yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saemangeum / 새만금

Saemangeum / 새만금

[Resim: 777139image21.jpg]

Saemangeum (denizden toprak kazanma)ıslah projesi Kore’nin batı kıyılarındaki gelgit düzlüğünün ıslahı amacıyla 1991 de başladı. Proje bölgeye mega şehir Seoul’ un kara kitlesinin yaklaşık %75 i kadar toprak kazandırmayı hedefliyor. ''Saemangeum" kelimesi Gimje-Mangyeong Seti’ ni yenileme ve genişletme anlamını taşıyor. Dünya standartlarındaki kentsel kompleks ile ıslah edilmiş arazi üzerinde endüstri, turizm ve çevre ile bütünleştirilmiş gelişmeler hedefleniyor. Amsterdam ve Venedik gibi ünlü liman şehirleri model alınarak, hükümet tur ve eğlence, uluslararası işler, bilim ve yenilenebilir enerji tesisleri kurmayı planlıyor.

Saemangeum Projesi’nin Genel Açıklaması

Amaç: Bölgeyi Kuzeydoğu Asya’nın tartışılmaz ekonomik merkezi içine sokmak için geliştirmek,
Yer: Buan-gun, Gimje-si ve Gunsan-si in Jeollabuk-do ve çevreleyen araziler
Arazinin Boyutları: 28,300 hektarlık toprak ve 11,800 hektarlık tatlı su gölü olmak üzere toplam 40,100 hektar.

Proje Dönemleri
1.Aşama: Set İnşası(1991-2008)
2.Aşama: Islah edilmiş toprağın geliştirilmesi

Saemangeum Geliştirme Senaryoları

(Final projesine Aralık 2009’ da karar verilmiş olacak)

Senaryo 1:
Sha- Ring City yayılan ışınlar veya esmerkezli desenler biçiminde merkez bir çember şeklinde uzanıyor.
Senaryo 2:Dolunay şeklinde şehir
Senaryo 3:Delta şeklinde şehir

Çeviri:bigbang27

*Kaynak

~~~~~~

English

Introduction

The Samangeum (새만금) reclamation project began in 1991 with the goal of reclaiming the tidal flat off Korea’s west coast. The project is creating land that will add to the region approximately 75% of the landmass of the mega-city of Seoul. The word "Saemangeum" carries the meaning of “renewing and expanding the Gimje-Mangyeong Embankment”. A world-class urban complex is slated for development on the newly reclaimed land, integrating industry, tourism and the environment. Modeled upon such famous waterfront cities as Amsterdam and Venice, the government is planning to create clusters of facilities for tour and leisure, international affairs, science and renewable energy.

Overview of Saemangeum Project

* Purpose: To develop the region into the undisputable economic hub of Northeast Asia
* Location: Buan-gun, Gimje-si and Gunsan-si in Jeollabuk-do and surrounding areas
* Size of the area: 28,300 hectares of land and an 11,800 hectare fresh water lake for a total of 40,100 hectares

* Project period

Phase 1: Embankment building (1991~2008)
Phase 2: Developing of reclaimed land (2009~2020)

Saemangeum Development Scenarios

(The final project will be determined on December, 2009)

Scenario 1: Sha-Ring City lying in a radial or concentric pattern sharing a central ring
Scenario 2: Full-Moon Shaped City
Scenario 3: Delta Shaped City

Source*

[Resim: 777144image21.jpg]

[Resim: 777148image21.jpg]

[Resim: 777150image21.jpg]

[Resim: 777153image21.jpg]

[Resim: 777154image21.jpg]

[Resim: 777203image21.jpg]

[Resim: 777205image21.jpg]

[Resim: 777156image21.jpg]

[Resim: 777158image21.jpg]

[Resim: 777161image21.jpg]

Çok farkli bir tanitim, emegine saglik arkadasim. Alkis
Çok güzel bir tanitim olmus. Ellerinize saglik. Biggrin

safiyeee {Birtanem}

weba | muzur
Çok farkli bir proje. Ilgi çekici gerçekten. Bizleride bu konu hakkinda bilgilendirdigin için çok tesekkür ederim canim. Emegine saglik. Alkis

TÜRKİYE ℂ⋆
Çok güzel bir tanitim olmus. Tesekkürler. Onay
[Resim: 9340.png]
Adi ve senaryolari ilginçmis gerçekten. Emegine saglik. Tanitim için tesekkürler. Onay

в2ѕт & втσв & м4м ♥ cυвє ƒαмιℓу ♥

Instagram & Facebook

Çok farkli bir projeymis. Büyük bir projeye benziyor. Tanitim için tesekkürler. Onay
Tanitim için tesekkürler Hatice. Onay

~~THE LIFE IS BETTER WITH KOREA-FANS ~~

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi