekleyip pembeleşene kadar yaklaşık 2 dk pişirin ve
sosu ekleyip iyice karıştırın.
*Sos kaynadıktan sonra 1 dk kadar bekleyip ocaktan alın.
*Beyaz pirinç üzerinde servis edin.
Pişirmesinin kolay olmasının yanında oldukça da lezzetlidir. Yemeğin rengi ve içindeki Gochujang biraz göz korkutucu olsa da hiç de acı değildir.
Çeviri: soojong
Kaynak
English
Ingredients
150-175g shrimp
2 tbsp lime juice
2 tbsp Gochujang paste
2 tbsp soy sauce
2 tsp sugar
few dashes sesame oil
1 head of broccoli
1 large carrot
1 red onion
1 large chilli
* Cutt the broccoli and carrot into roughly the same sized chunks
* Slice the onion and chilli
* Mix the sauce
* Defrost (if you’re using frozen) and wash the shrimp
* In a pan with vegetable oil over medium-high heat, stir-fry the vegetables for about 3 minutes
* Add the sliced onion and chilli and cook until the onions start to sweat
* Add the shrimp and cook until they are pink, about 2 minutes
* Add the sauce mix and stir well
* Let the sauce bubble for about a minute then turn off the heat
* Serve over white rice
Besides being so easy to cook, it’ s also very tasty. I know the colour might be a bit intimidating, especially since Gochujang is basically hot chilli paste but it was not spicy in the least.
Source
![[Resim: ks3x.jpg]](http://img211.imageshack.us/img211/1229/ks3x.jpg)
Malzemeler:
150- 175 gr karides
2 çay kaşığı misket limonu suyu
2 çay kaşığı Gochujang
2 çay kaşığı soya sosu
6 çay kaşığı şeker
Bir miktar susam yağı
1 baş brokoli
1 büyük havuç
1 kırmızı soğan
1 büyük kırmızı biber
Yapılışı:
* Brokoliyi kesin ve içine hemen hemen aynı boyutlarda kesilmiş havucu ekleyin.
* Soğan ve kırmızı biberi dilimleyin.
* Sosu karıştırın.
* Dondurulmuş kullanıyorsanız karidesleri çözün ve yıkayın.
* Tavada orta ateşte bitkisel yağ ile yaklaşık 3 dk sebzeleri soteleyin.
* Doğranmış soğan ve kırmızı biberi ilave edip soğanlar terleyene kadar pişirin.
*Karidesi ekleyip pembeleşene kadar yaklaşık 2 dk pişirin ve
sosu ekleyip iyice karıştırın.
*Sos kaynadıktan sonra 1 dk kadar bekleyip ocaktan alın.
*Beyaz pirinç üzerinde servis edin.
Pişirmesinin kolay olmasının yanında oldukça da lezzetlidir. Yemeğin rengi ve içindeki Gochujang biraz göz korkutucu olsa da hiç de acı değildir.
Çeviri: soojong
Kaynak
English
Ingredients
150-175g shrimp
2 tbsp lime juice
2 tbsp Gochujang paste
2 tbsp soy sauce
2 tsp sugar
few dashes sesame oil
1 head of broccoli
1 large carrot
1 red onion
1 large chilli
* Cutt the broccoli and carrot into roughly the same sized chunks
* Slice the onion and chilli
* Mix the sauce
* Defrost (if you’re using frozen) and wash the shrimp
* In a pan with vegetable oil over medium-high heat, stir-fry the vegetables for about 3 minutes
* Add the sliced onion and chilli and cook until the onions start to sweat
* Add the shrimp and cook until they are pink, about 2 minutes
* Add the sauce mix and stir well
* Let the sauce bubble for about a minute then turn off the heat
* Serve over white rice
Besides being so easy to cook, it’ s also very tasty. I know the colour might be a bit intimidating, especially since Gochujang is basically hot chilli paste but it was not spicy in the least.
Source