13-02-2013, Saat: 18:31
(Son Düzenleme: 13-02-2013, Saat: 19:58, Düzenleyen: Elif Ece Çelik.)
Memiljeon / 메밀전
![[Resim: 800pxkoreanbuckwheatpan.jpg]](http://img42.imageshack.us/img42/366/800pxkoreanbuckwheatpan.jpg)
Memiljeon, karabuğday, birkaç çeşit sebze veya kimchiden yapılan Kore usulü krebin (jeon) bir çeşididir. Dağlık koşulları ve soğuk havaları nedeniyle karabuğdayın yoğun olarak ekildiği Gangwon eyaletinin geleneksel uzmanlık alanıdır. Özellikle Pyeongchang ve Jeongseon ilçelerinin memiljeonu, buğdaydan yapılan memilmuk (karabuğday jölesi) ve memil guksu (karabuğday eriştesi) ikilisi ile oldukça ünlüdür.
Bölge halkı bu yemeği, Koreli atalarına saygı ayini, Jesa gibi özel günlerde hazırlamaktadır.
Elif Ece Çelik
English
Memiljeon is a variety of jeon or Korean style pancake, which is made from buckwheat and a couple of vegetables or kimchi. It is a traditional local specialty of Gangwon, where buckwheat is extensively cultivated due to the mountainous conditions and cold temperature. Especially memiljeon of Pyeongchang and Jeongseon County are famous along with memilmuk (buckwheat jelly) and memil guksu (buckwheat noodles), both of which are also made from the grain.
The locals of the region prepare the dish for special occasions such as jesa, a Korean ancestor veneration ritual.
Kaynak / Source
![[Resim: 800pxkoreanbuckwheatpan.jpg]](http://img42.imageshack.us/img42/366/800pxkoreanbuckwheatpan.jpg)
Memiljeon, karabuğday, birkaç çeşit sebze veya kimchiden yapılan Kore usulü krebin (jeon) bir çeşididir. Dağlık koşulları ve soğuk havaları nedeniyle karabuğdayın yoğun olarak ekildiği Gangwon eyaletinin geleneksel uzmanlık alanıdır. Özellikle Pyeongchang ve Jeongseon ilçelerinin memiljeonu, buğdaydan yapılan memilmuk (karabuğday jölesi) ve memil guksu (karabuğday eriştesi) ikilisi ile oldukça ünlüdür.
Bölge halkı bu yemeği, Koreli atalarına saygı ayini, Jesa gibi özel günlerde hazırlamaktadır.
Elif Ece Çelik
English
Memiljeon is a variety of jeon or Korean style pancake, which is made from buckwheat and a couple of vegetables or kimchi. It is a traditional local specialty of Gangwon, where buckwheat is extensively cultivated due to the mountainous conditions and cold temperature. Especially memiljeon of Pyeongchang and Jeongseon County are famous along with memilmuk (buckwheat jelly) and memil guksu (buckwheat noodles), both of which are also made from the grain.
The locals of the region prepare the dish for special occasions such as jesa, a Korean ancestor veneration ritual.
Kaynak / Source
I N F I N I T E
I N S P I R I T
We got the all the chance, yeah! We’ll Infinitize it.
∞
I N S P I R I T
We got the all the chance, yeah! We’ll Infinitize it.
∞