31-10-2010, Saat: 7:09
(Son Düzenleme: 02-04-2016, Saat: 22:56, Düzenleyen: kıday baksı.)
Pounded Tteok / Dövülmüş Pirinç Keki
~~Geleneksel hazırlanışıyla pounded tteok, dövülmüş pirinç veya yapışkan pirinç ile jeolgu ve jeolgutgongi veya tteokme ve anban adlı mutfak eşyaları aracılığıyla yapılır. ~~
~~Injeolmi (fasulye tozu ile kaplanmış pirinç keki), garaetteok (가래떡: Silindir şeklinde beyaz pirinç keki), jeolpyeon (절편: desenli pirinç keki) ve danja (단자: Fasulye tozu ile kaplı yapışkan pirinç keki topu) yaygın olarak yenen pounded tteok çeşitleridir. ~~
~~Pirinç ve yapışkan pirinç; tane veya toz haline getirilesiye kadar parça parça soyulur ve bir siru (toprak tencere) da buğulama yapılır ve daha sonra gerekli araçlar ile dövülür. ~~
~~Pounded tteok; yapışkan pounded tteok (찹쌀도병 chapssal dobyeong) ve yapışkan olmayan pounded tteok (맵쌀도병 mapssal dobyeong) şeklinde pirinç türüne göre ayrılmıştır. ~~
~~Yapışkan pounded tteok'un temsilcisi olan Injeolmi; gomul türlerine uygun olan çeşitlere sahiptir (고물, fasulye tozu, susam tohumları veya dilimlenmiş jujubes ile kaplanarak yapılmış) ya da anban'da döverken buğulanmış pirince yardımcı malzemeler içine atılır. ~~
~~ Sırasıyla azuki fasulyesi tozu ve susam ile kaplanmış olan Patinjeolmi (팥인절미) ve kkaeinjeolmi (깨인절미) ilk söylenen için örnektir. ~~
~~ Garaetteok (가래떡; huin tteok da denilen, 흰떡, "beyaz tteok" manasına gelir) - uzun, beyaz bir silindir içine tasarlanmış bir tteok'tur. ~~
~~ İnce dilimlenmiş garae tteok, tteok guk yapmak için kullanılır. ~~
~~ Kaynak ~~
Çeviri: Bumie ^^ Esma
English
~~In the traditional preparation, pounded tteok is made by pounding rice or glutinous rice with utensils called jeolgu and jeolgutgongi or tteokme and anban. ~~
~~Injeolmi (tteok coated with bean powder), garaetteok (가래떡 cylinder-shaped white tteok), jeolpyeon (절편 patterned tteok) and danja (단자 glutinous tteok ball coated with bean paste)” are commonly eaten pounded tteok.~~
~~Rice and glutinous rice are peeled off to make grain particles or powder, and steamed in a siru (earthenware steamer) and then pounded with the utensils. ~~
~~The pounded tteok is divided into glutinous pounded tteok (찹쌀도병 chapssal dobyeong) and non-glutinous pounded tteok (맵쌀도병 mapssal dobyeong) by rice type.~~
~~Injeolmi that is a representative of the glutinous pounded tteok has varieties in accordance with gomul types (고물, coating made with bean powder, sesame seeds, or sliced jujubes) or subsidiary ingredients mixed into the steamed rice while pounding on the anban. ~~
~~Patinjeolmi (팥인절미), and kkaeinjeolmi (깨인절미) are the examples for the former, coated with azuki bean powder and sesame respectively. ~~
~~Garaetteok (가래떡; also called huin tteok, 흰떡, literally "white tteok") - tteok formed into a long white cylinder. ~~
~~The thinly sliced garae tteok is used for making tteok guk.~~
![[Resim: aTYMVpF.jpg]](http://i.imgur.com/aTYMVpF.jpg)
~~ Source ~~
★☆♥BumiEsma♥★☆
![[Resim: 1-17.gif]](http://i1089.photobucket.com/albums/i343/BumiEsma/1-17.gif)
♪♫Turkish B2UTY/G.NI/Bumilia♪♫