yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nok-cha / 녹차
Nok-cha / 녹차

[Resim: 11gyeunfarmsaejak03.jpg]

Kore'ye yeşil çay ilk kez Silla Krallığından Kraliçe Seondeok'un hükümdarlık zamanında gelmiştir. Bu çay halsizliği önler ve kişinin zihnini ve bedenini kuvvetlendirir, bu yüzden Budist keşişler bu çayı zihinsel gelişimlerde kullanmışlardır. Günümüzde ise artık Yeşil Çay'ın sağlık açısından birçok yararı olduğu çok iyi biliniyor.

Bu çay ince çay yapraklarından hazırlanır. Belirsiz bir tadı vardır, bu yüzden tadın oranını belirleyebilmek için aşırı sıcak su kullanmamak tavsiye edilir.

ENGLISH

Green tea was first introduced to Korea during the reign of Queen Seondeok of the Silla Kingdom. This tea helps ward off drowsiness and invigorates one's mind and body, so Buddhist monks used it as an aid in cultivating their minds. Today it is perceived as a sophisticated and healthy practice.

(visitkorea)
YESIL ÇAY

[Resim: 20040303mlo1.jpg]
Yesil Çay gibisi var miSmile
Yesil Çayi, yesil çay için özel bardaktan içmenin keyfi ve farkliligi ise apayri.
Kore'den arkadasim yesil çay ve özel bardak göndermisti.Bu bardagi Denizler Imparatoru'nda görmüstüm.Bay Sul Pyong'un evinde, masanin üstündeBiggrin
Yesil çay içerken bardak iki elle tutulur (sag elle bardagi çevresinden, sol elle bardagin altindan) Içmeden önce çay koklanir ve sonra essiz tadina varilir.

[Resim: dsc00002tq6.jpg]

[Resim: dsc00003zp3.jpg]

[Resim: dsc00004mj0.jpg]

[Resim: dsc00005be8.jpg]

[Resim: dsc00006ry0.jpg]

[Resim: dsc00008ye8.jpg]
Evet sinan, yesil çayi bir ara bizde içtik, ama sonra yine siyah çaya döndük, özümüze yani. Smile
Song II Gook Ve Papatya

Siyah çayi kendimi bildim bileli hiç sevmem. Biggrin Yesil çaya da Koreliler alistirdi sagolsunlar günde 3-4 kez içmeden duramiyorum ya, çok güzel bence tadi ve kokusu, tesekkürler. Smile
Bencede yesil çay çok güzel hemde saglikli.
MUSLER'AŞK'
İtirazım var bu yalan dolana 
Benim şu dertlere ne borcum var ki tuttu yakamı bırakmıyor
Benim mutlulukla ne zorum var ki bana cehennemi aratmıyor

wiseacre_daisy <3
Tesekkürler elinize saglik birde birsey soracagim acaba yesil çay ve bardagini nerden bulabiliriz.
Cevaplarsaniz çok sevinirim.
Öncelikle paylasimin için çok sag ol ama yesil çay içmedigimden yorum yapamiyorum insallah bir gün içmek nasip olur... Smile
Bende yesil çay çogu zamanlar içerim çok güzel tadi var ama bizim siyah çayinda tadina doyum olmuyor yani.
Canim çekti vallahi. Çok güzel. Tesekkürler.
seperate
세페라테

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi