yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RealPlayer Ile Video Indirme,GomPlayer'dan Resim Çekme ve Photoshop CS2 Ile Gif Yapma
Benim gif yaparken kullandigim yöntemi anlatacagim arkadaslar biraz karmasik gelebilir ama alisinca maximum 3 dakika da çerçeveli gif yapabiliyorsunuz.(Ben psd siz 1 dk da yapabiliyorum alisinca kolay) Daha farkli yöntemler olmasina ragmen ben bu yöntemle daha pratigim.

Öncelikle bilgisayarinizda RealPlayer ve GomPlayer programlarinin yüklü olmasi gerekir google da aratirsaniz kolayca bulabilirsiniz.

RealPlayer programi YouTube,dailymation gibi sitelerden kolayca begendiginiz videolari indirmenizi saglar. Yapmaniz gereken videonun üzerine sag tiklayip Download This Video To RealPlayer yazan yere tiklamak.

Açilan küçük pencerede videonuzun yüklenmeye basladigini görürsünüz tamamlandiktan sonra My library tiklayin.

Bilgisayarinizdaki video klosöründe RealPlayer download kisminda videonuzu görebilirsiniz.

Videomuzu indirdik gelelim resim çekmeye indirdigimiz videoyu GomPlayer programi ile açin sag tiklayip Video/Advanced Screen Capture tikliyoruz.

Açilan pencerede Burs Capture Image çekeceginiz resim sayisini belirler maximum 999 tane sayisini girdikten sonra Burst Capture tiklayin

Resimlerinizi Belgelerim/gomplayer/capture kisminda görebilirsiniz istemediklerinizi fazlalik gördüklerinizi silebilirsiniz.

Artik gelelim Photoshop CS2 ile gif yapmaya ImageReady kismini açin.
File/import/Folder as Frames'i tiklayin ve resimlerimizi kaydettigimiz belgelerim/gomplayer/capture seçin.

Resimlerimiz gif yapimina hazir bir sekilde sirali geldigini görmüssünüzdür.Bu asamadan sonra ben Photoshop kismina geçerek yapiyorum.

[Resim: qhRJL.png]
Twitterım
OneLeN wiseacre_daisy elif35.5 éhl@ S?L?N puduhepa1307 wishne ROCK PRENSESİ

Devami:

Gifi Photoshop kismina tasidiktan sonra File/New yapip 100*100 lük transparent bir sayfa açiyorum.

Gifimizin boyunu Image/Image size ile küçültüyoruz.

Sonra layer kisminda klavye den shift tusuna basarak bütün layerlerimizi seçiyoruz.

Move Tool ile gifimizi transparent sayfaya tasiyoruz.

Sonra Animation kisminda play tusuna benzer kisma tiklayip Make frames from layers kismina tikliyoruz.

PSD isterseniz PSD ekleyin ve gelelim çerçeve kismina çerçevemizi File/Open'a tiklayip açin Animation penceresindeki ilk layerin tikli olduguna dikkat ederek Move Tool ile çalismamizin üzerine tasiyin.Bazi çerçevelerin içi dolu oluyor o dolu kismi Magic Wand Tool ile seçip delete yapiyoruz. Benim kullandigim çerçevenin içi bostu ama ben yinede resimli gösterdim anlamaniz için.

Çerçevemizi yaptigimiza göre artik kaydedebiliriz ilk basta ImageReady den Photoshop'a geçmistik simdi ImageReady geçecegiz klavye kisayolu shift+ctrl+M dir

Ve geldik kaydetmeye File /Save Optimized As tiklayip kaydediyoruz.

Buda anlatim sirasinda olusan çalismam (isteyen kullanabilir)

[Resim: ss501hyun.gif]

Anlatimim çok iyi olmamamasina ragmen elimden geldigince bildiklerimi paylastim kötü anlatimimdan dolayi simdiden özür dilerim. Bu yöntem ile video indirme,resim çekme ve Çerçeveli gif yapiminda size yardimci olmasi dilegiyle.
leeseo-jin(Sule)
Twitterım

paylasim için tesekkürlerOnay isimin daha az oldugu bir gün denemek isterim Smile
(04-08-2010, Saat: 17:21)S.T. yazdı: paylasim için tesekkürlerOnay isimin daha az oldugu bir gün denemek isterim Smile

Tavsiye ederim ilk basta biraz ugrasiyorsun lakin sonra 3 dakikada yapabiliyorsun.
Twitterım

Tanitim için çok tesekkürler..
Gerçekten çok iyi bir konuya deginmissin Smile
Bu konuda benim kafam karisikti..
Sanirim artik becerebilirim ^^

(04-08-2010, Saat: 17:36)TiLsimLi~ߣߣk yazdı: Tanitim için çok tesekkürler..
Gerçekten çok iyi bir konuya deginmissin Smile
Bu konuda benim kafam karisikti..
Sanirim artik becerebilirim ^^

Rica ederim eger problemleriniz olursa resmini buraya eklerseniz yardimci olmaya çalisirim.
Twitterım

Paylasim için çok tesekkürler. Smile
Bir sorum olacakti, peki ben 4 dakikalik bir videoda istedigim yeri nasil bilip Gom da o kisimlarin resmini nasil çekecegim?
Bide sadece CS2'ylemi oluyor CS3 de olmuyor mu?
SS501 SS501 SS501
2PM 2PM 2PM
(04-08-2010, Saat: 19:24)H.AND.E yazdı: Paylasim için çok tesekkürler. Smile
Bir sorum olacakti, peki ben 4 dakikalik bir videoda istedigim yeri nasil bilip Gom da o kisimlarin resmini nasil çekecegim?

Canim CS3 ilede oluyor fakat onun yöntemi farkli onu baska bir arkadasimiz anlatmis su verdigim linkte.

http://www.korea-fans.com/forum/videodan...35887.html

Bende CS2 ile olani anlattim canim benim gifi yaptigim videoda SS501 klibindendi videonun dakikasi hiç önemli degil sen video yu izlerken begendigin kismi alicaksan yukarida açikladigim gomplayerdan açilan video sag tiklayip video/advanced screen capture tiklayip istedigin yeri burs capture tikliyarak alabilirsin resim sayisinida sen belirlersin burs capture image kismindan 3. ve 4. spoilerin içindeki resimlerde gösteriliyor.
Twitterım

(04-08-2010, Saat: 21:23)leeseo-jin yazdı:

Canim CS3 ilede oluyor fakat onun yöntemi farkli onu baska bir arkadasimiz anlatmis su verdigim linkte.

Bende CS2 ile olani anlattim canim benim gifi yaptigim videoda SS501 klibindendi videonun dakikasi hiç önemli degil sen video yu izlerken begendigin kismi alicaksan yukarida açikladigim gomplayerdan açilan video sag tiklayip video/advanced screen capture tiklayip istedigin yeri burs capture tikliyarak alabilirsin resim sayisinida sen belirlersin burs capture image kismindan 3. ve 4. spoilerin içindeki resimlerde gösteriliyor.

Yardimin için çok tesekkürler. Deneyecegim insallah beceririm. Smile
SS501 SS501 SS501
2PM 2PM 2PM
(04-08-2010, Saat: 23:55)H.AND.E yazdı:
(04-08-2010, Saat: 21:23)leeseo-jin yazdı:

Yardimin için çok tesekkürler. Deneyecegim insallah beceririm. Smile

Insallah canim eger sorun çikarsa resmini çekip eklersen buraya sorunun ne olduguna beraber bakariz. Onay
Twitterım

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi