Maejakgwa (매작과)
![[Resim: 4511.jpg]](http://www.theeast.org/wp-content/uploads/2014/03/4511.jpg)
Kızarmış kurdele kurabiyeleri Maejakgwa, buğday unu, tuz ve zencefil suyu karıştırılarak yapılır. İnce dilimlenerek yarılır, sonra üzerinde çevrilir, ardından yarığın bir ucu içeriye sıkılır. Kurabiyeler yağda kızartılır. Şeker şurubuyla kaplanır ve çam fıstığıyla tarçın tozu serpilir.
Maejakgwa ismini, kayısı(maehwa) ağacındaki serçe(jak)’ye benzeyen şeklinden alır.
Çeviri:YUM X
Malzemeler
- Beyaz hamur
70 g buğday unu
0.5 g tuz
30 gr zencefil suyu
- Pembe renkli hamur
25 g buğday unu
0.2 g tuz
1 g (¼ çay kaşığı) çilek tozu
15 gr zencefil suyu
- Pelin renk hamur
25 g buğday unu
0.2 g tuz
1 g (½ çay kaşığı) pelin tozu
15g zencefil suyu
- Sarı hamur
25 g buğday unu
0.2 g tuz
2 g (gardenya 2 g, su 30 gr) gardenya su
10 gr zencefil suyu
- 1 ㎏ (5 bardak) yemeklik yağ
- şurup
80 g (½ su bardağı) şeker
100 g (½ su bardağı) su
- 6 gr (1 yemek kaşığı) çam fıstığı tozu
Hazırlanışı
1. Buğday ununa her bir tuzu serpin ve eleyin.
2.Beyaz buğday ununu zencefil suyuyla yoğurun ve çilek tozu, pelin tozu ekleyin ve gardenya suyuyla her bir un için ayrı ayrı sürdürün, onları karıştırın ve zencefil suyuyla yoğurun.
3.Her bir hamuru ayrı ayrı pamuklu bezlere sarın ve 20 dakika bekletin. (Beyaz 160 gr, sarı/pembe/pelin her biri 40 gr)
4.Beyaz hamuru 0.2 cm kalınlığında rulo yapın, ve içini 3 bölüme ayırın. Üç renk hamur için de ayrı ayrı 0.2 cm kalındığında rulo yapın. Renkli hamurları beyaz hamurla beraber yüzyüze yapıştırın ve 0.2 cm klaınlığında olacak şekilde rulo yapın.
5.Yuvarlanmış hamurları 2cm genişliğinde 4 cm uzunluğunda kesin, sonra 3 renkli yarıklar yapın, merkez yarığın içine ekledikten sonra ters çevirin.
Tarif
1.Şurubu yapmak için şeker ve suyu düşük ateşte 15 dakika kaynatın.
2.Yemeklik yağı yassı kabın içine dökün ve 5 dakika orta ateşte ısıtın. Sonra yağ 130 ℃ ulaştığında hamurları kaba koyun ve 2 dakika bekleyin. 2 dakika kızardıktan sonra çevirin, bir süzgeç üzerinde yağı boşaltın.
3.Sonra kızarmış hamurları şurubun içine koyun. Kurabiyeleri bir tabağa koyun ve üstüne çam fıstığı serpin.
Kaynak
![[Resim: 4511.jpg]](http://www.theeast.org/wp-content/uploads/2014/03/4511.jpg)
Kızarmış kurdele kurabiyeleri Maejakgwa, buğday unu, tuz ve zencefil suyu karıştırılarak yapılır. İnce dilimlenerek yarılır, sonra üzerinde çevrilir, ardından yarığın bir ucu içeriye sıkılır. Kurabiyeler yağda kızartılır. Şeker şurubuyla kaplanır ve çam fıstığıyla tarçın tozu serpilir.
Maejakgwa ismini, kayısı(maehwa) ağacındaki serçe(jak)’ye benzeyen şeklinden alır.
Çeviri:YUM X
Malzemeler
- Beyaz hamur
70 g buğday unu
0.5 g tuz
30 gr zencefil suyu
- Pembe renkli hamur
25 g buğday unu
0.2 g tuz
1 g (¼ çay kaşığı) çilek tozu
15 gr zencefil suyu
- Pelin renk hamur
25 g buğday unu
0.2 g tuz
1 g (½ çay kaşığı) pelin tozu
15g zencefil suyu
- Sarı hamur
25 g buğday unu
0.2 g tuz
2 g (gardenya 2 g, su 30 gr) gardenya su
10 gr zencefil suyu
- 1 ㎏ (5 bardak) yemeklik yağ
- şurup
80 g (½ su bardağı) şeker
100 g (½ su bardağı) su
- 6 gr (1 yemek kaşığı) çam fıstığı tozu
Hazırlanışı
1. Buğday ununa her bir tuzu serpin ve eleyin.
2.Beyaz buğday ununu zencefil suyuyla yoğurun ve çilek tozu, pelin tozu ekleyin ve gardenya suyuyla her bir un için ayrı ayrı sürdürün, onları karıştırın ve zencefil suyuyla yoğurun.
3.Her bir hamuru ayrı ayrı pamuklu bezlere sarın ve 20 dakika bekletin. (Beyaz 160 gr, sarı/pembe/pelin her biri 40 gr)
4.Beyaz hamuru 0.2 cm kalınlığında rulo yapın, ve içini 3 bölüme ayırın. Üç renk hamur için de ayrı ayrı 0.2 cm kalındığında rulo yapın. Renkli hamurları beyaz hamurla beraber yüzyüze yapıştırın ve 0.2 cm klaınlığında olacak şekilde rulo yapın.
5.Yuvarlanmış hamurları 2cm genişliğinde 4 cm uzunluğunda kesin, sonra 3 renkli yarıklar yapın, merkez yarığın içine ekledikten sonra ters çevirin.
Tarif
1.Şurubu yapmak için şeker ve suyu düşük ateşte 15 dakika kaynatın.
2.Yemeklik yağı yassı kabın içine dökün ve 5 dakika orta ateşte ısıtın. Sonra yağ 130 ℃ ulaştığında hamurları kaba koyun ve 2 dakika bekleyin. 2 dakika kızardıktan sonra çevirin, bir süzgeç üzerinde yağı boşaltın.
3.Sonra kızarmış hamurları şurubun içine koyun. Kurabiyeleri bir tabağa koyun ve üstüne çam fıstığı serpin.
Kaynak
♥ my angel, my girl, my sunshine ♥
![[Resim: 0iMPVWt.png]](https://i.imgur.com/0iMPVWt.png)
![[Resim: DyRG0o.gif]](https://i.hizliresim.com/DyRG0o.gif)