yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miyeok-guk / 미역국
#1
Miyeok-guk / 미역국

[Resim: EPG6gA.jpg]


Miyeok guk Kore'de deniz sebzelerinden yapılan çorbadır. Miyeok demek sağlıklı deniz sebzeleri demektir ve guk da çorba anlamına gelir. Koreliler bu çorbayı Doğum günlerinde içerler. Bu çorbanın bütün bir yıl boyunca uğur getireceğini düşünürler. Kısacası gleneksel olarak bu çorba onların yıl boyunca güçlü ve sağlıklı kalmalarını sağlayarak, işlerinin yolunda gitmesini sağlayacaktır. Ayrıca doğum yapan kadınlara eski sağlığına kavuşması ve bebeğine bakabilmesi için lohusalık döneminde çok sık içirilen bir çorba türüdür. Kore'de genellikle evde yapılır. Ancak son dönemlerde bu çorba restoranlara kadar inmiştir.

Peki Miyeok Guk Nasıl yapılır?

Daha önceden kurutulmuş deniz yosunları, su içerisinde 10-20 dk arasında bekletilerek yosunların suyu emmesi sağlanır.Suyu gören yosunlar bir süre sonra büyür.Sote haline getirilmiş sığır eti ve onun daha önceden hazırlanmış suyunun içine susam yağı ve soya sosu(isteğe göre soya fasülyesi de olabilir) eklenerek kaynamaya bırakılır.Bu çorbada sığır eti yerine midye ya da alabalık da kulanabiliyorlar.

20.yy sonlarında Alman bilim adamları tarafından yapılan araştırmaya göre bu çorba yüksek miktarda iyot ve düzenleyiciler içerdiğinden doğumdan sonra annelerin tüketmesi gereken bir besin olduğunu kanıtlamışlar.

Çeviri: Setsuna
Kaynak: Wikipedia

[Resim: jy018r.jpg]

English


Miyeok guk (also spelled miyeok guk) is a type of Korean soup made from the sea vegetable wakame. It comprises two words: miyeok, meaning "wakame"; and guk, meaning "soup." Korean people traditionally eat this soup on their birthday, and is thought to bring good fortune for the rest of the year. Miyeok guk is also typically consumed by women in the period after giving birth to a child, but is also eaten widely in homes and restaurants in Korea.

Miyeok guk is made by soaking dried wakame in water for 10-20 minutes. The seaweed becomes saturated with water and increases in size. Beef is usually used to make the stock. The beef is sauteed in sesame oil before adding water, soy sauce, and other ingredients. The soup mixture is then brought to a boil. In coastal regions, mussels or whitefish are used in place of beef to make the stock.

In the early 20th century, German scientists examined the healing properties of miyeok guk and found it to be rich in iodine and other nutrients needed by a mother immediately after giving birth.[citation needed] Many Korean women consume it as part of their regular diet during the pregnancy phase.
Cevapla
#2
Tesekkürler Setsuna ama, hiç istah acici görünmüyor. Biggrin
•• Green Kamilia Inspirit Light Changjo Perfection ••
Kaliteli Webtoonun adresi Hayalistic
「•♥ KARA ♥ Kamilia ♥•」
www
Cevapla
#3
Biggrin
Normalde Kore yemeklerine hayran kalirdim ama bunu görünce istahim kapandi. Smile
Tesekkürler.
Cevapla
#4
Kusura bakmayin arkadaslar pek bana hitap eden bir yemek degil. Rengi bile bir garip tabii zevkler ve renkler ve hatta damak tadi bile degisir kisiye göre. Yiyenlere afiyet olsun diyorum ama ben almiyim. Abaza
Cevapla
#5
Çok yemek görmedim henüz ama, bu bana yenilesi geldi yok içilesi olsa gerek. Biggrin

Çorbaydi degil mi bu?
엘뎀
Cevapla
#6
Tadi nasil bilemem ama görüntüye önem veren birileri için tercih edilebilecek bir yemege benzemiyor. Smile Tabi sebze agirlikli beslenenler için alternatif bir yemek olacaktir isin açigi görüntüsünü bende begenmedim ama çok besleyici görünüyor. Smile
Damla'cigim fotograflar ve konu için tesekkürler emegine saglik. Alkis
www
Cevapla
#7
Görüntü olarak çok hos göründügünü söyleyemem, Sad sag ol paylasim için.
Cevapla
#8
Ilginç görünüyor.
Tesekkürler. Biggrin

Cevapla
#9
Çok besleyici fakat, görüntüsü hos degil. Biggrin
Tesekkürler, Damla'cigim.

www
Cevapla
#10
Bana kalsa ben yemezdim. Konu için çok tesekkürler. Opucuk Onay
İmza yüksekliği en fazla 103, genişliği en fazla 400 olmalı.
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi