yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mat Kimchi / 맛김치
#1
Mat Kimchi / 맛김치

[Resim: matgimchi.jpg]

Malzemeler

4 tane Kore marulu
1 tane beyaz turp
1 demet yeşil soğan

[Resim: matblog011.jpg]

Sosu İçin

2 su bardağı acılı pul biber
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı balık suyu
2 yemek kaşığı dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı zencefil tozu, isterseniz 2 yemek kaşığı susam

Yapılışı

Marul ve turp uygun bir şekilde doğranır.
Tuzlanıp marul 2 saat, turp 1 saat bekletir (Tuza göre saat değişir)
Yumuşak olan sebzeler suda 2-3 kere yıkanır (Turp bir kere yikanirsa yeterlidir)
Süzgeçle suyu iyice süzülür.

[Resim: matblog02.jpg]

Sosun Hazırlanışı

Yarım su bardağı pirinç ununa 2 su bardağı su ilave edilir.
Karıştırılarak kaynatılır. Muhallebi kıvamında pişirilir.
2 bardak pul biberden 1 bardağı sıcak pirinç ununa eklenir.
Sarımsak ve zencefil robottan geçirilir.

[Resim: matblog03.jpg]

Pirinç unu soğuyunca balık suyu ve sarımsak ilave edilir.
Suyunu iyice süzen sebzeler bol bir kaba alınır.
Yeşil soğan 3-4 cm kadar kesilir, ilave edilir.
Sonra hazırlanan sos eklenir.
Kalan pul biber de ilave edilir. İyice karıştırılır.

[Resim: matblog05.jpg]

Afiyet Olsun!

Kaynak: korelilale


Cevapla
#2
[Resim: matgimchi23.jpg]

[Resim: matgimchi24.jpg]

[Resim: matgimchi19.jpg]
Cevapla
#3
Paylaşım için teşekkürler. Biggrin Lezzetli görünüyor. Smile
Cevapla
#4
Bir yemek kısmet olmadı şu turşuyu. En iyisi evde yapmak. Teşekkürler.
[Resim: IsQYg.png]
[Resim: 72FLl.gif]
www
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi