yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muhteşem Kraliçe - Dizide Gördüğümüz Hatalar
(10-03-2010, Saat: 23:10)rmmbr yazdı:
(10-03-2010, Saat: 22:49)ze.Bellack yazdı: 59. bölüm kirmizii migferli adam kiliçatan destek alarak ayaga kalkti kiliç plastik gibi L harfi oldu resmen silahlar adi .

Evet, ayni sey benim de dikkatimi çekti. Bir de ayni sahnede Yushin'in kilici kirilmisti. Yere atti, sonra tekrar elinde saglam kiliçla dövüstügünü gösterdiler. Ayni sekilde Gyebaek de elinden kilici atmisti. Sonra bir baktik elinde yine kiliç var. Bu durumun tuhaf gelme sebebi, birerbir dövüsüyorlar... Araya baska görüntüler girse de baska hiç bir seyle ilgilenmeden olan araliksiz dövüsme sahnesinde bu bir hata gibi görünüyor.
dizinin sponsoru ucuza kaçmis galibaBiggrin
(20-08-2010, Saat: 13:36)lady young ae yazdı: Mesela Prenses Cheong Myeon Chuncu'yu dünyaya getirdiginde 15 yasindaydi
Deokman prenses oldugunda 20 yasindaydi sanirim ,o zaman Chuncu'nun 5 yasinda olmasi gerekmez mi?

bende öyle düsündüm sonra baktim ki chuncu bojong un kiziyla evleniyor bojongla yushinde yasit sayilir böyle olunca yushin ve bojong 10-15 yas büyüyor hangi aradaysa iste chuncunun gelisini de onlarin büyüdügü bölümlerde görüyoruz ve asil saçma olan chuncunun gelisinin 15 yil almis olmasi zaten hatirlayan bilir sohwa ölürken bir 30 seneden bahsetmisti Chilsoya, buradan da yillarin çabuk geçtigini ve harang yarismasinin yillar sonra yapildigini anliyoruz...
(12-09-2010, Saat: 21:54)bennaz yazdı:
(20-08-2010, Saat: 13:36)lady young ae yazdı: Mesela Prenses Cheong Myeon Chuncu'yu dünyaya getirdiginde 15 yasindaydi
Deokman prenses oldugunda 20 yasindaydi sanirim ,o zaman Chuncu'nun 5 yasinda olmasi gerekmez mi?

bende öyle düsündüm sonra baktim ki chuncu bojong un kiziyla evleniyor bojongla yushinde yasit sayilir böyle olunca yushin ve bojong 10-15 yas büyüyor hangi aradaysa iste chuncunun gelisini de onlarin büyüdügü bölümlerde görüyoruz ve asil saçma olan chuncunun gelisinin 15 yil almis olmasi zaten hatirlayan bilir sohwa ölürken bir 30 seneden bahsetmisti Chilsoya, buradan da yillarin çabuk geçtigini ve harang yarismasinin yillar sonra yapildigini anliyoruz...
arkadaslar bir de sohwanin hançerle ipi kestigi bölümü dikkatli izleyen biri hatirlar sanirim çünkü sohwa ipi kestikten sonra hançeri dokmanin yanina firlatmisti

Dizi bastan sona hataliydi. Birincisi Kraliçe Seon-Deok asla bir Nangdo olmamistir ve Kral Jinpyeong'un 3 kizindan en büyügüydü, yani Prenses Chun-myung ikizlerden büyügü degildir. Ayrica Deok-Man 14 yasinda tahta geçmistir. Tarihte Mishil diye bir karakterin olup olmamasi zaten tatisma konusudur.Çünkü hem Samguk Sagi hem de Samguk Yusa'da adi geçmez. Hwarang Segi'nin uyarlamasinda önemli bir kisilige sahiptir.Daha ayrintili bilgi için tiklayin Ayirca Seon-Deok 14 Yasinda tahta çikip 13 yil ülkeyi yönetmistir. Bu demek oluyor ki 27 yasinda ölmüstür. Ayrica tarihte Bidam diye bir karakterde yoktur, bu da diziyi daha da ilginçlestiriyor. Mishil'in iki oglu oldugu söylenir. Bu iki oglu da Hajong, Bojong'tur. Senarist biraz olayi karistirmis, bagli kalsaymis daha iyiymis Mishil'i geçelim, ne de olsa Hwarand Segi'de adi geçiyor. Peki Bidam'a ne demeli. Kardesim Chilso bu kizi 15 yasindayken buluyor ama kadin 14 yasinda kraliçe oluyor bu da ne demek böyle. Anladigim kadariyla kamera hatalri oldukça fazla.Dizi biraz tutarsiz olsa da kendini izlettiriyor iste. Bu arada Kraliçe Seon-Deok'la ilgili bilgileri buradan ögrendim. tiklayin
Aşktan korkmak, yaşamdan korkmak demektir ve yaşamdan korkanlar şimdiden üç kez ölmüşlerdir. (Bertnard Russel)

İmzanız 400x103 boyutlarından büyük olduğu için silinmiştir.
(15-09-2010, Saat: 15:46)-GuNeS-CLgNgNc- yazdı: Dizi bastan sona hataliydi. Birincisi Kraliçe Seon-Deok asla bir Nangdo olmamistir ve Kral Jinpyeong'un 3 kizindan en büyügüydü, yani Prenses Chun-myung ikizlerden büyügü degildir. Ayrica Deok-Man 14 yasinda tahta geçmistir. Tarihte Mishil diye bir karakterin olup olmamasi zaten tatisma konusudur.Çünkü hem Samguk Sagi hem de Samguk Yusa'da adi geçmez. Hwarang Segi'nin uyarlamasinda önemli bir kisilige sahiptir.Daha ayrintili bilgi için tiklayin Ayirca Seon-Deok 14 Yasinda tahta çikip 13 yil ülkeyi yönetmistir. Bu demek oluyor ki 27 yasinda ölmüstür. Ayrica tarihte Bidam diye bir karakterde yoktur, bu da diziyi daha da ilginçlestiriyor. Mishil'in iki oglu oldugu söylenir. Bu iki oglu da Hajong, Bojong'tur. Senarist biraz olayi karistirmis, bagli kalsaymis daha iyiymis Mishil'i geçelim, ne de olsa Hwarand Segi'de adi geçiyor. Peki Bidam'a ne demeli. Kardesim Chilso bu kizi 15 yasindayken buluyor ama kadin 14 yasinda kraliçe oluyor bu da ne demek böyle. Anladigim kadariyla kamera hatalri oldukça fazla.Dizi biraz tutarsiz olsa da kendini izlettiriyor iste. Bu arada Kraliçe Seon-Deok'la ilgili bilgileri buradan ögrendim. tiklayin

evet bunlar benimde dikkatimi çekti eger gerçek haliyle anlatilsaydi tek bölümlük belgesel gibi olurdu bence olayi heyecanlandirmak- izleyici elde etmek için seneristler hayal güçlerini zorlamislar Biggrin seneristlerin gerçek tarihe eklenti yapmakta çok zorlandiklari her hallerinen belli çünkü her bölümde hiç yoktan 2-3 hata var Biggrin (bunlar benim sahsi düsüncelerim tam tersini düsünende olabilir her türlü fikre saygim var Smile )
(15-09-2010, Saat: 15:46)-GuNeS-CLgNgNc- yazdı: Dizi bastan sona hataliydi. Birincisi Kraliçe Seon-Deok asla bir Nangdo olmamistir ve Kral Jinpyeong'un 3 kizindan en büyügüydü, yani Prenses Chun-myung ikizlerden büyügü degildir. Ayrica Deok-Man 14 yasinda tahta geçmistir. Tarihte Mishil diye bir karakterin olup olmamasi zaten tatisma konusudur.Çünkü hem Samguk Sagi hem de Samguk Yusa'da adi geçmez. Hwarang Segi'nin uyarlamasinda önemli bir kisilige sahiptir.Daha ayrintili bilgi için tiklayin Ayirca Seon-Deok 14 Yasinda tahta çikip 13 yil ülkeyi yönetmistir. Bu demek oluyor ki 27 yasinda ölmüstür. Ayrica tarihte Bidam diye bir karakterde yoktur, bu da diziyi daha da ilginçlestiriyor. Mishil'in iki oglu oldugu söylenir. Bu iki oglu da Hajong, Bojong'tur. Senarist biraz olayi karistirmis, bagli kalsaymis daha iyiymis Mishil'i geçelim, ne de olsa Hwarand Segi'de adi geçiyor. Peki Bidam'a ne demeli. Kardesim Chilso bu kizi 15 yasindayken buluyor ama kadin 14 yasinda kraliçe oluyor bu da ne demek böyle. Anladigim kadariyla kamera hatalri oldukça fazla.Dizi biraz tutarsiz olsa da kendini izlettiriyor iste. Bu arada Kraliçe Seon-Deok'la ilgili bilgileri buradan ögrendim. tiklayin

Bencede çok dogru söylüyosun senin o okudugun yerleri bende okumustum aklima takiliyordu Biggrin Aslinda birde su var eger Mishil gerçekten varsa bu Dokman büyük is basarmis demektirBiggrinGerçekten senaristler olayin gerçeklignden baya bir uzaklasmislar Durtuk

Alıntı: -GuNeS-CLgNgNc- Yazilan: Dizi bastan sona hataliydi. Birincisi Kraliçe Seon-Deok asla bir Nangdo olmamistir ve Kral Jinpyeong'un 3 kizindan en büyügüydü, yani Prenses Chun-myung ikizlerden büyügü degildir. Ayrica Deok-Man 14 yasinda tahta geçmistir. Tarihte Mishil diye bir karakterin olup olmamasi zaten tatisma konusudur.Çünkü hem Samguk Sagi hem de Samguk Yusa'da adi geçmez. Hwarang Segi'nin uyarlamasinda önemli bir kisilige sahiptir.Daha ayrintili bilgi için tiklayin Ayirca Seon-Deok 14 Yasinda tahta çikip 13 yil ülkeyi yönetmistir. Bu demek oluyor ki 27 yasinda ölmüstür. Ayrica tarihte Bidam diye bir karakterde yoktur, bu da diziyi daha da ilginçlestiriyor. Mishil'in iki oglu oldugu söylenir. Bu iki oglu da Hajong, Bojong'tur. Senarist biraz olayi karistirmis, bagli kalsaymis daha iyiymis Mishil'i geçelim, ne de olsa Hwarand Segi'de adi geçiyor. Peki Bidam'a ne demeli. Kardesim Chilso bu kizi 15 yasindayken buluyor ama kadin 14 yasinda kraliçe oluyor bu da ne demek böyle. Anladigim kadariyla kamera hatalri oldukça fazla.Dizi biraz tutarsiz olsa da kendini izlettiriyor iste. Bu arada Kraliçe Seon-Deok'la ilgili bilgileri buradan ögrendim. tiklayin

evet bunlar benimde dikkatimi çekti eger gerçek haliyle anlatilsaydi tek bölümlük belgesel gibi olurdu bence olayi heyecanlandirmak- izleyici elde etmek için seneristler hayal güçlerini zorlamislar Gulmek seneristlerin gerçek tarihe eklenti yapmakta çok zorlandiklari her hallerinen belli çünkü her bölümde hiç yoktan 2-3 hata var Gulmek (bunlar benim sahsi düsüncelerim tam tersini düsünende olabilir her türlü fikre saygim var Smile )

Bende senin gibi düsünüyorum, ama sanki biraz abartmislar gibi tarihi dizi olmaktan çikmis sadece isim benzerligi var =) Yas konusunda o kadar hatalilar ki =) Ama senarist ve yönetmen tabi ki dizinin izlenmesi için heyecan katmak zorundaydi yoksa belgesel gibi olurdu, biraz sadik kalmalarini beklerdim çünkü yapilan diger tarihi dizilerde özellikle Joseon Hanedanligi dönemindekiler de sadik kaliniyor. Muhtesem Kraliçe'yi izlerken gerçek hayatinin konu alindigini düsünmüstüm. Ama arastirmlarim sonucunda ögrendim ki çok da alakasi yokmus hani =) SmileSmile
Aşktan korkmak, yaşamdan korkmak demektir ve yaşamdan korkanlar şimdiden üç kez ölmüşlerdir. (Bertnard Russel)

Abi kafayi yiyecektim hele Chun-chu olayi yok mu? Delirtti beni diziyi izlemeyi birakip artik hesap yapmaya baslamistim. Söylenen göre Chun-myung 20 yasinda öldü. Bu konuda hemfikiriz. Sonrasinda zaten Deok-Man prenses oldu, oraya da tamam. Birkaç bölüm geçti Chun-chu ortaya çikti. Chun-myung 15 yasinda dogurduysa bu çocugun 5 yasinda olmasi gerekmiyor mu? 3-4 bölümde 11-12 yil mi atlandi. 4 bölüm sonra geldigini varsayarsak her bölümde biz 3 yil ilerisini mi gördük.Ban Yani ben mi bilmiyorum Kore'de daha mi önce ergen olunuyor. 10 yasinda mi dogurdu Chun-myung bu çocugu zaten çocugu yollarken 3-4 yasindaymis. Chun-myung o siralar 15 yasinda görünüyordu. Hadi 12 yasinda dogursun o zaman da 8 yasinda oluyordu. Mishil'a ne demeli dizi basladiginda 20 yasindaydi ayni kadin oynuyordu. 40 yasina geldi ayni kadin oynuyor. Mishil'in 60 yasinda öldügü düsünülüyor kayitlada. O zaman Deok-Man geldiginde 40 yasindaydi. 20 yasinda saraya girmis, bu durumda 40 yasinda oluyor. Yaniliyor muyum?Deok-Man 20 yil boyunca prenses mi kaldi? Ayy, altyazi falan geçseydi keske 5 yil sonra 3 yil sonra falan kafam iyice çorba oldu. Keçileri kaçiricam galiba. Ofkeli

(15-09-2010, Saat: 19:02)-GuNeS-CLgNgNc- yazdı: Abi kafayi yiyecektim hele Chun-chu olayi yok mu? Delirtti beni diziyi izlemeyi birakip artik hesap yapmaya baslamistim. Söylenen göre Chun-myung 20 yasinda öldü. Bu konuda hemfikiriz. Sonrasinda zaten Deok-Man prenses oldu, oraya da tamam. Birkaç bölüm geçti Chun-chu ortaya çikti. Chun-myung 15 yasinda dogurduysa bu çocugun 5 yasinda olmasi gerekmiyor mu? 3-4 bölümde 11-12 yil mi atlandi. 4 bölüm sonra geldigini varsayarsak her bölümde biz 3 yil ilerisini mi gördük.Ban Yani ben mi bilmiyorum Kore'de daha mi önce ergen olunuyor. 10 yasinda mi dogurdu Chun-myung bu çocugu zaten çocugu yollarken 3-4 yasindaymis. Chun-myung o siralar 15 yasinda görünüyordu. Hadi 12 yasinda dogursun o zaman da 8 yasinda oluyordu. Mishil'a ne demeli dizi basladiginda 20 yasindaydi ayni kadin oynuyordu. 40 yasina geldi ayni kadin oynuyor. Mishil'in 60 yasinda öldügü düsünülüyor kayitlada. O zaman Deok-Man geldiginde 40 yasindaydi. 20 yasinda saraya girmis, bu durumda 40 yasinda oluyor. Yaniliyor muyum?Deok-Man 20 yil boyunca prenses mi kaldi? Ayy, altyazi falan geçseydi keske 5 yil sonra 3 yil sonra falan kafam iyice çorba oldu. Keçileri kaçiricam galiba. Ofkeli

Aslinda haklisin yaa birde birsey diycem bu yazdiklarini birde kendin okumusun? :img-hysterical: Böyle okuyunca bana hem çok komik hemde mantikli geldi o çunçu olayi herkesin kafasinda bir soru isareti zaten Biggrin
Mishil'le gelince yönetmen bakti kadin iyi oynuyor degistirmiyim dedi herhalde Biggrin Biggrin

Kendi yazdigimi okurum biraz trajikomik bir hava katayim dedim =) Zaten benim konusma tarzim budur. Saçma sapan konusmayi sevmem, ayni zamanda sikicida olmak istemem =) Kendime böyle bir yöntem gelistirdim bende =) Bir insan 40 yilda hiç mi degismez ben bu sirri ögrenmek istiyorum zamani gelince kullanacagim =) 20 yasindada ayniydi 60 yasindada =) Kendine çok mu iyi bakmis 60 yasina gelmis kadinda bir hastalik belirtisi yok =) Dimdik ayaktaydi, birlikte barlarda dans edecegin cinsten =) Iyice beynim sulandi =) Zaten Mishil'de 7 Kocali Hürmüz o ayakta kalmayacakta ben mi kalacagim hiç saçmaladim iyice. Adamlar tüm dizi boyunca delirtti beni =) OfkeliOnay

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi