Oi Muchim (오이 무침)
![[Resim: 8DAJGr.jpg]](http://i.hizliresim.com/8DAJGr.jpg)
Bu acılı bir Kore salatasıdır. Kelimelerinde ki Muchim- terbiyelendirmek, Oi- salatalık demektir. Kesinlikle lezzetli ve tatlandırılmış sirkeye batırılmış çıtır çıtır soğuk salatalıklar, acılı kırmızı biber ve kavrulmuş susamla ferahlatıcı bir yan yemektir.
Malzemeler
1 adet İngiliz salatalığı, soğutulmuş
1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
1-1/2 çorba kaşığı Kore kırmızı biberi (Gochugaru )
2 çay kaşığı beyaz sirke
3/4 çay kaşığı ince şeker
1/2 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı kavrulmuş susam
Yapılışı
Salatalıkları 1 ila 8 santim arasında doğrayın. Kalan malzemelerle birlikte salatalıkları iyice karıştırın. ( Salatalıkları biber ile karışıtırırken ellerinizle masaj yapar gibi karıştırmak harika bir tekniktir.) Tuzunu ekleyip terbiyelenmesini sağlandıktan sonra tercihe göre biraz daha kırmızı biber eklenebilir. Bu salata servis edilen en iyi soğutulmuş salatadır. Salatalıkların çıtırlığını korumak için yaptıktan hemen sonra tüketilmelidir.
English
This spicy Korean salad.literally meaning seasoned (muchim) cucumber (oi). Is an absolutely delicious, refreshing side dish, composed of cold crunchy cucumbers dressed in slightly sweetened vinegar, spicy red pepper, and roasted sesame seeds.
Ingredients
1 English cucumber, chilled
1 tbs. grated onion
1 clove garlic, finely minced
1-1/2 tbs. Korean red chili powder (Gochugaru)
2 tsp. white vinegar
3/4 tsp. superfine sugar
1/2 tsp. sea salt
1 tsp. roasted sesame seeds
Directions
Slice cucumber into 1/8-inch slices. Stir together remaining ingredients and pour over the cucumbers, mixing well to coat each slice. (Mixing with gloved hands is a great technique for this recipe, as you can really massage the pepper powder over each cucumber slice.) Check seasoning and add salt and more chili powder to taste. This salad is best served well chilled and soon after making so that the cucumbers retain their crunch.
Kaynak / Source
![[Resim: 8DAJGr.jpg]](http://i.hizliresim.com/8DAJGr.jpg)
Bu acılı bir Kore salatasıdır. Kelimelerinde ki Muchim- terbiyelendirmek, Oi- salatalık demektir. Kesinlikle lezzetli ve tatlandırılmış sirkeye batırılmış çıtır çıtır soğuk salatalıklar, acılı kırmızı biber ve kavrulmuş susamla ferahlatıcı bir yan yemektir.
Malzemeler
1 adet İngiliz salatalığı, soğutulmuş
1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
1-1/2 çorba kaşığı Kore kırmızı biberi (Gochugaru )
2 çay kaşığı beyaz sirke
3/4 çay kaşığı ince şeker
1/2 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı kavrulmuş susam
Yapılışı
Salatalıkları 1 ila 8 santim arasında doğrayın. Kalan malzemelerle birlikte salatalıkları iyice karıştırın. ( Salatalıkları biber ile karışıtırırken ellerinizle masaj yapar gibi karıştırmak harika bir tekniktir.) Tuzunu ekleyip terbiyelenmesini sağlandıktan sonra tercihe göre biraz daha kırmızı biber eklenebilir. Bu salata servis edilen en iyi soğutulmuş salatadır. Salatalıkların çıtırlığını korumak için yaptıktan hemen sonra tüketilmelidir.
English
This spicy Korean salad.literally meaning seasoned (muchim) cucumber (oi). Is an absolutely delicious, refreshing side dish, composed of cold crunchy cucumbers dressed in slightly sweetened vinegar, spicy red pepper, and roasted sesame seeds.
Ingredients
1 English cucumber, chilled
1 tbs. grated onion
1 clove garlic, finely minced
1-1/2 tbs. Korean red chili powder (Gochugaru)
2 tsp. white vinegar
3/4 tsp. superfine sugar
1/2 tsp. sea salt
1 tsp. roasted sesame seeds
Directions
Slice cucumber into 1/8-inch slices. Stir together remaining ingredients and pour over the cucumbers, mixing well to coat each slice. (Mixing with gloved hands is a great technique for this recipe, as you can really massage the pepper powder over each cucumber slice.) Check seasoning and add salt and more chili powder to taste. This salad is best served well chilled and soon after making so that the cucumbers retain their crunch.
Kaynak / Source
♥I watching Descandants on the Sun♥
♥♥Vazgeçen zafer elde edemez♥
♥♥♥Minoz♥