yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ojingeojeot
#1
Ojingeojeot

[Resim: aiuhzUb.jpg]

Ojingeojeot tuzla mayalanmış ince şeritli kalamar ile yapılan turşudur. Tuzla-mayalanmış gıdalar tarih öncesi çağlardan beri yapılmaktadır. Maddelere bağlı olarak tuz ile mayalanmış gıdalar değişik tatlarda çeşitlilik göstermektedir. Ojingeojeot protein, vitamin ve mineraller açısından zengin olduğundan Koreliler arasında sevilen bir yan yemektir.

Malzemeler

- 00 g (1 gövde) kalamar
- 65 g (¼ su bardağı) tuzlu ançuez suyu
- 21 g (3 yemek kaşığı) toz kırmızı biber
- 30 g (2 adet) yeşil biber
- 10 g (½ adet) kırmızı biber
- 40 g (8 diş) sarımsak

Hazırlanışı

1. Kalamarı karın bölgesinden uzunlamasına ikiye bölün, iç organlarını ve bacaklarını çıkarın (216 g). Deriyi de temiz bir şekilde yıkayın. 5 cm uzunluğunda ve 0.1 cm kalınlığında parçalayın.

[Resim: 0gHOfMu.jpg]

[Resim: N9cH241.jpg]

2. 6 saat boyunca tuzlu ançuez suyu ile kalamarı marine edin.

3. Tohumları sallayarak 2 cm uzunluğunda ve 03. cm kalınlığında yeşil/kırmızı biberi çapraz olarak kesin.

4. 0.3 cm kalınlığında aralıkla sarımsak dilimleyin.

Tarifi

1. Kalamarı toz biber ile iyice marine ederek karıştırın.

[Resim: 8wuzUV9.jpg]

2. Kalamar için yeşil/kırmızı biber ve sarımsak ekleyin, birbirine eşit bir şekilde karıştırın.

[Resim: Oy321sP.jpg]

3. Mayalanması için 3~4 gün boyunca bir kavanozda bekletin.

Kaynak
Cevapla
#2
-English-

Ojingeojeot

[Resim: aiuhzUb.jpg]

Ojingeojeot is a pickle made with thin slivers of squid fermented with salt. Salt-fermented foods have been made since the prehistoric age. There are various kinds of salt-fermented foods with different tastes depending on the ingredients. Ojingeojeot is a beloved side dish among Koreans that is high in protein, vitamin and minerals.

Ingredients

- 00 g (1 body) squid
- 65 g (¼ cups) salted anchovy juice
- 21 g (3 tbsp) ground red pepper
- 30 g (2 ea) green pepper
- 10 g (½ ea) red pepper
- 40 g (8 cloves) garlic

Preparation

1. Halve the squid belly lengthwise, remove internal organs and legs (216 g). Skin and wash cleanly. Shred it into 5 cm-long and 0.1 cm-thick.

[Resim: 0gHOfMu.jpg]

[Resim: N9cH241.jpg]

2. Marinate the squid with salted anchovy juice for 6 hours.

3. Cut the green/red pepper into 2 cm-long and 0.3 cm-thick diagonally, seed by shaking.

4. Slice the garlic at intervals of 0.3 cm-thick.

Recipe

1. Mix the marinated squid with ground red pepper thoroughly.

[Resim: 8wuzUV9.jpg]

2. Add the green/red pepper and garlic to the squid, mix them together evenly.

[Resim: Oy321sP.jpg]

3. Put them into a jar and ferment for 3~4 days.

Source
Cevapla
#3
Teşekkürler.
www
Cevapla
#4
Sunum için teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Cevapla
#5
Bu meze denenebilir bence. Bilmiş
Cevapla
#6
Konu için teşekkürler Smile
[Resim: 8cii.png]

Cevapla
#7
Paylaşım için teşekkürler. ^^
~~ Hayat ya bir gözü pek maceradır ya da hiçbir şeydir ~~
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi