06-02-2011, Saat: 1:36
(Son Düzenleme: 02-07-2012, Saat: 21:54, Düzenleyen: masal durgun.)
Gevrek Tatlı Patates Kızartması / Ppottetto (뽀떼또)
![[Resim: ppottetto4.jpg]](http://img511.imageshack.us/img511/5507/ppottetto4.jpg)
Malzemeler
1 tatlı patetes
Bitkisel yağ
Yapılışı
1. Tatlı patatesin kabuğunu soyun. Durulayın, suyunu süzün ve kağıt havlu ile kurulayın.
2. 1/3 - 1/4 inç kalınlığında 5-6 inç uzunluğunda ince dilimler halinde kesin.
3. Derin bir tavaya ya da kızartma tavasına 5 bardak kanola yağı (yada bitkisel yağ) koyun ve yaklaşık 7-8 dakika ısıtın.
4. Kızgın yağa tatlı patates dilimlerini ekleyin. 6-8 dakika gevrek ve kızıl kahverengi oluncaya kadar tavada kızartın.
5. Fazla yağı çıkarmak için bir havlu kağıda koyun ve servis edin.
Gevrek Şekerlenmiş Tatlı Patates / Matang (마탕)
![[Resim: maataangplate1.jpg]](http://img171.imageshack.us/img171/3940/maataangplate1.jpg)
Malzemeler
1 tatlı Kore patatesi
Bitkisel yağ
Şeker
Siyah susam tohumları
Yapılışı
Tatlı patateslerinizi hazırlayın
1. Bir tatlı Kore patatesini soyun.
2. Durulayın, kağıt havlu ya da pamuklu bir bez ile kurulayın.
3. 2 inch genişliğinde ve ½ inch kalınlığında düzgün kenarlı üçgen parçaları şeklinde dilimleyin.
4. Derin bir tavaya ya da kızartma tavasına 5 bardak bitkisel yağı koyun ve kızdırın.
5. Tatlı patates parçalarını 6-8 dakika kızıl kahverengi olana kadar normal ateşte kızartın.
Kaplama Şurubu Yapımı
1. Derin bir tavaya 1 çorba kaşığı bitkisel yağı tavanın etrafında hareket eden yağ ile yayın.
2. ¼ fincan beyaz şekeri yağın üzerine eşit miktarlarda serpin.
3. Birkaç dakika orta ateşte kızdırın.
4. Şeker erimeye başladığında, şeker altın-kahverengimsi şurup olana kadar kısık ateşte 7-8 dakikadan fazla kaynatın.
Birlikte koyun
1. Yanmaz yapışmaz fırınlama parşömenini tasarlayın.
2. Tavadaki şuruba kızarmış patatesleri ekleyin. Kaplamak için şurup içindeki patatesleri nazikçe karıştırın.
3. Biraz siyah susam tohumunu üzerine serpin.
4. Tatlı patatesleri parşömen kağıdına transfer edin. Çubuklar birbirinden ayrıldığı için her patates parçası arasında boşluk bırakın.
5. Kaplama ne zaman soğur ve katılaşırsa servis tabağına aktarın.
Çeviri: TheMis
--->> Kaynak
------------------------------------------------------------------------
English
Crunchy sweet potato fries / Ppottetto (뽀떼또)
Ingredients
1 pound of sweet potato
Vegetable oil.
Directions
1. Peel a sweet potato. Rinse, drain, and dry it with paper towel.
2. Cut it into thin strips 1/3 -1/4 inch thick and 5-6 inch long.
3. Put about 5 cups of canola oil (or vegetable oil) in a wok or frying pan and heat it up for about 7-8 minutes.
4. Add the sweet potato strips to the heated oil. Fry about 6-8 minutes until crunchy and golden brown.
5. Put them in a paper towel to remove excess oil and serve.
Crunchy candied sweet potato / Matang (마탕)
Ingredients
1 pound of Korean sweet potato
Vegetable oil
Sugar
Black sesame seeds
Directions
Prepare your potato
1. Peel a 1 pound Korean sweet potato.
2. Rinse it in cold water and dry it with paper towel or cotton cloth.
3. Slice it into chunks that look like smooth-edged triangles, about 2 inches wide and ½ inch thick.
4. Put 5 cups of vegetable oil into a wok or frying pan and heat it up.
5. Fry the chunks of the the sweet potato over medium high heat for about 6-8 minutes until golden brown.
Make coating syrup
1. In a thick bottomed pan, add 1 tbs vegetable oil spread the oil by moving the pan around.
2. Sprinkle ¼ cup of white sugar on over the oil evenly.
3. Heat it up over medium heat for a couple of minutes.
4. When the sugar starts melting, lower the heat and simmer about 7-8 minutes more, until the sugar turns into a golden-brownish syrup.
*tip: Never stir the syrup with a spoon; spread it by moving your pan.
Put it together
1. Lay out a non stick sheet of baking parchment.
2. Add the fried sweet potato to the syrup in the pan. Gently mix to coat the potato chunks in the syrup.
3. Sprinkle some black sesame seeds over top.
4. Transfer the potato to the parchment sheet. Leave a gap between each potato piece so that they don’t stick to each other.
5. When the coating cools down and become solid, transfer to a serving bowl
--->> Source