12-04-2009, Saat: 12:38
(Son Düzenleme: 07-07-2016, Saat: 23:22, Düzenleyen: kıday baksı.)
Ojingeo Buchimgae / 오징어볶음
Malzemeler(Sebzeler)
1/2 Soğan
1/2 havuç
1/2 kabak
50 gr mantar
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
10 tane taze soğanın sapı
Et:
4 Küçük mürekkep balığı ayağı
1 tutam biber
Un Karışımı
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı su
1/2 tsp tuz
1 yumurta
Yanındaki Sos Karışımı
3 tsp şeker
2 tsp soya sosu
3 tsp su
3 tsp sirke
Biraz soğan(Bunların hepsi karıştırılarak sos elde edilir ama soğan orta boyda doğranmalı)
Sebze Ve Et İçin Hazırlık
1)Bütün sebzeleri yıkayın ve kabuklarını soyun.
2)Parmak uzunluğunda havuç ve kabakları kesin.
3)Soğanları ince ince kıyın.
4)Yeşil ve kırmızı biberleri ince ince kesin.
5)Taze soğanlarını yarısını kesin.
6)Yarım parmak uzunluğuna mürekkep balığı bacaklarını kesin, bir kaseye onu koyun ve üstüne biber ekleyin.
7)Mantarları 2 ye kesin.
Un Karışımı İçin Hazırlık
1)Un ve tuzu karıştırın.
2)Suyu ekleyin.
3)Topak kalmayacak şekilde karıştırın.
4)Yumurtayı çırpın, üzerine ekleyin ve tekrar karıştırın.
5)Bu unun üzerine hazırlanmış olan sebze ve mürekkep balığını ekleyip karıştırın.
Yemeği Pişirme:
1)Önce tavayı biraz ısıtın.
2)Biraz yap koyun ve ısınmasını bekleyin.
3)Bir kepçe ile karıştırdığınız malzemeleri tavaya koyun.
4)Düşük ısıda pişirin.
5)Her iki tarafta pişince servise hazırlayın. Afiyet olsun...
English
Ingredients:
-Vegetables
• 1/2 an onion
• 1/2 a carrot
• 1/2 a zucchini
• Oyster mushrooms 50g
• 10 stalks of small spring onions
• 1 red chili
• 1 green chili
-Meat
• Legs from 4 small squids
• 1 sprinkle of pepper
-Flour mix
• Flour 2 and a 1/2 cups
• Water 2 and a 1/2 cups
• Salt 1/2 tsp
• 1 egg
-Dipping Sauce
• Sugar 2 tsp
• Soy Sauce 3 tsp
• Water 3 tsp
• Vinegar 3 tsp
• Some onion pieces
-Preparation for Vegetables and Meat
1. Rinse all the vegetables, and peel the skin off as needed.
2. Thin finger length slice the carrot and zucchini.
3. Thin slice the onion.
4. Thin angle slice the red and green chillies.
5. Cut the spring onions into halves or thirds.
6. Cut the squid legs into half finger length, put it in a bowl and add the pepper on top.
7. Tear the mushrooms in half.
-Preparation for Flour Mix
Sieve the flour and the salt.
Add the water.
Mix it thoroughly so there are no lumps.
Add the egg (beaten) and mix it well again.
Mix the flour mix, vegetables, and squid together.
-Cooking
1. Pre heat the frying pan for about 10 seconds.
2. Put some oil into the pan. Make sure the oil is spread all the way through the pan.
3. Scoop out the final mix with a ladle, put it on the pan.
4. Cook it on medium to low heat. Otherwise it just burns and doesn’t cook properly.
5. Turn it over when the bottom side is nearly cooked.
6. When both sides are cooked, serve it on the plate.
![[Resim: tdellhS.jpg]](http://i.imgur.com/tdellhS.jpg)
Malzemeler(Sebzeler)
1/2 Soğan
1/2 havuç
1/2 kabak
50 gr mantar
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
10 tane taze soğanın sapı
Et:
4 Küçük mürekkep balığı ayağı
1 tutam biber
Un Karışımı
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı su
1/2 tsp tuz
1 yumurta
Yanındaki Sos Karışımı
3 tsp şeker
2 tsp soya sosu
3 tsp su
3 tsp sirke
Biraz soğan(Bunların hepsi karıştırılarak sos elde edilir ama soğan orta boyda doğranmalı)
Sebze Ve Et İçin Hazırlık
1)Bütün sebzeleri yıkayın ve kabuklarını soyun.
2)Parmak uzunluğunda havuç ve kabakları kesin.
3)Soğanları ince ince kıyın.
4)Yeşil ve kırmızı biberleri ince ince kesin.
5)Taze soğanlarını yarısını kesin.
6)Yarım parmak uzunluğuna mürekkep balığı bacaklarını kesin, bir kaseye onu koyun ve üstüne biber ekleyin.
7)Mantarları 2 ye kesin.
Un Karışımı İçin Hazırlık
1)Un ve tuzu karıştırın.
2)Suyu ekleyin.
3)Topak kalmayacak şekilde karıştırın.
4)Yumurtayı çırpın, üzerine ekleyin ve tekrar karıştırın.
5)Bu unun üzerine hazırlanmış olan sebze ve mürekkep balığını ekleyip karıştırın.
Yemeği Pişirme:
1)Önce tavayı biraz ısıtın.
2)Biraz yap koyun ve ısınmasını bekleyin.
3)Bir kepçe ile karıştırdığınız malzemeleri tavaya koyun.
4)Düşük ısıda pişirin.
5)Her iki tarafta pişince servise hazırlayın. Afiyet olsun...

English
Ingredients:
-Vegetables
• 1/2 an onion
• 1/2 a carrot
• 1/2 a zucchini
• Oyster mushrooms 50g
• 10 stalks of small spring onions
• 1 red chili
• 1 green chili
-Meat
• Legs from 4 small squids
• 1 sprinkle of pepper
-Flour mix
• Flour 2 and a 1/2 cups
• Water 2 and a 1/2 cups
• Salt 1/2 tsp
• 1 egg
-Dipping Sauce
• Sugar 2 tsp
• Soy Sauce 3 tsp
• Water 3 tsp
• Vinegar 3 tsp
• Some onion pieces
-Preparation for Vegetables and Meat
1. Rinse all the vegetables, and peel the skin off as needed.
2. Thin finger length slice the carrot and zucchini.
3. Thin slice the onion.
4. Thin angle slice the red and green chillies.
5. Cut the spring onions into halves or thirds.
6. Cut the squid legs into half finger length, put it in a bowl and add the pepper on top.
7. Tear the mushrooms in half.
-Preparation for Flour Mix
Sieve the flour and the salt.
Add the water.
Mix it thoroughly so there are no lumps.
Add the egg (beaten) and mix it well again.
Mix the flour mix, vegetables, and squid together.
-Cooking
1. Pre heat the frying pan for about 10 seconds.
2. Put some oil into the pan. Make sure the oil is spread all the way through the pan.
3. Scoop out the final mix with a ladle, put it on the pan.
4. Cook it on medium to low heat. Otherwise it just burns and doesn’t cook properly.
5. Turn it over when the bottom side is nearly cooked.
6. When both sides are cooked, serve it on the plate.
![[Resim: tdellhS.jpg]](http://i.imgur.com/tdellhS.jpg)