Ben de bu diziyi izlemek isterdim zira Dong Yi dizisinde de hep Kraliçe Inhyeon'un hikayesi bana daha ilgi çekici gelmisti.

Ayrica dizide kraliçeye fazla yer verilmemesine ragmen ben bu duyguya kapilmistim.

Zira Dong Yi yerine Inhyeon'u izlemek isterdim...
Tarihi bilgilere göre dogru mu bilemesemde Lady Jang Dong Yi'den çok Inhyeon'la mücadele içinde... Jang ile Dong Yi karsi karsiya olmuyor. Joseon'un en erdemli kraliçesi olarak biliniyor Ihnyeon...

Ayrica yardimcilarindan biri onun çektigi acilari anlatan bir kitap yazdigi için hakkinda en fazla bilgiye sahip olunan kraliçe...
Dong Yi'yi de Inhyeon'dan dolayi vicdan azabi çeken Kral Sukjong içten bir sekilde kraliçe için dua ederken gördügü için cariyesi yapiyor... Kimi yerlerde bu durumu kralin Inhyeon'u onurlandirmak için yaptigi yaziyor...Çünkü Dong Yi Inhyeon'un hizmetçisi... Dong Yi Inhyeon'un güvenini kazaniyor...Hatta Inhyeon'un ölümü ardindan 3. kraliçe olan InWon(Sanirim adi buydu

) dizideki gibi Dong Yi'nin oglunu hep destekliyor...Sukjong ölüyor,Jang'in oglu kisa bir süre tahtta durup,ölüyor...Yerine Dong Yi'nin oglu geçiyor...Inwon onursal kraliçe olarak adlandirilip Jang'in oglu yerine Dong Yi'nin ogluna tüm gücüyle destek veriyor... Sonuç olarak Dong Yi'nin oglu Kral Yeong Jo olarak tahta geçiyor.
Pek bir uzun anlatmis olsam da tarihi bilgilere baktigimda Inhyeon'un hikayesi hep bana daha ilgi çekici gelmistir.Zira dizide de en sevdigim karakter de Inhyeon.