05-07-2013, Saat: 16:46
(Son Düzenleme: 31-08-2013, Saat: 14:33, Düzenleyen: Pinkharmony..)
Mae-un Dak Gui (매운닭구이)
![[Resim: pkko.jpg]](http://img856.imageshack.us/img856/5635/pkko.jpg)
(Kore sıcak ve baharatlı ızgara tavuk)
Kore mutfağında Gui isimli çeşitli ızgara yemek çeşidi vardır. Mae-un dak gui (매운닭구이) sıcak sos ve baharatlarla hazırlanan, biber turşusu ile tatlandırılmış, içinde tavuk bulunan bir yemektir.
Dak gui hafta ortasında yapılabilecek müthiş bir yemektir.
Sabahleyin marine edilirse ve akşam ızgara sizin için iyi olacaktır.
4-6 porsiyon
Malzemeler:
Küçük parçalar halinde kesilmiş kemiksiz tavuk budu
Gojuchang biber salçası - 1/3 su bardağı
Mirin - 1/4 su bardağı
Soya sosu - 2 yemek kaşığı
Susam yağı - 2 yemek kaşığı
Kıyılmış sarımsak - 2 veya 3 diş
Kıyılmış zencefil - 1 yemek kaşığı
Tuz ve karabiber - Size göre
Serviste:
Yeşil veya kırmızı marul yaprakları
Haşlanmış sıcak pirinç
Yöntem:
Büyük bir kapta tüm malzemeleri iyice karıştırın ve marine edildikten sonra en az 3 saat, en fazla 12 saat boyunca buzdolabında bekletin.
Marine edilen tavuğu çıkarın ve ızgarayı 5-10 dakika pişirin.
Yemeği, marul yaprakları ve haşlanmış pirinç ile servis yapın.
Marul yaprağı üzerinde pirinç biraz yerleştirin ve bir parça dak guiyi üstüne yerleştirin.
Yaprağa sarıp afiyetle yeyiniz.
English
(Korean hot and spicy grilled chicken)
There are a variety of grilled dishes in Korean cooking that go by the name gui. Mae-un dak gui (매운닭구이) is one such dish that uses chicken (dak) boldly flavored with a hot and spicy (mae-un) chili marinade.
Quick and easy, dak gui makes a terrific mid-week meal. Just start marinating in the morning and you'll be good to grill by evening.
4 to 6 servings
Ingredients
Chicken thighs, boneless, skinless, cut into smaller pieces -- 2 pounds
Gojuchang chili paste - 1/3 cup
Mirin - 1/4 cup
Soy sauce - 2 tablespoons
Sesame oil - 2 tablespoons
Garlic, minced - 2 or 3 cloves
Ginger, minced - 1 tablespoon
Salt and pepper - to taste
For serving
Green or red leaf lettuce leaves
Hot steamed rice
Method
Mix all the ingredients together well in a large bowl and refrigerate to marinate for at least 3 hours, and up to 12 hours.
Remove the chicken from the marinate and grill or broil until cooked through, 5 to 10 minutes.
To eat, serve with lettuce leaves and steamed rice. Place a bit of rice on a lettuce leaf and top with a piece of grilled dak gui. Roll the leaf up around the filling and eat with your hands.
Kaynak / Source
![[Resim: pkko.jpg]](http://img856.imageshack.us/img856/5635/pkko.jpg)
(Kore sıcak ve baharatlı ızgara tavuk)
Kore mutfağında Gui isimli çeşitli ızgara yemek çeşidi vardır. Mae-un dak gui (매운닭구이) sıcak sos ve baharatlarla hazırlanan, biber turşusu ile tatlandırılmış, içinde tavuk bulunan bir yemektir.
Dak gui hafta ortasında yapılabilecek müthiş bir yemektir.
Sabahleyin marine edilirse ve akşam ızgara sizin için iyi olacaktır.
4-6 porsiyon
Malzemeler:
Küçük parçalar halinde kesilmiş kemiksiz tavuk budu
Gojuchang biber salçası - 1/3 su bardağı
Mirin - 1/4 su bardağı
Soya sosu - 2 yemek kaşığı
Susam yağı - 2 yemek kaşığı
Kıyılmış sarımsak - 2 veya 3 diş
Kıyılmış zencefil - 1 yemek kaşığı
Tuz ve karabiber - Size göre
Serviste:
Yeşil veya kırmızı marul yaprakları
Haşlanmış sıcak pirinç
Yöntem:
Büyük bir kapta tüm malzemeleri iyice karıştırın ve marine edildikten sonra en az 3 saat, en fazla 12 saat boyunca buzdolabında bekletin.
Marine edilen tavuğu çıkarın ve ızgarayı 5-10 dakika pişirin.
Yemeği, marul yaprakları ve haşlanmış pirinç ile servis yapın.
Marul yaprağı üzerinde pirinç biraz yerleştirin ve bir parça dak guiyi üstüne yerleştirin.
Yaprağa sarıp afiyetle yeyiniz.
English
(Korean hot and spicy grilled chicken)
There are a variety of grilled dishes in Korean cooking that go by the name gui. Mae-un dak gui (매운닭구이) is one such dish that uses chicken (dak) boldly flavored with a hot and spicy (mae-un) chili marinade.
Quick and easy, dak gui makes a terrific mid-week meal. Just start marinating in the morning and you'll be good to grill by evening.
4 to 6 servings
Ingredients
Chicken thighs, boneless, skinless, cut into smaller pieces -- 2 pounds
Gojuchang chili paste - 1/3 cup
Mirin - 1/4 cup
Soy sauce - 2 tablespoons
Sesame oil - 2 tablespoons
Garlic, minced - 2 or 3 cloves
Ginger, minced - 1 tablespoon
Salt and pepper - to taste
For serving
Green or red leaf lettuce leaves
Hot steamed rice
Method
Mix all the ingredients together well in a large bowl and refrigerate to marinate for at least 3 hours, and up to 12 hours.
Remove the chicken from the marinate and grill or broil until cooked through, 5 to 10 minutes.
To eat, serve with lettuce leaves and steamed rice. Place a bit of rice on a lettuce leaf and top with a piece of grilled dak gui. Roll the leaf up around the filling and eat with your hands.
Kaynak / Source
BLACK PINK ♥ TWICE ♥ A PINK ♥ EXID
K-POP
BTOB ♥ EXO ♥ BTS ♥ SUPER JUNIOR ♥ SS501 ♥ HIGHLIGHT ♥ B1A4 ♥ VIXX ♥ JYJ
LEE CHANGSUB
K-POP
BTOB ♥ EXO ♥ BTS ♥ SUPER JUNIOR ♥ SS501 ♥ HIGHLIGHT ♥ B1A4 ♥ VIXX ♥ JYJ
LEE CHANGSUB