11-06-2011, Saat: 22:35
(Son Düzenleme: 31-08-2013, Saat: 14:31, Düzenleyen: Pinkharmony..)
Mat Kimchi / 맛김치
![[Resim: matgimchi.jpg]](http://img62.imageshack.us/img62/6786/matgimchi.jpg)
Malzemeler
4 tane Kore marulu
1 tane beyaz turp
1 demet yeşil soğan
![[Resim: matblog011.jpg]](http://img829.imageshack.us/img829/2081/matblog011.jpg)
Sosu İçin
2 su bardağı acılı pul biber
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı balık suyu
2 yemek kaşığı dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı zencefil tozu, isterseniz 2 yemek kaşığı susam
Yapılışı
Marul ve turp uygun bir şekilde doğranır.
Tuzlanıp marul 2 saat, turp 1 saat bekletir (Tuza göre saat değişir)
Yumuşak olan sebzeler suda 2-3 kere yıkanır (Turp bir kere yikanirsa yeterlidir)
Süzgeçle suyu iyice süzülür.
![[Resim: matblog02.jpg]](http://img577.imageshack.us/img577/1941/matblog02.jpg)
Sosun Hazırlanışı
Yarım su bardağı pirinç ununa 2 su bardağı su ilave edilir.
Karıştırılarak kaynatılır. Muhallebi kıvamında pişirilir.
2 bardak pul biberden 1 bardağı sıcak pirinç ununa eklenir.
Sarımsak ve zencefil robottan geçirilir.
![[Resim: matblog03.jpg]](http://img62.imageshack.us/img62/1606/matblog03.jpg)
Pirinç unu soğuyunca balık suyu ve sarımsak ilave edilir.
Suyunu iyice süzen sebzeler bol bir kaba alınır.
Yeşil soğan 3-4 cm kadar kesilir, ilave edilir.
Sonra hazırlanan sos eklenir.
Kalan pul biber de ilave edilir. İyice karıştırılır.
![[Resim: matblog05.jpg]](http://img87.imageshack.us/img87/750/matblog05.jpg)
Afiyet Olsun!
Kaynak: korelilale
![[Resim: matgimchi.jpg]](http://img62.imageshack.us/img62/6786/matgimchi.jpg)
Malzemeler
4 tane Kore marulu
1 tane beyaz turp
1 demet yeşil soğan
![[Resim: matblog011.jpg]](http://img829.imageshack.us/img829/2081/matblog011.jpg)
Sosu İçin
2 su bardağı acılı pul biber
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı balık suyu
2 yemek kaşığı dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı zencefil tozu, isterseniz 2 yemek kaşığı susam
Yapılışı
Marul ve turp uygun bir şekilde doğranır.
Tuzlanıp marul 2 saat, turp 1 saat bekletir (Tuza göre saat değişir)
Yumuşak olan sebzeler suda 2-3 kere yıkanır (Turp bir kere yikanirsa yeterlidir)
Süzgeçle suyu iyice süzülür.
![[Resim: matblog02.jpg]](http://img577.imageshack.us/img577/1941/matblog02.jpg)
Sosun Hazırlanışı
Yarım su bardağı pirinç ununa 2 su bardağı su ilave edilir.
Karıştırılarak kaynatılır. Muhallebi kıvamında pişirilir.
2 bardak pul biberden 1 bardağı sıcak pirinç ununa eklenir.
Sarımsak ve zencefil robottan geçirilir.
![[Resim: matblog03.jpg]](http://img62.imageshack.us/img62/1606/matblog03.jpg)
Pirinç unu soğuyunca balık suyu ve sarımsak ilave edilir.
Suyunu iyice süzen sebzeler bol bir kaba alınır.
Yeşil soğan 3-4 cm kadar kesilir, ilave edilir.
Sonra hazırlanan sos eklenir.
Kalan pul biber de ilave edilir. İyice karıştırılır.
![[Resim: matblog05.jpg]](http://img87.imageshack.us/img87/750/matblog05.jpg)
Afiyet Olsun!
Kaynak: korelilale