14-09-2013, Saat: 20:31
Ojingeojeot
![[Resim: aiuhzUb.jpg]](http://i.imgur.com/aiuhzUb.jpg)
Ojingeojeot tuzla mayalanmış ince şeritli kalamar ile yapılan turşudur. Tuzla-mayalanmış gıdalar tarih öncesi çağlardan beri yapılmaktadır. Maddelere bağlı olarak tuz ile mayalanmış gıdalar değişik tatlarda çeşitlilik göstermektedir. Ojingeojeot protein, vitamin ve mineraller açısından zengin olduğundan Koreliler arasında sevilen bir yan yemektir.
Malzemeler
- 00 g (1 gövde) kalamar
- 65 g (¼ su bardağı) tuzlu ançuez suyu
- 21 g (3 yemek kaşığı) toz kırmızı biber
- 30 g (2 adet) yeşil biber
- 10 g (½ adet) kırmızı biber
- 40 g (8 diş) sarımsak
Hazırlanışı
1. Kalamarı karın bölgesinden uzunlamasına ikiye bölün, iç organlarını ve bacaklarını çıkarın (216 g). Deriyi de temiz bir şekilde yıkayın. 5 cm uzunluğunda ve 0.1 cm kalınlığında parçalayın.
![[Resim: 0gHOfMu.jpg]](http://i.imgur.com/0gHOfMu.jpg)
![[Resim: N9cH241.jpg]](http://i.imgur.com/N9cH241.jpg)
2. 6 saat boyunca tuzlu ançuez suyu ile kalamarı marine edin.
3. Tohumları sallayarak 2 cm uzunluğunda ve 03. cm kalınlığında yeşil/kırmızı biberi çapraz olarak kesin.
4. 0.3 cm kalınlığında aralıkla sarımsak dilimleyin.
Tarifi
1. Kalamarı toz biber ile iyice marine ederek karıştırın.
![[Resim: 8wuzUV9.jpg]](http://i.imgur.com/8wuzUV9.jpg)
2. Kalamar için yeşil/kırmızı biber ve sarımsak ekleyin, birbirine eşit bir şekilde karıştırın.
![[Resim: Oy321sP.jpg]](http://i.imgur.com/Oy321sP.jpg)
3. Mayalanması için 3~4 gün boyunca bir kavanozda bekletin.
Kaynak
![[Resim: aiuhzUb.jpg]](http://i.imgur.com/aiuhzUb.jpg)
Ojingeojeot tuzla mayalanmış ince şeritli kalamar ile yapılan turşudur. Tuzla-mayalanmış gıdalar tarih öncesi çağlardan beri yapılmaktadır. Maddelere bağlı olarak tuz ile mayalanmış gıdalar değişik tatlarda çeşitlilik göstermektedir. Ojingeojeot protein, vitamin ve mineraller açısından zengin olduğundan Koreliler arasında sevilen bir yan yemektir.
Malzemeler
- 00 g (1 gövde) kalamar
- 65 g (¼ su bardağı) tuzlu ançuez suyu
- 21 g (3 yemek kaşığı) toz kırmızı biber
- 30 g (2 adet) yeşil biber
- 10 g (½ adet) kırmızı biber
- 40 g (8 diş) sarımsak
Hazırlanışı
1. Kalamarı karın bölgesinden uzunlamasına ikiye bölün, iç organlarını ve bacaklarını çıkarın (216 g). Deriyi de temiz bir şekilde yıkayın. 5 cm uzunluğunda ve 0.1 cm kalınlığında parçalayın.
![[Resim: 0gHOfMu.jpg]](http://i.imgur.com/0gHOfMu.jpg)
![[Resim: N9cH241.jpg]](http://i.imgur.com/N9cH241.jpg)
2. 6 saat boyunca tuzlu ançuez suyu ile kalamarı marine edin.
3. Tohumları sallayarak 2 cm uzunluğunda ve 03. cm kalınlığında yeşil/kırmızı biberi çapraz olarak kesin.
4. 0.3 cm kalınlığında aralıkla sarımsak dilimleyin.
Tarifi
1. Kalamarı toz biber ile iyice marine ederek karıştırın.
![[Resim: 8wuzUV9.jpg]](http://i.imgur.com/8wuzUV9.jpg)
2. Kalamar için yeşil/kırmızı biber ve sarımsak ekleyin, birbirine eşit bir şekilde karıştırın.
![[Resim: Oy321sP.jpg]](http://i.imgur.com/Oy321sP.jpg)
3. Mayalanması için 3~4 gün boyunca bir kavanozda bekletin.
Kaynak