yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 3 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Religion in South Korea
#51
Ateist orani oldukça fazlaymis, Budizm'in Samanizmle harmanlanabilmesi gayet dogal çünkü bizim de dinimizin içinde de Orta Asya'dan getirdigimiz bazi ritüeller halen uygulaniyor, Hristiyanlik oldukça yayilma göstermis elbette bunda misyonerlerin büyük payi olmus.Dünyanin en büyük kilisesinin Seoul'de olmasi da baska bir özellik.
Samanizm'in bir din degil de bir ögreti oldugu ögretildi bizlere okulda. Orta Asya'da iken Göktanri dinine mensupduk, fakat bazi dini yaptirimlarimiz Samanizm özelliklerini sürdürüyor ülkemizde. Belki de bu yüzden iki toplumun bu kadar benzedigini düsünüyorum. Diger dinlerden de pek çok insanin da oldugu görülüyor. Aslinda bu hosuma gitti, toplumda bu konuda hosgörünün yaygin oldugunu düsündürdü bu durum bana.
Gerçek düsüncem ise dini ne olursa olsun insanlarin gerçek etik kurallarinin bulunmasi gerektigi, Tanri inanci herkesin içinde vardir, bunu nasil yasayacagi ise kendi tercihidir. Bu açidan Güney Kore'nin dini yapisinin düsüncemi yansittigini hissettim. Onay
Bu güzel bilgilendirme için çok tesekkür ederiz. Alkis
Cevapla
#52
Ateistligin %46'dan fazla oldugunu düsünüyorum.Simdiye kadar sadece bir tane[Hristiyan Koreli arkadasim oldu,geri kalani Ateist.
Çık gel bir kez daha beni bozguna uğrat...
Cevapla
#53
Güzel bir konu olmus. Emegine saglik Sinan abi. Alkis
Cevapla
#54
Güzel bir konu. Opucuk Paylasim için tesekkürler. Onay
Cevapla
#55
Bilgi için tesekkürler.
KINGDOM
[Resim: SWIY7k8.gif]
Cevapla
#56
Bilgiler çok güzel.Paylasim için tesekkürler.Onay
Cevapla
#57
Din kisiye özgüdür,Allah ve kulu arasindadir.Inanir ya da inanmaz.Herkes kendinden sorumludur.Neden Ateist,neden Budist sorgulamak bize düsmez.

Güzel konu,tesekkürler. Smile

Cevapla
#58
Paylasim için tesekkürler. Onay
Cevapla
#59
Dünyada Ateist orani Koreninkinden daha yüksek ya da ayni oranlarda birçok ülke bulunmaktadir. Istatiklere göre de bu ülkelere de okuma-yazma, toplumsal rahatlik, sosyal rahatlik açisindan en üstte bulunan ülkelerdir. Istisnalar var tabi ki örnegin yüzde 81 Ateist oraniyla 2. olan Vietnam gibi. Ateizm dünyanin 4. büyük inancidir ve su anda bu sayfaya girebilmemizi saglayan ya da günlük hayatimizda yasamimizi kolaylastiran birçok bulusta yine Ateistlere aittir.
Cevapla
#60
Daha önceden uyarisi yapilmisti. Forum kurallarina dayanarak forumumuzda din ve siyaset içerikli konulara girmek, üzerinde tartismalar yapmak, forumu amacindan saptiracagindan yasaklanmistir.

Kabul edilebilir olsa da olmasa da mevcut durum hakkinda olan bilgiler paylasilmistir.

UYGUN OLMAYAN MESAJLAR SILINECEKTIR!

Bilgilerinize arz ederim.
www
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi