yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maeun Dakgui / 매운 닭구이
#1
Maeun Dakgui / 매운 닭구이

Korean Twice Cooked Spicy Chicken
İki Kez Pişmiş Baharatlı Tavuk

[Resim: z5mlWB.jpg]

4 Kişilik

Malzemeler

- 2 lb kemiksiz tavuk butu
- Tuz
- Biber

Sos İçin:

- Yarım bardak soya sosu
- 1 bardak su veya tuzsuz tavuk suyu
- Yarım kase orta veya ince çekilmiş kırmızı biber
- 1 bardak şeker, kahverengi şeker, mısır şurubu veya bal
- 2 adet taze kırmızı biber veya jalapeño biber
- 1 adet küçük Asya armutu
- 6 diş soyulmuş sarımsak
- 1 adet küçük beyaz veya yeşil soğan
- 1 ons soyulmuş zencefil kökü
- 1 yemek kaşığı saf susam yağı
- Yarım çorba şaşığı kalın (iri taneli) öğütülmüş karabiber
- 3 adet ince doğranmış yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı Kore pirinç şarabı (pişirmelik), pirinç sirkesi veya mirin
(* Yerine yarım kivi ya da yarım tattlı elma olabilir.)

Hazırlık

Tavuk
1) Fazlalık yağ kesilir.
2) Butun her iki tarafına da biraz tuz ve biber serpilir.
Sos
1) Soğan, armut, biberler ve zencefil kökü küçük kesitler halinde dilimlenir ve bu malzemeler sarımsak ile birlikte mutfak robotuna alınır, gerektiği kadar su ilave edilerek; pürüzsüz/akıcı bir sos elde edene dek karıştırılır.
2) Tüm malzeme bir karıştırma kabı içerisinde birleştirilir. Yoğun ve pürüzsüz haldeki sosun aynı durumda kalmaya devam etmesi için ,gerektiği kadar, az bir miktar su eklenir.
3) İyice karıştırılır ve kullanımına dek buzdolabında muhafaza edilir.
Karışım
1) Tavuk bir karıştırma kabına alınır, üzeri sos ile kaplanır ve iyice karıştırılır.
2) Üzeri kapatılarak buzdolabına alınır ve 4 ila 8 saat kadar bekletilir.
* Kullanılmayan sos miktarı başka bir kullanım için buzdolabında muhafaza edilebilir.

Pişirme

1. Pişirme-Izgara
1) Tavuk, yüksek ısıdaki ızgaraya yerleştirilir.
2) Sos koyulaşıncaya ve hafif kömürleşmiş gibi görününceye dek her iki tarafı da pişirilir (taraf başına 2 ila 5 dakika).
Not: En iyi lezzet, mangal kömürü veya odun kömüründen elde edilir.)

2. Pişirme
1) Tavuk ince şeritler halinde kesilir ve derin bir tavaya veya bir kızartma tavasına alınır.
2) 1 veya 2 yemek kaşığı sos eklenir.
3) Sos yoğunlaşıncaya ve ete yapışıncaya dek 3 ila 5 dakika kadar kızartılır.
(Izgaranız yeterince sıcaksa, bu işlemi ızgara üzerine tavayı yerleştirerek de yapabilirsiniz.)

Susam ve doğranmış yeşil soğan ile süslenir.
Banchan ve pilav ile sıcak olarak servis edilir.

|| English ||

Servings: 4

Ingredients

- 2 pounds boneless chicken thigh (4 to 6 thighs)
- salt
- pepper

Marinade

- 1/2 cup soy sauce
- 1 cup water or unsalted chicken broth
- 1/2 cup medium or fine ground red chili pepper
- 1 cup sugar, brown sugar, corn syrup, or honey
- 2 each fresh red chili or jalapeño peppers
- 1 each small Asian pear*
- 6 each garlic cloves, peeled
- 1 each small white or yellow onion
- 1 ounce ginger root, peeled
- 1 tablespoon pure sesame oil
- 1/2 tablespoon coarse ground black pepper
- 3 each green onions, finely chopped
- 1 tablespoon Korean rice cooking wine, rice vinegar, or mirin
(* may substitute 1/2 kiwi or 1 semi-sweet apple)

Preparation

Chicken
1) Trim off any excess fat
2) Very lightly salt and pepper both sides of each thigh and let stand ten minutes.
Marinade
1) Slice onion, pear, peppers, and ginger root into small sections and place with garlic into blender, add water as needed and blend into a smooth paste.
2) In a mixing bowl, combine all ingredients. Add a small amount of water as needed to maintain a thick smooth paste.
3) Stir well and refrigerate until use.
Mix
1) Place chicken in a mixing bowl, cover with marinade, and mix well.
2) Cover and place in refrigerator and let stand 4 to 8 hours.
* Unused marinade may be refrigerated for future use

Cooking

1st Cook - Grilling
1) Place chicken on hot grill over high heat.
2) Cook each side until the marinade darkens and a light char appears (two to five minutes per side).
Note: The best flavor is obtained from wood coals or charcoal.

2nd Cook
1) Cut chicken into short strips and transfer to a wok or stir fry pan.
2) Add one or two tablespoons of the marinade.
3) Stir-fry for about 3 to 5 minutes until marinade thickens and adheres to meat.
(If your grill is hot enough, you can do this with your fry pan on the grill)

Garnish with sesame seed and chopped green onion.
Serve hot with rice and Ban Chan.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
[Resim: 0n7mjD.jpg]

[Resim: NA5gyN.jpg]

[Resim: nMAmv1.jpg]
Cevapla
#3
Enfes görünüyor. Abaza Teşekkür ederiz. Biggrin
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#4
Teşekkürler Tuğçe. Smile
Cevapla
#5
Maeun Dakgui / 매운 닭구이
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla
#6
Teşekkür ederiz. Biggrin
Cevapla
#7
Teşekkür ederiz. ^^
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi